• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[SOLVED] How can I go back to stock ROM?

8 posts in this topic

Posted (edited)

Hello guys, I'm afraid I'm going to need your help with this.

The thing is that I have "t&l Metal" ROM installed and I want to go back to the stock Acer ROM (I'm sending my phone back to Expansis for a refound). I've downloaded "OS_Acer_4.000.13.EMEA.GEN1_A23G_LiquidMT" from the Acer website, I've executed the setup.exe, and the installation worked fine. After that, when I'm in the Acer LM upgrade utility, I connect the phone via USB (in debbug mode), the software recognizes my device, I click "Next" and then I get a beatiful message saying that there isn't enough space (20MB) in the internal phone storage. And then I have to exit.

I checked it, and I have 118MB of free space. What could be the problem? Link2sd maybe? If anybody knows why this happens, is there any other way to install this specific Acer stock ROM version?

Thank you so much in advance :)

Edited by mikelete
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

The Acer tool from the website doesn't behave with custom ROM's for whatever reason. I think you'll need to use the Stock Acer BIN files to go back to the official ROM and then you can keep it that way or use the official one from the website.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

The thing is that I tried that before.

I downloaded " Acer_LiquidMT_3.009.01_EMEA-GEN1_03.09.02.bin.zip" (the most updated GEN1 bin I've found on the pinned thread) and "Acer Download Tool RD v1.282". Then, on the Acer Download Tool I selected the bin in "Merge OS file", and just that (I don't know if I have to do anything else). Then I connected the phone via USB (without debbug mode), "OS Port" changed to "COM9", but on "Device 01" it still saying "N/A" (I don't know if this is important). Anyways, I clicked "START" and everething seemed to work well, until I got this:

This is not the full log, just the end of it, when I got the error.

-------------------- [info] : AMSS Start -----------------------

-----------------------------------------------------------------

[AMSS] : [info] : AMSS's Rx thread is ready !

[AMSS] : [info] : AMSS's Tx thread is ready !

[AMSS] : [info] : @ PartitionTable

[AMSS] : [info] : @ PartitionTable_Rsp

[AMSS] : [info] : PT Not Same

[AMSS] : [Warning] : User select to override PT, PT is goint to be overrided!!

[AMSS] : [info] : @ PartitionTable_OverrideIt

[AMSS] : [info] : @ PartitionTable_Rsp

[AMSS] : [info] : PT Same

[Time] : [info] : Start : 20 : 30 : 28

[AMSS] : [info] : Timeout setting is : 20000

[AMSS] : [info] : DBL OK

[AMSS] : [info] : Timeout setting is : 21000

[AMSS] : [info] : OSBL OK

[AMSS] : [info] : Timeout setting is : 47000

[AMSS] : [info] : AMSS OK

[AMSS] : [info] : Timeout setting is : 20000

[AMSS] : [info] : APPSBOOT OK

[AMSS] : [info] : Timeout setting is : 28000

[AMSS] : [info] : ADSP OK

[Time] : [info] : End : 20 : 31 : 28

[AMSS] : [info] : Flag_FlashAllImgAtSDP = true

[AMSS] : [info] : @ GetChecksum, Going to get checksum.

[AMSS] : [info] : Gotten cs : 5064C5A8

[AMSS] : [info] : Correct cs : 5064C5A8

[AMSS] : [info] : Timeout setting is : 25000

[AMSS] : [info] : boot OK

[Rx_getpk] : [Error] : IOException is : System.IO.IOException: Uno de los dispositivos conectados al sistema no funciona.

en System.IO.Ports.InternalResources.WinIOError(Int32 errorCode, String str)

en System.IO.Ports.SerialStream.EndRead(IAsyncResult asyncResult)

en System.IO.Ports.SerialStream.ReadByte(Int32 timeout)

en System.IO.Ports.SerialStream.ReadByte()

en System.IO.Ports.SerialPort.ReadByte()

en Processing.BaseAMSS_Ipv.Rx_ReceiveDataPackage(Byte[]& StoArr)

[Rx] : [Warning] : RxData Length <= 0

[Rx] : [Warning] : SpFlag_PoolValueIndicator : -1

[AMSS] : [Error] : system is failed...

[Time] : [info] : 2 End : 20 : 32 : 12

[AMSS] : [Error] : AMSS fail..., Flag_SdpTx_Enable=false

[AMSS] : [info] : goint to Close and Dispose COM Port.

[AMSS] : [Error] : AMSS failed...

[FinalResult] : [info] : one of Flag_Process is failed...

After that I had to take the battery off, and then the phone didn't boot, obviusly. I didn't have Recovery but I managed to install CWM Recovery from fastboot mode. From the recovery I installed "t&l Metal" ROM again, and here I am... u_u

Any thoughts?

Edited by mikelete
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Solved! I just found this:

Android 2.3.6

Build date : Sat Oct 22 10:21:49 CST 2011

Kernel : 2.6.35.7-perf+

Baseband : 03.32.01

Download Link : http://vache-android.com/v1/download.php?fileID=124

How to install :

Put the "acer_ug" folder on the root of your SDCard.

Reboot your phone in SD Download Mode with Camera / Vol- / Power.

Wait until the flash process is finish.

I tryed it and it work. Anyway, thanks for your help, K0zmic :)

Edited by mikelete
1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Phew! Had the same problem but this worked! Thanks for the tip!

Solved! I just found this:

I tryed it and it work. Anyway, thanks for your help, K0zmic :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Solved! I just found this:

I tryed it and it work. Anyway, thanks for your help, K0zmic :)

I've tried that method but cannot get it to work.

When I press the Vol-, Camera and power combo I get the three buzzes/vibration followed by a continuous buzz/vibration. My screen is broken so I cannot see what I am doing.

I have CMW recovery v3 (with a stock 2.36 backup if that helps) and Gingerounay 3.0.1

Edited by Hassled1
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I've tried that method but cannot get it to work.

When I press the Vol-, Camera and power combo I get the three buzzes/vibration followed by a continuous buzz/vibration. My screen is broken so I cannot see what I am doing.

I have CMW recovery v3 (with a stock 2.36 backup if that helps) and Gingerounay 3.0.1

It worked for me, also having CMW and Gingerounay 3.0.1

The process takes some minutes, but after that, the device should reboot itself. During the bootup you should be able to hear the boot up sound. the process does not require any user action, so just holding down the camera button (not the same as focus!) and vol - should do the trick. Be sure to press the shutterbutton all the way in. Gently pressing the key will only activate focus, not camera. It's a two stage button.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I've tried the method from SD ( I have the same problem as Hassled with continuous vibration, plus failed message) and also the download from the Acer website fails with an error.

K0zmic - How do I go about using the BIN files to get the standard rom back on. To get Gingerounay on I just put the zip on my SD card and then ran from 'install zip from SD' . Is that all I need to do with the BIN files for the stock rom in the pinned thread.

Anyone who would like to help it would be appreciated. Even if i can get onto an earlier stock rom then hopefully the official one will work to get it up to date.

Edited by jmw20
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.