• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

screen goes black while calling

19 posts in this topic

Posted

As I make a phone call the screen goes black and none of the keys will work until the call is completed, which is pretty annoying if no one picks up or I get the answering service and have to press a 1 or # to complete the call ... I can't ..

the only option so far is remove the battery and start over ...

tried some other roms like cyanogenmod 7 and atOmic 4.0 ... and the ZTE stock rom but the problem remains

it seems the ZTE default "in call" screen is the problem and is not updated by installing a new rom version ?

Anybody else having this problem ? and how to fix ..... ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Don't want you to be flamed by less patient members, but this has been covered ad infinitum.

Run a search for proximity sensor, or have a browse through the threads, you'll find it ;-)

Sent from my ZTE Skate using Tapatalk

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

ad infinitum ? proximity and call logic missing or is it, it senses the one I want to call is in close proximity so I better speak a little louder ..... any how I have a look ... thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Its there, but its been a problem since release. It was duff in the stock from from orange.

Probably the only real shortcoming of the phone aside from the weedy arm6 processor.

Sent from my ZTE Skate using Tapatalk

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Its there, but its been a problem since release. It was duff in the stock from from orange.

Probably the only real shortcoming of the phone aside from the weedy arm6 processor.

Sent from my ZTE Skate using Tapatalk

for all other android noobs ... like me

http://blog.brightpo...ty-sensor-patch

and fixed ...

direct download to your phone use next link

http://blog.brightpo...Clib_signed.apk

Edited by bartvdv
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

there's an app in atomic to fix this, its also in the FAQ.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

there's an app in atomic to fix this, its also in the FAQ.

can't find zte skate FAQ ... anyhow i am back to stock mode, wifi was slow ( 10% speed ) in both other roms, and the light sensor didn't work in cyanogenmod 7 and since i am in bed most of the time and using it as a tablet I had to keep adjusting the brightness which is automatically done in the stock rom.

perhaps a link to the FAQ and a link to the modaco calibration apk will help

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

its pinned.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

its pinned.

Im using IceArmour Rom

My proximity sensor dont works, only with stock rom.

And my light sensor dont works auto :S

Can anyone help with solutions? thanks in advance

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Try this fix maybe:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

What's really strange is that my proximity sensor worked straight out of the box, Orange Monte Carlo and all

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

There inst a definitive fix.

some of the pinned threads offer a patch or a proximity sensor recalibration.

if neither of those work, you can select "Power button ends call" in the Acessibility menu. But if you need to "press 1 for eggs, press 2 for bacon" then youre screwed.

im running an app called KeepScreen which prevents the screen from dimming full stop so proximity sensor is no longer an issue.

MM

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

ring oramnge tell them they will get you a new handset out :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

As I make a phone call the screen goes black and none of the keys will work until the call is completed, which is pretty annoying if no one picks up or I get the answering service and have to press a 1 or # to complete the call ... I can't ..

the only option so far is remove the battery and start over ...

tried some other roms like cyanogenmod 7 and atOmic 4.0 ... and the ZTE stock rom but the problem remains

it seems the ZTE default "in call" screen is the problem and is not updated by installing a new rom version ?

Anybody else having this problem ? and how to fix ..... ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

As I make a phone call the screen goes black and none of the keys will work until the call is completed, which is pretty annoying if no one picks up or I get the answering service and have to press a 1 or # to complete the call ... I can't ..

the only option so far is remove the battery and start over ...

tried some other roms like cyanogenmod 7 and atOmic 4.0 ... and the ZTE stock rom but the problem remains

it seems the ZTE default "in call" screen is the problem and is not updated by installing a new rom version ?

Anybody else having this problem ? and how to fix ..... ?

hello To solve black screen you have to calibrate your proximity sensor. Dial *983*0# go to sensors and click calibrate. you may want to plub charger in so screen stays lit thats what i did and its perfect now

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

yep but some dont fix and just say "stop" next to them

My wifes wouldnt work right so i rang orange and they fobbed me off left rioght and center so i told them that the screen stays black adn the speaker stopped working.

immediatly they agreed to a replace,ment handset.

Looks like you need to lie a little to get satisfaction from orange.

But having said that i called 7pm saturday night and the phone came sunday morning.

Brilliant customer services :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

We are having the same problem .... did the zip flash already cited (Blade) but even then it didn't work ...

I have to remove the battery to qur the Skate running again again after a call ...

I hope a solution very soon ... I'm using Ice 2 Armor

sad.gifsad.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

We are having the same problem .... did the zip flash already cited (Blade) but even then it didn't work ...

I have to remove the battery to qur the Skate running again again after a call ...

I hope a solution very soon ... I'm using Ice 2 Armor

sad.gifsad.gif

I've kind of got it working by manually editing the values using root explorer. Run the calibration tool in settings/device settings and it creates a file called prox_data.txt in data/misc. The values that you can play with are the prox_theshold_hi and low. I've found that if the hi one is above 1000 it seems to keep the screen on all the time (which is what mine set it as when running the calibration tool). Mine are currently at 952 and 949 and that works for me today. You'll need to reboot after editing the file.

No doubt I haven't got it perfect yet but at least I know which area to look.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi guys i found this info and it worked a treat for my sons monte carlo screen going black during calls.

The calibration of the ear sensor somehow breaks.

The only way to end the call is to take the battery out if you're not lucky enough to enable a press of the power

button to drop a call.

However, here's a fix:

"Type this into dialer -

*983*0#

Go to

Sensors - to do that scroll down the list

and while not covering the sensor, click Calib - short for calibrate

Then Click OK

hope i have been of help

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.