• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[CM9] Cyanogenmod 9 for LiquidA1/LiquidE

1517 posts in this topic

Posted (edited)

Double post, sorry

Edited by Lostpick
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

The link to download Gapps doesn't work. I really need it to recover my phone numbers from my google account.

And another issue i can't get data network to work.

Besides of that tis rom is very good.

Edit: Ok link works now I've downloaded the gapps only problem now is that is seems that I am unable to enable my device as usb storage , it says that it is connected but it doesn't show up.

So that makes me unable to put the gapps file on my sd card to flash it.

Edit: usb storage works only on my pc not on my mac

It's not usb storage... It's mtp device now. So you need to find how to use mtp-device with mac

Gapps link is broken.. Not my falut :) server seems down

Read advices section on first post will help you to get data working

But I think I can do a backup of liquidnext from cw recovery. Or not. When the downloads finish I will try.

Yeah you can it's a normal recovery :)

Posted Today, 04:07 PM

Only a quick question: is flashing new kernel over old ev.36 dangerous/

unadvisable for some reason? Will try new rom on my A1 the soonest. Thanks a

lot to all devs!!!! ,

Posted on other thread and saw Romzes asked deleting all thread, so here i go. Sorry for the inconvenience!

You can't flash this kernel in other rom.. Sorry :P

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Im on A1.. I have finally managed to partition the sd.. Do i have to download the apps2sd script to enable swap? Is apps2sd the same as a2sd?rolleyes.gif I have never used these before and don't know how to use them eithet.. If I need to install the apps2sd script how do i do it? tongue.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

testing it, and first of all: I'm really impressed with the fluidity on the old A1... you guys are amazing, I'd never have thought that ICS would run so well on this old device.

Secondly: can anyone explain to me how to use the ext partition for apps? I never did it, and since I created one with recovery might as well use it... I installed the a2sd script from recovery but ICS still tells me I have only 135mb of space for the apps. Also, are there any disadvantages if I use ext partition for apps? Because I can live without it if it creates problems...

here's a link to dta2sd script you can find how it works. You can use link2sd from market too..

After the rom , must I flash the app2sd script ?? My Liquid A1 stop in boot animation :(

Please guys read first post before posting..

to enable swap you need to install a2sd script.

BootLoop on first Boot: It's a common problem on a1 (256mb ram) device. To solve just be sure you've enabled SWAP. Boot rom with opengl enabled requires a big amount of ram. After boot you should have about 50mb free ram. So it's really needed only to boot your device.

Enable SWAP: Install a2sd script it's an easy way to get it working.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Just a warning for you guys: do NOT use the internal overclocking tool set to "set on boot" in conjunction with Incredicontrol. It kicks in way sooner than incredicontrol, and the device will freeze seconds after the lockscreen appears... better use incredicontrol+setcpu

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ok seems that cw recovery can do the backup of liquid next.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ok seems that cw recovery can do the backup of liquid next.

On a1 it can't... with liquid E it's possible.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

It's not usb storage... It's mtp device now. So you need to find how to use mtp-device with mac

Gapps link is broken.. Not my falut :) server seems down

Read advices section on first post will help you to get data working

Thank you for your quick response, I've already turned on airplane mode and turned it off but it doesn't help, can't get network data to work.

also when I turn on airplane mode my phone reboots.

Edit: what is mtp?

Edited by Sn0w0nS
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

thanks to everyone in the team for their work, its great

i just want to ask something, is there a way to get the music player from the alpha rom ? i really liked that one tongue.gif

if no then i guess i'm going back to winamp tongue.gif

there is nothing else to complain about biggrin.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

d'ho! can't mount my sd on clockwork.... i have patitioned my sd....and if i go to mount tis is the error " unable to open ums lunfile" no such file or directory...d'ho! i can't copy the rom for flash...heahehehaeh

Edited by cliclicli
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

read the first post...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

....lol tnx i don't see that :D (no mount in cw)

read the first post...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Thank you for your quick response, I've already turned on airplane mode and turned it off but it doesn't help, can't get network data to work.

also when I turn on airplane mode my phone reboots.

Edit: what is mtp?

ok. Try this thing.

open with root explorer your build.prop file you should find a line like this:

ro.telephony.ril.v3=skipbrokendatacall,signalstrength,datacall
edit it, removing datacall parameter. so it should be like this:
ro.telephony.ril.v3=skipbrokendatacall,signalstrength

save your build.prop and reboot. Hope your data works then.

about mtp it's media transfer protocol used on some mp3 device. It's a new standard for android device like honeycomb and ics devices. You can manage your sdcard content without umount it from android.

Edited by thepasto
1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

i find it strange that i don't see any app of the Android Market?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

ok. Try this thing.

open with root explorer your build.prop file you should find a line like this:

ro.telephony.ril.v3=skipbrokendatacall,signalstrength,datacall
edit it, removing datacall parameter. so it should be like this:
ro.telephony.ril.v3=skipbrokendatacall,signalstrength

save your build.prop and reboot. Hope your data works then.

about mtp it's media transfer protocol used on some mp3 device. It's a new standard for android device like honeycomb and ics devices. You can manage your sdcard content without umount it from android.

Thank you so much this fixed it!

You are my hero!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

i find it strange that i don't see any app of the Android Market?

flash GApps file from the first post

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I advise the A1 owners to use the a2sd script from first post, not the one from darktremor xda post.

EDIT: IT WORKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GREAT WORK GUYS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EDIT2: AND IT IS FANTASTIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edited by siggey
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

flash GApps file from the first post

Nice! nice it all works like a charm!even better than LiquidNext in my opinionlaugh.gif

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

How much swap you to do in sdcard partition?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I have the same problem with data. But i can't find the build.prop file. Can you help me? Thanks

Edit: i found it in system.

Edited by ratix star
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I'll be getting an HTC One X when it launches and my beloved liquid will become my secondary phone.

It will be nice to have ICS on both of them. :-)

Great work fellas! You truly rock!!! :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

But adb don't works on recovery mode!!! the device is not recognized. Why?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

The strange thing is that i've taken the 512MB files fore the liquid E, but i find strange that in the info i see the name A1 for the model of the phone.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

how can i get adb to work ? its not working for me

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

The strange thing is that i've taken the 512MB files fore the liquid E, but i find strange that in the info i see the name A1 for the model of the phone.

Infos are the same, don't think it's important to show differences in phone info. The changes are in build.prop and sysctl.conf, to manage vm and swap. nothing more

how can i get adb to work ? its not working for me

adb is working fine for me (linux and w7). Maybe you have to install acer drivers or acer sync

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.