• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

OSF II unable to load past

19 posts in this topic

Posted

Hi,

Two weeks ago I unlock and debranded my OSF II using the guide here: http://community.gif...ighlight/false. Now the phone has got stuck on the second loading logo. I do ont know what might have caused it but programs of late have been forcing themselves to close. Is there anything I can do to rcover it? I'm new to the smartphone scene so do not have alot of experience (or knowledge) about these things :(

Any help would be great as my back up phone is a nokia from an age away.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi,

Two weeks ago I unlock and debranded my OSF II using the guide here: http://community.gif...ighlight/false. Now the phone has got stuck on the second loading logo. I do ont know what might have caused it but programs of late have been forcing themselves to close. Is there anything I can do to rcover it? I'm new to the smartphone scene so do not have alot of experience (or knowledge) about these things :(

Any help would be great as my back up phone is a nokia from an age away.

When you say second loading screen.. what does it look like?

did the unlocking process you followed include installing clockwork recovery?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

When you say second loading screen.. what does it look like?

did the unlocking process you followed include installing clockwork recovery?

OSF II Logo Screen

Follow the link to thepic and this is the screen it just sits on. As for CWM I thought it did but from what I've read it might have just used CWM during the process but not installed it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

OSF II Logo Screen

Follow the link to thepic and this is the screen it just sits on. As for CWM I thought it did but from what I've read it might have just used CWM during the process but not installed it.

Your in a boot loop by the looks of it. Remove your sd card, put the latest fish and chips release on it, turn phone on holding volume down pressed untill you get into clockwork mods. Then perform the wipes ( factory reset, cache partition,dalvic).

after doint the above choose the option "install zip from sd card" then "choose zip from sd card"

Select fish and chips, let it install, reboot, bobs your uncle

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

OK I'll have a try of that. Just need to get a micro SD reader. Btw I've tried turning on + holding the volume down key which displays FTM on a grey background but just stays like that. I would assume I should still get into a menu if CWM is installed on there? Thanks for your help btw :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

OK I'll have a try of that. Just need to get a micro SD reader. Btw I've tried turning on + holding the volume down key which displays FTM on a grey background but just stays like that. I would assume I should still get into a menu if CWM is installed on there? Thanks for your help btw :)

You don't have CWM installed at the moment. You'll need to install it following the guides on here, and then you can make backups and install any rom you want whenever you want.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

You don't have CWM installed at the moment. You'll need to install it following the guides on here, and then you can make backups and install any rom you want whenever you want.

OK I'll scourer the forum for a guide and let you know of my progress.

Thanks again to the replies

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

once you have CWM installed, you can use the "mount usb" within cwm to transfer your new rom across.

Personally can never find my card reader when i need it

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Ok I've had a look at some guides but think I might be getting lost in the jargon. If you could point me to an appropriate guide that would be great. When in 'FTM' mode my device is no longer recognised now as before it mentinoed some 'Diagnostic' mode. Getting a little desperate now.

I apologise for being a complete n00b but just confused on how to get CWM installed without using USB since my phone is not being detected when in FTM mode and not through the debugging mode as I can't get to that setting any more.

Edited by Oblitamatron
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ok I've had a look at some guides but think I might be getting lost in the jargon. If you could point me to an appropriate guide that would be great. When in 'FTM' mode my device is no longer recognised now as before it mentinoed some 'Diagnostic' mode. Getting a little desperate now.

I apologise for being a complete n00b but just confused on how to get CWM installed without using USB since my phone is not being detected when in FTM mode and not through the debugging mode as I can't get to that setting any more.

Try using this method. It should work without debugging mode.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Try using this method. It should work without debugging mode.

Ok after trying the method with the San Francisco II v5.0.2.7 file I still just get the FTM screen with no signs of it moving on. I triple checked to make sure that the files match as mentioned in the procedure and I also tried the other SFII files to no avail :( No idea what to do next.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ok after trying the method with the San Francisco II v5.0.2.7 file I still just get the FTM screen with no signs of it moving on. I triple checked to make sure that the files match as mentioned in the procedure and I also tried the other SFII files to no avail :( No idea what to do next.

Make sure the image folder is on the root of the sdcard, and that you are holding menu and vol+ before you press the power button. Keep holding them until you see the green text or it goes to another screen.

If that still doesn't work, try with another sdcard. Some just don't work with it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Make sure the image folder is on the root of the sdcard, and that you are holding menu and vol+ before you press the power button. Keep holding them until you see the green text or it goes to another screen.

If that still doesn't work, try with another sdcard. Some just don't work with it.

When I try holding menu and vol+ it doesn't do anything, just goes to the boot loop. I get the FTM screen when holding vol- and that's also what happens with a newly bought SD card I got earlier. I feel a rage face a coming.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

try holding home button, i know it sounds weird and counter intuitive but i think that Amphoras copy and pasted over from the og SF (blade) thread which had the menu button in the middle, try vol+ and the home button and then see

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

try holding home button, i know it sounds weird and counter intuitive but i think that Amphoras copy and pasted over from the og SF (blade) thread which had the menu button in the middle, try vol+ and the home button and then see

Ahaha yeah that worked, thanks. Well I saw some green text and a fast progress bar. So I imagine it's installed...now I have to figure out what to do next lol

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ahaha yeah that worked, thanks. Well I saw some green text and a fast progress bar. So I imagine it's installed...now I have to figure out what to do next lol

battery pull and reboot with vol- held should get you into CWM

mounts and sroage

mount usb drag and drop FnC onto it

wipe data

wipe cache

wipe dalvik cache

reboot

have fun

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I was talking more about which ROM to go for but I've for raverrs Fish'n'Chips which looks pretty sweet. Just wish I had more internal storage for more apps. I know Amphoras made some TPTs for free some extra space up for apps and the like which I hadn't got round to. How safe is it to do? A bit wary of things now.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I was talking more about which ROM to go for but I've for raverrs Fish'n'Chips which looks pretty sweet. Just wish I had more internal storage for more apps. I know Amphoras made some TPTs for free some extra space up for apps and the like which I hadn't got round to. How safe is it to do? A bit wary of things now.

i have used amphoras's TPT's many many times and never had an issue. i suggest getting tpt helper app by amphoras and going for the "c" option.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Cool and thanks again all for all the help. Much appreciated.

Edited by Oblitamatron
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.