• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

emails have dried up!

13 posts in this topic

Posted

Everything working fine - except for the past two days the phone has not received any emails. The gmail account has, wifi is working as is 3G when outside, autosync is on, even going into the gmail app and doing a "refresh" brings no updates in. I am running on the stock ROM unmodified, unlocked and through giffgaff. Any ideas??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Strange? Is it ticked in accounts and settings? I guess it is if you can open the app...

Nevermind I thought you meant Gmail.

Edited by Frankish
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

it could be your mail accounts server not the phone

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Everything working fine - except for the past two days the phone has not received any emails. The gmail account has, wifi is working as is 3G when outside, autosync is on, even going into the gmail app and doing a "refresh" brings no updates in. I am running on the stock ROM unmodified, unlocked and through giffgaff. Any ideas??

Did you install the correct apns, get giffgaff apn from market and get it to do it for you. My Gmail on giffgaff is working fine.
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

As I said, the app was working fine until two days ago. The gmail app shows all of my emails from the year dot right up to April 29th - then nothing! Very strange. According to the "Help" it suggests using settings / applications / manage applications / gmail to delete all data and cache, reboot the phone then let it resync with google. Only problem is . . . did that 15 mins ago and still waiting! When I go into gmail it presents a blank screen with a heading about awaiting sync, and the middle of the screen says something like your messages will appear here shortly.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

So did you do what I said? Go to accounts and sync and make sure Gmail is ticked?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Yes - I have three accounts - two gmail and one facebook - all ticked, and each reports latest sync being 29th April.

One correction - this particular phone is not on giffgaff but straight O2. However the APN was correctly set up when the phone was new (week before last) and has been receiving mails right up til Sunday 29th.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

If internet working, sync should work.

Did you try manually syncing at all in gmail, go into app, press menu and click sync.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Yes - everything suggested was tried. However, now sorted - very mysteriously. Having deleted data and cache (as per the Help button) and power cycled resync never took off. Powered off and back on - waited a further 15 mins - still no sync. Then did a Restart (instead of power off and on) and immediately the phone sync'ed with all of the accounts. I cannot explain why sync gave up in the first place, or why Restart is different to power off then on. All I know is that it is back working - and I am relieved. Thanks to all of those that pitched in to help.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Power off is not a true power off. Restart is.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thanks Frankish, I never knew that. In my (very early) days of computing Restart was known as a "warm" restart and never cleared all events, whereas Power Off was exactly what it said on the tin. Obviously things have totally reversed today. Well you learn something every day!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

it's because fastboot is prob on, turn that off and power off will be same as restart

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

it's because fastboot is prob on, turn that off and power off will be same as restart

Exactly. When fast boot is enabled, power off is more of a hibernate. Turn fast boot off in settings and it will be a true power off.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.