• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

installed cd drive by mistake

18 posts in this topic

Posted (edited)

Hi all

I've some how managed to install a CD drive on to my phone and now I can't root or install cwm every time I plug in the phone via usb this drive opens up stopping me from using Paul's one click root or cwm. Can anyone help me fix this?

Edited by nearby
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Are you sure that's not the normal pop-up that always opens up. It should give options like open file to view folders etc. If so its completely normal.

Root is done with the phone in bootloader mode, not with the phone powered on as per normal.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ive tried doing it volume button down power on goes into download mode but as soon as I plug USB in it make the installing USB noise and then boots up the phone. I had rooted it before but install the 888 rom so have to reroot again but can't any ideas?

Thanks for helping

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Sounds like you have USB debugging ticked. An additional drive with docs and driver appears.

Edited by Hogweed
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ive tried doing it volume button down power on goes into download mode but as soon as I plug USB in it make the installing USB noise and then boots up the phone. I had rooted it before but install the 888 rom so have to reroot again but can't any ideas?

Thanks for helping

is fastboot on per chance?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Yes to both

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Yes to both

thats 1 of the reason then :)

hope you sort it :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thanks Frankie but I'm sure I've tried it with it ticked and unticked but will try again tonight when I get in from work.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Hogweed

that's what happens I think there are four files in it, and some how one is a CD drive with drivers.

Do you know what this is?

Edited by nearby
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

It's the official phone drivers for windows. Appears if the phone is running with debug enabled. It is factory installed. Not something you added.

Edited by Hogweed
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ok so being a bit thick but I still think I've done something to it

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ok so being a bit thick but I still think I've done something to it

Its OK it is the same on mine and I dont have Debuging ticked, Its the internal 2.5gig storage that you see, When the phone is Connected to a computer it should come up with a drive letter, My internal storage is drive N and my SD card is drive M.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Have you pulled the battery before booting into bootloader mode? Also are you sure you are holding the buttons long enough. It can take approximately ten seconds.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Mealy I have those two drives too but only when I push the conect button under the little android man this other one comes up as soon as I connection the USB.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

David

Yes pulled the batteries out and waited before putting them back in. Pretty sure I'm doing it right cause I had rooted twice before once on the voda rom to remove the bloatware and again after installing the 886 rom.

Will give it another when I get home.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

When I look in device manager it show the device as CD rom device if I connection with USB debugging it shows the two USB devices aswell further down the list.

Edited by nearby
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Yes that's normal. Nothing to worry about and it certainly won't stop you rooting as long as you follow the instructions.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thanks to everyone for helping!! i've now rooted and installed CWM... sorry for being such nooob cheers for your help :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.