Sign in to follow this  
Followers 0
Stylisimo

Phone only charges when turned off...

13 posts in this topic

Hello,

I have a problem with my S120.

Which is the fact that it won't charge when the phone is turned on and thus only charges when I turn it off.

Any ideas on how I can fix this?

I had to revert back to my IPhone 3GS which I hate, so please help me :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try to change the cable.. seems that the phone does not get enough power ..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try to change the cable.. seems that the phone does not get enough power ..

Tried this aswell, no success.

Any other ideas?

Edited by Stylisimo
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stock rom (from Acer) and Gingerounay both have the same result, only charging when turned off.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pull battery and connect cable. Then try to boot. If your phone does not start the problem in the cable.

P.S. Translated with Google Translate =)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

same problem here

the phone show the charging status when turned ON, but it doesn't

it charges only when turned off

i tested another working battery, same problem. I tried to put old and latest Acer firmware, no solved. Tried hard reset, no solved.

any ideas?

Edited by onesky
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

same problem here

the phone show the charging status when turned ON, but it doesn't

it charges only when turned off

i tested another working battery, same problem. I tried to put old and latest Acer firmware, no solved. Tried hard reset, no solved.

any ideas?

So if the battery is not the problem...that leaves us with

- Problem within software

- Problem with battery connector

- Problem with charger/cable

What kind of cable should be used? Anything special?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
- Problem within software

there should be no problem with stock.

I think it's an absolutely a controller-dependent fault, so ask your local service.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

What kind of cable should be used? Anything special?

Nothing special, just the usual microusb (I think). I've had a few problems with longer cables, but noelrmally they work

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.