• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[ROM][GEN2/3][31.10.] CyanogenMod 9 - KonstaKANG (Android 4.0.4)

1486 posts in this topic

Posted

I love this ROM ! The only problem is that I can't use my camera, say: "Can't connect to camera"

Before I use the CM7 rom and don't work too, since the version CM 7.0.2 my camera don't work.

Can you help me ? The problem is the camera drivers, I guess

I can't lock the screen. I press the power button and when I press again the screen is unlocked ...

How did you install it? Did you wipe everything before installing the ROM? Did you install the right GApps?

Or, better yet: Did you follow the procedures like are shown in the begginning of this topic?

I'm on this 9.1 version and it all seems fine!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Although this ROM states Android 4.0.4 which has the problem fixed by google, it seems it is vulnerable to the current USSD Exploit.

http://lifehacker.co...emote-wipe-hack

Test page: http://dylanreeve.com/phone.php

Would be nice if it could be updated to have that fixed. :-)

Can confirm that Konsta's 20120929 version is no longer vulnerable.

It opens the dialler but it does not dial automatically!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi,

I've installed S2E but it doesn't seem to find any EXT partition... Maybe I missed something when installing... Can I still create it (in recovery?) or do I need to full wipe and reinstall for this ?

Thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi,

I've installed S2E but it doesn't seem to find any EXT partition... Maybe I missed something when installing... Can I still create it (in recovery?) or do I need to full wipe and reinstall for this ?

Thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi,

I've installed S2E but it doesn't seem to find any EXT partition... Maybe I missed something when installing... Can I still create it (in recovery?) or do I need to full wipe and reinstall for this ?

Thanks

I don't use EXT partition, so I'm not very familiar with this subject, but:

Does your SDcard have any EXT partition? It should have 2 partitions:

EXT3 or EXT4 is needed (as far as I know) as an extension of the inernal MEM and FAT/FAT32 for other uses.

I don't use it because, with new Konsta's Gen2 internal partitioning (for this ROM), I don't think it will be needed. Only if you install dozzens of Apps.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

How did you install it? Did you wipe everything before installing the ROM? Did you install the right GApps?

Or, better yet: Did you follow the procedures like are shown in the begginning of this topic?

I'm on this 9.1 version and it all seems fine!

Yes, I follow the instructions

The problem of camera is a driver problem. The other I don't know

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Yes, I follow the instructions

The problem of camera is a driver problem. The other I don't know

How can it be a driver problem if you replaced the ROM? Thus the drivers!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

How can it be a driver problem if you replaced the ROM? Thus the drivers!

Last version that my camera works is CM 7.0.2 .. after that no one work. I think is a driver problem but if you know more than me ...

Edited by bruara
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Another two problems found:

- I can't receive calls, all of them are rejected. They appear on call history only.

- The home screen button don't work. I press the button and he dont go to the home screen.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sorry if these are old issues, but I experience the following issues frequently.

1. frequent blank screens in apps. Sometimes apps would just show a white scren, other times system apps like settings would load the background but not the UI itself.

2. some apps don't work properly. AlarmDroid, for example, would sometimes get stuck in 'loading' when I try to add a new alarm.

Are there solutions to these?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

One question: if there is no file explorer preinstalled, how can I install one WITHOUT using the market? How could one sensibly access apk's on your sd-card, for example? I am wondering, since I don't have a google account and I don't want one. Not that it is a problem for me, I just installed an explorer via command line using "pm install", but a normal user would get stuck at this point, so I am just wondering why it is like that?

Greetings, and oh, great ROM, really great. =)

Edited by laryllian
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Final build. This is most likely the last CM9 build I'm going to do.

cm-9-20120929-KonstaKANG-blade.zip

http://www.mediafire...frc9f6bfotd89kl

md5:cb894686be12a837a39703fb39ab6ebb

-version bump to 9.1

-Do not allow intents to initiate special char sequence handling (merged, fixes possible USSD issue)

-I/O scheduler settings (1,2)

-couple of small changes to volume key cursor control

Thankyou :)

Nice of you to make another ... and even nicer that you post for us

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Last time, you thought it would be the last too... and "surprise surprise"... Alas another release!

If im not wrong you are saying that from the past two releases

I think I said I'll check back in about a month - and I did. ;)

I love this ROM ! The only problem is that I can't use my camera, say: "Can't connect to camera"

Before I use the CM7 rom and don't work too, since the version CM 7.0.2 my camera don't work.

Can you help me ? The problem is the camera drivers, I guess

Can't help unless you can provide some information about your camera sensor. What type of blade you have?

I can't lock the screen. I press the power button and when I press again the screen is unlocked ...

Another two problems found:

- I can't receive calls, all of them are rejected. They appear on call history only.

- The home screen button don't work. I press the button and he dont go to the home screen.

Sounds a lot like you didn't wipe. No wipe, no whine. Format system, wipe data and factory reset, and reinstall.

One question: if there is no file explorer preinstalled, how can I install one WITHOUT using the market? How could one sensibly access apk's on your sd-card, for example? I am wondering, since I don't have a google account and I don't want one. Not that it is a problem for me, I just installed an explorer via command line using "pm install", but a normal user would get stuck at this point, so I am just wondering why it is like that?

Greetings, and oh, great ROM, really great. =)

Copy it into a ROM zip before installing or use 'adb install'. AOSP doesn't include file explorer and neither does CM9/CM10.

2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I forgot to wipe Dalvik !

Now everything works unless the camera ! Where I can see what camera sensor I have ?

My ZTE Blade is from Portugal with a 3.2 mp camera.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I forgot to wipe Dalvik !

Now everything works unless the camera ! Where I can see what camera sensor I have ?

My ZTE Blade is from Portugal with a 3.2 mp camera.

Wiping dalvik is unnecessary when installing a new ROM. It's already wiped when you wipe data and factory rest. You really need to format system if you come from other CM versions (because of the gapps backup script).

Of course first make sure that it isn't a hardware failure. Restore your stock ROM and dial *983*24474636#. That will give you info about your camera. Or did I understand correctly that your camera only works with your stock ROM but not with any of the custom ROMs?

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

so the only issue with camcorder is play video with gallery right?

what external app can i use?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Wiping dalvik is unnecessary when installing a new ROM. It's already wiped when you wipe data and factory rest. You really need to format system if you come from other CM versions (because of the gapps backup script).

Of course first make sure that it isn't a hardware failure. Restore your stock ROM and dial *983*24474636#. That will give you info about your camera. Or did I understand correctly that your camera only works with your stock ROM but not with any of the custom ROMs?

Yesterday I install CM 7.0.2 and the camera works fine. After that version no one version works. I have to install that ROM to give you the info about the camera? I have to format everything again ..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Yesterday I install CM 7.0.2 and the camera works fine. After that version no one version works. I have to install that ROM to give you the info about the camera? I have to format everything again ..

Ah, forget it then. If your camera works in CM7, it should also work here.

It still sounds like you didn't do a proper wipe on the first time, so you should do that first.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

What wipe ? Since then I already make a hundred wipes .. In CM forum tell me after 7.0.2 they change the kernel ..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

One question: if there is no file explorer preinstalled, how can I install one WITHOUT using the market? How could one sensibly access apk's on your sd-card, for example? I am wondering, since I don't have a google account and I don't want one. Not that it is a problem for me, I just installed an explorer via command line using "pm install", but a normal user would get stuck at this point, so I am just wondering why it is like that?

Greetings, and oh, great ROM, really great. =)

You can retrieve the "file manager" from the CM7 (for example, or other ROM) and insert it into the "/system/app/" inside the "cm-9-20120929-KonstaKANG-blade.zip" file.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Or install Solid Explorer from the market. Definitely the best file manager :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

a really nice ROM...just a small problem, evrytime i tap on facebook it can't continue and brings me back to my home screen. I installed it on my ZTE blade gen2 modified. Maybe you can fix it. Thanks a lot. More power!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Hey, Is the encryption working? Im trying to crypt my phone and it's been over 1 hour and it hasent even restarted yet..

The lights just go off.. do i need to tap it each 15 seconds?

And roph, how can you reach 768Mhz stable with this rom? teach me master :P

Edited by stefeman
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

One question: if there is no file explorer preinstalled, how can I install one WITHOUT using the market? How could one sensibly access apk's on your sd-card, for example? I am wondering, since I don't have a google account and I don't want one. Not that it is a problem for me, I just installed an explorer via command line using "pm install", but a normal user would get stuck at this point, so I am just wondering why it is like that?

Greetings, and oh, great ROM, really great. =)

there is a flashable file manager somewhere in this forum, you can flash it via cwm and without creating google account to download it from market.
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I don't use EXT partition, so I'm not very familiar with this subject, but:

Does your SDcard have any EXT partition? It should have 2 partitions:

EXT3 or EXT4 is needed (as far as I know) as an extension of the inernal MEM and FAT/FAT32 for other uses.

I don't use it because, with new Konsta's Gen2 internal partitioning (for this ROM), I don't think it will be needed. Only if you install dozzens of Apps.

You don't need that many apps to load 300 MB of memory... At least I'm in that case, and would like to move some big apps to my SD even if they don't seem to allow it natively...

Can anyone help me on how to get the right EXT partitioning on my phone ? Can I do it from recovery mode without reinstalling everything ?

Thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.