• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[ROMs] [gen1/gen2] Various 2.3.x roms for ZTE Racer

146 posts in this topic

Posted

Thank you!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

can someone port lewa os for racer
Google it ....it's already there....
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

can you please try one rom before going into this? just for my curiosity tho, sorry, could you download and try my zte-wbs rom, im not sure what i used to build it but people said they had a working camera on it..

as for mtd9d113 driver, best choice is google and github i guess, if you can find the driver, you can integrate it with ease in your tree, edit few files to load it and thats pretty much that

You rock!!!

I did a system backup, flashed your rom, and then started up the phone. Everything that was problematic now is working. Accelerometer, camera, both working. And the wifi, that had a problem just before, now its working. Unlocking works like a charm too, no more fiddling 3-4 times until the unlocking widget becomes responsive.

But i have a hacker soul, and part of me wants to continue fiddling with the kernel and system apps... What if i put the boot.img of zte-wbs into the mokee zip?

What if later i pull the /proc/config.gz from zte-wbs to compile a new zImage? I have just complied one with the flags CONFIG_MT9D113=y and CONFIG_MT9D113_QTECH_SUNNY_SOCKET=y, those supposedly refer to my camera sensor....

Thanks to all you for the help!!! the zte-wbs boot.img will be my standard boot.img for a long time...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

zte-wbs is an older project, i totally forgot what i did with that rom lol but yeah, you can try that boot.img on mokee.. it should work properly i think but you can also try moving some libs around too that are camera/codecs related

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Equiliym can we use 4g on our phone because on day I saw 4g symbol near the network bars & our phone is 3.5 g which is early stage of 4g ...so can we use 4g on our phone..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

racer doesnt have 4g afaik.. unless a modded or themed framework, there shouldnt be any 4g icons.. tho i think cm7 have 4g/wimax or whatever icons but none of those options are available for racer.. i might be wrong tho but i aint no tech so dunno

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Equiliym can u port latest lewa for racer which will be released tomorrow for blade..I have difficulty changing anything in those roms because they are odexed

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

odexed are easier to edit?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

equlium can you port new lewa?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Equiliym plz forget About all gb rom ..but atleast can u make the network work on hc rom because in the post its written network is working for Gen 2 so why not Gen 1 plz can u make network work on Gen 1 honeycomb will really be good..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi all!

I haven't been able to compile a kernel suitable to make my camera work. I'm actually using zte-wbs kernel inside cm-7-20120819-NIGHTLY-mooncake ROM. Everything works pretty well, but OpenGL apps. I'm using the example from https://code.google.com/p/android-native-egl-example/ as OpenGL testbed. Strangely, the 2 3D TRON clones from the app market are working fairly well, but neither the example nor any example from the RIM GamePlay library is working. Any hint?

Thanks in advance.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi all!

I haven't been able to compile a kernel suitable to make my camera work. I'm actually using zte-wbs kernel inside cm-7-20120819-NIGHTLY-mooncake ROM. Everything works pretty well, but OpenGL apps. I'm using the example from https://code.google.com/p/android-native-egl-example/ as OpenGL testbed. Strangely, the 2 3D TRON clones from the app market are working fairly well, but neither the example nor any example from the RIM GamePlay library is working. Any hint?

Thanks in advance.

Have you tried my RacerMod rom?

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Have you tried my RacerMod rom? http://www.modaco.co...45-rom-racermod

Thank you very much. Sorry for the delay...

Tried it, but it detected wrongly my phone as gen2. Didn't booted, so i entered recovery and installed my previous /boot image from backup. It booted this time, but nothing was displayed on screen. Plugging it to the cable and firing up adb logcat it showed a lot of egl errors. My current hypothesis is that egl 1.0 programas run without any incident but egl 2.0 programs have issues because there is probably no official egl 2.0 adreno driver for ZTE Racer...

Any hint on how can i get/compile the Adreno EGL drivers to make egl 2.0 apps run in my phone?

Thanks in advance.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thank you very much. Sorry for the delay...

Tried it, but it detected wrongly my phone as gen2. Didn't booted, so i entered recovery and installed my previous /boot image from backup. It booted this time, but nothing was displayed on screen. Plugging it to the cable and firing up adb logcat it showed a lot of egl errors. My current hypothesis is that egl 1.0 programas run without any incident but egl 2.0 programs have issues because there is probably no official egl 2.0 adreno driver for ZTE Racer...

Any hint on how can i get/compile the Adreno EGL drivers to make egl 2.0 apps run in my phone?

Thanks in advance.

The egl errors probably appear because you use another kernel... you can try manually installing the gen1_boot.img which you will find inside the boot folder in the update.zip

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

The egl errors probably appear because you use another kernel... you can try manually installing the gen1_boot.img which you will find inside the boot folder in the update.zip

It works! It works! I modified the install script in the zipfile, making it install only the gen1 kernel. Camera, OpenGL ES 2.0 and accelerometer are working. I tested it with the Native EGL demo, and it worked flawlessly. Thank you very much to the efforts of all developers here. You helped me to have a better ZTE Racer. Keep the good work! Now I can do some 3D development, finally.

P.S.: There is any way to calibrate the touchscreen's sensitivity? Its very difficult to type with the fingers alone now, I have to use the stylus...

Edited by Mizahnyx
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

It works! It works! I modified the install script in the zipfile, making it install only the gen1 kernel. Camera, OpenGL ES 2.0 and accelerometer are working. I tested it with the Native EGL demo, and it worked flawlessly. Thank you very much to the efforts of all developers here. You helped me to have a better ZTE Racer. Keep the good work! Now I can do some 3D development, finally.

P.S.: There is any way to calibrate the touchscreen's sensitivity? Its very difficult to type with the fingers alone now, I have to use the stylus...

There are some calibration options in Settings -> Device settings but they don't change much the result.

I'm going to include a second touchscreen driver in my next build which will hopefully reduce the touchscreen problems.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

sorry for not showing any support guys, i left on a business trip outside my country and dont have a pc, using roommates laptop :( hope you guys get everything going o/

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

because someone deleted all my posts with my roms and links, i will not post them again, probably kill all working links and wont reupload anything

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

My phones touch screen is not working can someone help

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

God damn it, where can i download ZTE 2.3 roms now?

Edited by DIGI_Byte
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

God damn it, where can i download ZTE 2.3 roms now?

you can check raceroms, i think that site still works.. im here mostly for support now since i disbanded all racer projects and probably wont do anything related because of this issue.. probably moving to nexus tablets and similar

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.