timfimjim

Chinese ICS camera sounds

Recommended Posts

timfimjim    35

Anyone know how to turn them off? Focus and shutter sounds are really annoying!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Adyx00    0

I think there might be an option in build.prop to disable it. You might be better off waiting for someone who knows what they're talking about though. I think Paul's rom had an option in the kitchen too actually.

Edited by Adyx00

Share this post


Link to post
Share on other sites
droiddruid    28

Nice Tillaz but there is still a sound relating to the camera focus which is held in the APK itself. Maybe the apk needs edited and recompiled I dunno. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mtman1    130

I think its illegal to remove the camera shutter noise in some countries. I still don't know why, but I know I've seen it somewhere...

Share this post


Link to post
Share on other sites
timfimjim    35

I think its illegal to remove the camera shutter noise in some countries. I still don't know why, but I know I've seen it somewhere...

Yeah I think it's in ics camera if you try disable sounds.

Thanks tillaz! Will try now. Also will you be adding init.d support for atomic mod ics version.? :-D

Edited by timfimjim

Share this post


Link to post
Share on other sites
tillaz    2,790

Yeah I think it's in ics camera if you try disable sounds.

Thanks tillaz! Will try now. Also will you be adding init.d support for atomic mod ics version.? :-D

yeah, here is a boot.img for the ics update with init.d support

http://www.solidfiles.com/d/d66ad6f02b/

i will have a look at the camera to disable the remaining sound, should be fairly easy

Share this post


Link to post
Share on other sites
droiddruid    28

i managed to decompile the apk, replace the ogg files with empty versions but kept getting errors when trying to compile again so gave up ^^

Share this post


Link to post
Share on other sites
tillaz    2,790

i managed to decompile the apk, replace the ogg files with empty versions but kept getting errors when trying to compile again so gave up ^^

i done the same thing (make a back before trying this)

http://www.solidfiles.com/d/02514e4bc4/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Davidoff59    243

Dead easy. Just been looking through build prop.

Ro.camera.forced.sound=1

Change the 1 to 0, save and reboot. Tried and tested. If you dont reboot, sounds are still active.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dead easy. Just been looking through build prop.

Ro.camera.forced.sound=1

Change the 1 to 0, save and reboot. Tried and tested. If you dont reboot, sounds are still active.

Don´t know why but it doesn´t works for me.. and yes, i´ve rebooted

Share this post


Link to post
Share on other sites
Davidoff59    243

You sure it saved peacemaker? I use Rom Toolbox so I dont have to mount file systems to RW a its done automatically. I will try again on a fresh install and confirm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Davidoff59    243

Just noticed build prop ro.config.hw.camera_hdr which is set to false. I will see what true does.

Setting to true doesnt appear to do anything.

Confirmed no sound and no focusing noise

Share this post


Link to post
Share on other sites
timfimjim    35

Just noticed build prop ro.config.hw.camera_hdr which is set to false. I will see what true does.

Setting to true doesnt appear to do anything.

Confirmed no sound and no focusing noise

ok cool i'll try the build.prop thing then. hmm, 'hdr' could that mean high definition recording? just a guess

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just noticed build prop ro.config.hw.camera_hdr which is set to false. I will see what true does.

Setting to true doesnt appear to do anything.

Confirmed no sound and no focusing noise

Yes, I used Toolbox but the sound is still there...

:blink:

earlier today I have noticed too in the camera hdr, but no result... there is also a line for a SrS equalizer..

Edited by PeaceMaker_H

Share this post


Link to post
Share on other sites
droiddruid    28

Don´t know why but it doesn´t works for me.. and yes, i´ve rebooted

Just a thought but are you rebooting with 'Fast Boot' enabled in settings? Try again with fast boot set to off :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
tillaz    2,790

ok cool i'll try the build.prop thing then. hmm, 'hdr' could that mean high definition recording? just a guess

isn't HDR that feature in a camera that takes loads of pictures then merges them to make a better picture or something?

sure i had it on my iphone 4

edit: yeah, it is http://arstechnica.com/apple/2010/09/hdr-photography-with-iphone-4-and-ios-41/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.