Site Notice - We are currently investigating an issue with missing download links. Apologies for any inconvenience caused. PaulOBrien

  • Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[DEV][ROM][8.1.] CyanogenMod 10 (Android 4.1.2)

3135 posts in this topic

Posted · Report post

Konsta,

before you disappear :)

Can you put on your github or post here the EGL patches you had before changing to the Ganster's fixes? Did you also changed any binary files?

It seems that jb with these latest updates is a little bit more laggy, so I want to revert back to those old EGL hacks you had on the patches to check from there..

Thanks,

João Ventura

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Guys I probably move back to ZTE Blade for some time. Is this ROM is smooth and stable for daily usage without playing games?

Yes this ROM is smooth and stable enough for daily use :)

2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

So you guys are telling that it's worth better to flash the 16.11 version with the patches than the 24.11 'cause it's more stable and smoother?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

So you guys are telling that it's worth better to flash the 16.11 version with the patches than the 24.11 'cause it's more stable and smoother?

16.11 was the last build, where the wi-fi worked for everyone. On later versions, some of us (including me) started having probles with wi-fi not activating or activating very slowly. But apparently this does not happen to everyone, like it seems that KonstaT never had this problem, while Ganster did :-)

My guess is there must be small difference in firmware in different phones, since wi-fi is related to it. I believe that I use Stock Gen2 from here:

So, just try the 24.11 and see how it works for you. It takes only 5 min to flash a rom, doesn't it?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ganster, would it be possible to have all your latest chages and video improvements as a flashable zip file for CM10?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

it looks like I am not able install / restore any map based apps on this ROM. ( runtastic / endomondo ). are other people facing the same issues? is there a way out to make it work? Thanks for your help.

Have not tried the apps you mentioned but I have installed Strava without any problems.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Konsta,

before you disappear :)

Can you put on your github or post here the EGL patches you had before changing to the Ganster's fixes? Did you also changed any binary files?

It seems that jb with these latest updates is a little bit more laggy, so I want to revert back to those old EGL hacks you had on the patches to check from there..

Thanks,

João Ventura

You can find all old patches from my git history. No one should use those CTS breaking hacks anymore, now that it's not absolutely necessary. What you're saying about lagging isn't true either (you would have read about it if the recent builds were somehow significantly slower :P).

So you guys are telling that it's worth better to flash the 16.11 version with the patches than the 24.11 'cause it's more stable and smoother?

No, that not true. There is absolutely no difference in stability or smoothness in the recent builds. Only differences are in media decoding and they were talking about that.

16.11 was the last build, where the wi-fi worked for everyone.

No, that's not true either. If there's some wifi issues, they've been present all along. There's been nothing merged after 16.11. that would affect our wifi and no other differences that would explain it. I had several patches for wifi tethering included already before 16.11. build and I had all of them reverted in 24.11. build.

Ganster, would it be possible to have all your latest chages and video improvements as a flashable zip file for CM10?

Why? All Ganster's improvements are already included in the latest build.

3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

No, that's not true either. If there's some wifi issues, they've been present all along. There's been nothing merged after 16.11. that would affect our wifi and no other differences that would explain it. I had several patches for wifi tethering included already before 16.11. build and I had all of them reverted in 24.11. build.

Maybe reverting those patches broke something? I can't compare to 16.11 build but all i can say is that connecting to wifi (at least for me) takes significantly longer on your latest CM10 build than on the latest CM9 build. Especially after (hot?) reboot this is striking.

Beside the wifi topic: Does voice search (not the google now version) work for anyone?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Maybe reverting those patches broke something? I can't compare to 16.11 build but all i can say is that connecting to wifi (at least for me) takes significantly longer on your latest CM10 build than on the latest CM9 build. Especially after (hot?) reboot this is striking.

Beside the wifi topic: Does voice search (not the google now version) work for anyone?

I think the problem is on "hot rebbot" and is not a wifi problem

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

instead of posting comments like that post logcats, I know I did some before and I'm sorry for that.

To do a logcat use adb :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I think the problem is on "hot rebbot" and is not a wifi problem

No its not, even the first time it takes too long to connect...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

No its not, even the first time it takes too long to connect...

i have no problems with wifi

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I'd like to ask. Can I update this ROM somehow without losing my apps (and appdata). Maybe just flash ROM without any wipe? Please help, I'm sick of all configurating apps.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

I'd like to ask. Can I update this ROM somehow without losing my apps (and appdata). Maybe just flash ROM without any wipe?

Wiping isn't needed to update a Rom.

Edited by De@n
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ganster if you read this what we're the lines to add to cm9's build.prop? I can't find them anywhere in the thread

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

My camera preview is a little broken... especially the recording preview.

Is there a solution for this?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ganster if you read this what we're the lines to add to cm9's build.prop? I can't find them anywhere in the thread

You mean this? Be aware that some people reported issues with those lines. If you do try, please report back (in CM9 thread) :)

My camera preview is a little broken... especially the recording preview.

Is there a solution for this?

Read the thread. Install 4.2 camera or another camera app.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ganster if you read this what we're the lines to add to cm9's build.prop? I can't find them anywhere in the thread

Yeah, it's really difficult to find when you have to read one whole page back of the CM9 thread. ;)

What Ganster posted had a typo and that results in it doing absolutely nothing! All it had was a placebo effect and then someone even confirmed the placebo. :P If you add the line like it is supposed to be, it will only render your device useless. Switching to mdp composition has never worked on CM9 and it doesn't work here either.

My camera preview is a little broken... especially the recording preview.

Is there a solution for this?

Install some third party camera app from the Play Shop. For example Camera ICS is almost exactly the same camera app than legacy camera which was previously included in this ROM (both AOSP 4.0 cameras). Also this gets repeated about three times every page...

3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Yeah, it's really difficult to find when you have to read one whole page back of the CM9 thread. ;)

What Ganster posted had a typo and that results in it doing absolutely nothing! All it had was a placebo effect and then someone even confirmed the placebo. :P If you add the line like it is supposed to be, it will only render your device useless. Switching to mdp composition has never worked on CM9 and it doesn't work here either.

I thought It was in this thread, smart of me :S

Edited by 96frozen
1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Updated to latest build, 24 november, and I have Wifi issues, like signal drop, search show no wifi, but few minutes later wifi signal appear. Showing this beheavor since I upgraded to ICS. I'll try 16november build tomorrow.

Preview while recording erratic behavore, I'll try ics camera.

Thanks!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Anyone complaining about broken Auto Brightness: turning on the Filter made it work for me.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Can you guys help me.

I can't seem to install Gapps. they just don't show up so I can't access the android Play store.

When I check Manage Apps > Downloaded > Internal Storage I have 62 MB used, 253MB free

So what could be the problem?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@ jenjenx: You are checking internal storage, not system storage! You need 160 MB in System, if you don't have them your ROM install will not be completed properly and you will have missing apps, etc.

Anyone complaining about broken Auto Brightness: turning on the Filter made it work for me.

Unfortuantely it doesn't help me to fix autobrightness :( That was one of the first things I tried (along with all other settings for brightness).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Can you guys help me.

I can't seem to install Gapps. they just don't show up so I can't access the android Play store.

Go to the terminal app, and do "df" (without quotes). If you have less than 160MB on /system partition, you have to TPT to get at least 160MB on system partition. If you have 160MB or more, on clockworkmod, search for and format /system, and then install the rom and only then the gapps..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Okay guys, I'm pretty much confused. Do you think I should flash the 16.11 or 18.11 and patch the other things manually? Where can I find e.g. the HQ-Youtube patch and how can I flash it? The same as flashing a custom rom?

Thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.