• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

USB connection

6 posts in this topic

Posted

Hey everyone,

before asking a question which obviously has been asked again I did an extensive google search.

Searched this forums too and the threads were about a year old so I'm desperate enough to hope that people found a solution for this in the meanwhile.

Basically connecting the phone to the PC will charge but does not give any USB connecting prompts neither on the PC nor on the phone.

The phone was never rooted before.

1&1 German Provider

Froyo 2.2.2. Stock

2.6.32.9-dirty Kernel

What I already tried:

- different USB cables

- LGUnitedMobile drivers ranging from 2.x.x up to 3.7.2

- different PCs running different operating systems and different USB ports

- the obvious USB tethering and mass storage settings available in stock Froyo

- the 1809#*990# menu

The phone was in use by my uncle and the only time he used USB at the PC, was 2 months ago and it worked.

I really doubt it's hardware failure anyway, considering that so many people seem to have this problem.

Really hope that one of you pros can help me out!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Update:

when dialing the above mentioned 1809#*990# in the Port menu, switching from default AP USB to AP UART gives me life signs.

Windows pops up with 'USB Device not recognized'. I can also see the Unknown Device in the Device manager.

Would that be of any help? Does anyone know the install path of the LG Driver installer so I can relink it myself?

EDIT: Holy moly, I just got it to run.

After switching to AP UART I linked the Unknown device driver to lgusbdiag.inf located in C:/ProgramFiles(x86)/LG United Mobile Driver.

Suddenly it started installing it and is now recognized as: LGE Platform Android USB Device.

Edited by kohos
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sorry for the monologue spam.

One last one. Once disconnected I lose USB again, I'm able to recreate the first steps though even in default AP USB mode by now.

The only thing I need USB for is for flashing a custom recovery but the only thing I don't have is ADB somehow : / Clockwork telling me: device not found.

Any help on this one?

usbinx8k.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Have you tried it on any other computer? I have a similair problem on my laptop at work, however at home everything works as expected. Running Windows 7 64 bit on bothe pc's...

/Mattias

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Download the latest LG USB Drivers from the LG website.... that should sort out the ADB driver!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Update:

when dialing the above mentioned 1809#*990# in the Port menu, switching from default AP USB to AP UART gives me life signs.

Windows pops up with 'USB Device not recognized'. I can also see the Unknown Device in the Device manager.

Would that be of any help? Does anyone know the install path of the LG Driver installer so I can relink it myself?

EDIT: Holy moly, I just got it to run.

After switching to AP UART I linked the Unknown device driver to lgusbdiag.inf located in C:/ProgramFiles(x86)/LG United Mobile Driver.

Suddenly it started installing it and is now recognized as: LGE Platform Android USB Device.

Lucky you, never got it to even show any sign of activity. ever. Maybe i will send it to warranty while I'm on vacations

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.