• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Liquid E soft brick help

20 posts in this topic

Posted (edited)

OK guys need some help here. trying to fix a liquid e. have no idea what they did but phone will not boot.

now, Acer download tool fails right away when started from recovery, but put in amss mode and it completes until the Nv data restore...it then fails and says recovery needed.

what I have done so far is during the amss process it reboots into boot loader.before it has a chance I have successfully flashed cwm recovery and disconnected. I can now boot into cwm. I have flashed cm9 and cm7 successfully but it just boot loops at the Acer splash screen.

should I try another rom? or do you think I need to dd all the partitions back? something screwy is going on but I mean with cwm, adb, and fast boot access surely I can ressurect this thing?

advice????

Edited by ptesmoke
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

OK guys need some help here. trying to fix a friends liquid e. have no idea what they did but phone will not boot.

now, Acer download tool fails right away when started from recovery, but put in amss mode and it completes until the Nv data restore...it then fails and says recovery needed.

what I have done so far is during the amss process it reboots into boot loader.before it has a chance I have successfully flashed cwm recovery and disconnected. I can now boot into cwm. I have flashed cm9 and cm7 successfully but it just boot loops at the Acer splash screen.

should I try another rom? or do you think I need to dd all the partitions back? something screwy is going on but I mean with cwm, adb, and fast boot access surely I can ressurect this thing?

advice????

did you wipe data and cache and dalvik cache from CWM before flashing ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

did you wipe data and cache and dalvik cache from CWM before flashing ?

yes. full factory wipe/reset , wiped cache, wiped dalvik cache, wiped system. flashed cm7, looks like it flashes fine, reboot system...only get Acer android splash then it reboots and does this over and over...

when going into cwm it does mention it can't mount sdcard....problem?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

try to get a logcat while it's booting

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

try to get a logcat while it's booting

what's the command to pull it to a txt file? I'll see if I can...it reboots awfully fast tho

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

adb logcat > log.txt[/CODE]

I think

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

ok it doesnt boot far enough to get a logcat going...it reboots too quick,,,,any ideas??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

try flashing stock again using Acer Download Tool, and if it doesn't work then upload the latest log file from "Log_File" folder inside the tool's folder

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

OK guys need some help here. trying to fix a friends liquid e. have no idea what they did but phone will not boot.

now, Acer download tool fails right away when started from recovery, but put in amss mode and it completes until the Nv data restore...it then fails and says recovery needed.

what I have done so far is during the amss process it reboots into boot loader.before it has a chance I have successfully flashed cwm recovery and disconnected. I can now boot into cwm. I have flashed cm9 and cm7 successfully but it just boot loops at the Acer splash screen.

should I try another rom? or do you think I need to dd all the partitions back? something screwy is going on but I mean with cwm, adb, and fast boot access surely I can ressurect this thing?

advice????

Just make sure you are using cwm + cm9 because there is no issue with this combination. Just follow the exact instructions in the first and second post of cm9 at http://www.modaco.com/topic/352180-cm9-cyanogenmod-9-for-liquida1liquide/.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Just make sure you are using cwm + cm9 because there is no issue with this combination. Just follow the exact instructions in the first and second post of cm9 at http://www.modaco.co...iquida1liquide/.

i did exactly as described numerous times, just keeps rebooting...

try flashing stock again using Acer Download Tool, and if it doesn't work then upload the latest log file from "Log_File" folder inside the tool's folder

ADT fails, constantly, it cant get it into download mode. the farthest ive gotten ADT is if i get the device into AMSS mode and start ADT from there, but then at the end it errors on nv restore....

will post the logs up, hold for link.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

looks like a hardware problem to me

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

i can still get to bootloader and flash recovery...all cant be lost... is there a way to fully restore stock from recovery or fastboot?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

heres an idea....i think a partition somewhere has gotten corrupt. heres my theory, ADT looks like everything is going peacy until it fails doing NVbackup, then if i try ADT in AMSS (download) mode, it makes it farthur but fails on NVDATA restore...looks for an .eqf file...????

heres my question, can someone provide me a full partition dump of the liquid E, and someone smarter than me briefly explain how i would either flash or DD them over? I have fastboot access as well as ADB within recovery...

I think this is my only hope...ideas? is mine a good idea?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

//=======================================================//

//================== Debug Log Start!! ==================//

//=======================================================//

[info] : Program version is : ACER Download Tool [intra][single] v3.100 (2009.10.27)

[Warning] : Process started in AMSS Download mode

[info] : Get AMSS Download Port Start!

[AMSS Port] : WaitTime is : 15

[AMSS Port] : Old vid and pid was NOT Found...

[AMSS Port] : acer vid and pid was Found

[AMSS Port] : AMSS Port is : COM19

[info] : Port for AMSS Download is : COM19

[info] : Beginning to Open AMSS COM Port : UsbConnect()

-----------------------------------------------------------

--------------- [info] : Hex file Start !! ----------------

-----------------------------------------------------------

[Hex] : Receiver thread is ready !

[Hex] : Transfer thread is ready !

[AMSS Port] : WaitTime is : 15

[AMSS Port] : Old vid and pid was NOT Found...

[AMSS Port] : acer vid and pid was Found

[AMSS Port] : AMSS Port is : COM19

-----------------------------------------------------------

------------- [info] : Hex file Finished !! ---------------

-----------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------

---------------- [info] : AMSS Start !! ------------------

-----------------------------------------------------------

[AMSS] : AMSS Receiver Ready !

[AMSS] : No matter the partition table is the same or diff, Restoration is always needed !

[AMSS] : AMSS Start !

-----------------------------------------------------------

--------------- [info] : AMSS Finished !! -----------------

-----------------------------------------------------------

[info] : Change mode Start! (AMSS Download to Fastboot mode)

[info] : Command is ready. (AMSS Download to Fastboot mode)

[info] : Close AMSS com port

-----------------------------------------------------------

------------- [info] : Updating OS Start !! ---------------

-----------------------------------------------------------

[Fastboot] : In Fastboot_State.Fb_DetectAndWait

[Fastboot] : Find Fastboot mode!!

[Fastboot] : In Fastboot_State.Fb_SettingVar

[Fastboot] : In Fastboot_State.Fb_Erase_SetupData

[Fastboot] : [Erase] : [setupdata]

[Fastboot] : [Erase] : in FastbootDLImage_Initial()

[Fastboot] : [Erase] : ExitCode is : 0

[Fastboot] : [Erase] : result is : erasing 'setupdata'... OKAY

[Fastboot] : [Erase] : [setupdata] : Okay

[Fastboot] : In Fastboot_State.Fb_Boot

[Fastboot] : [boot.img] : Beginning

[Fastboot] : [Erase] : [boot]

[Fastboot] : [Erase] : in FastbootDLImage_Initial()

[Fastboot] : [Erase] : ExitCode is : 0

[Fastboot] : [Erase] : result is : erasing 'boot'... OKAY

[Fastboot] : [Erase] : [boot] : Okay

[Fastboot] : [boot.img] : arg is : flash boot "C:\Desktop\SDCAAPZ\boot.img"

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : ExitCode is : 0

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : result[outer] is : sending 'boot' (2477 KB)... OKAY

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : result[inner] is : writing 'boot'... OKAY

[Fastboot] : Fastboot operation Success!!

[Fastboot] : [boot.img] : Okay

[Fastboot] : In Fastboot_State.Fb_System

[Fastboot] : [system.img] : Beginning

[Fastboot] : [Erase] : [system]

[Fastboot] : [Erase] : in FastbootDLImage_Initial()

[Fastboot] : [Erase] : ExitCode is : 0

[Fastboot] : [Erase] : result is : erasing 'system'... OKAY

[Fastboot] : [Erase] : [system] : Okay

[Fastboot] : [system.img] : arg is : flash system "C:\Desktop\SDCAAPZ\system.img"

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : ExitCode is : 0

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : result[outer] is : sending 'system' (154648 KB)... OKAY

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : result[inner] is : writing 'system'... OKAY

[Fastboot] : Fastboot operation Success!!

[Fastboot] : [system.img] : Okay

[Fastboot] : In Fastboot_State.Fb_UserData

[Fastboot] : [userdata.img] : Beginning

[Fastboot] : [Erase] : [userdata]

[Fastboot] : [Erase] : in FastbootDLImage_Initial()

[Fastboot] : [Erase] : ExitCode is : 0

[Fastboot] : [Erase] : result is : erasing 'userdata'... OKAY

[Fastboot] : [Erase] : [userdata] : Okay

[Fastboot] : [userdata.img] : arg is : flash userdata "C:\Desktop\SDCAAPZ\userdata.img"

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : ExitCode is : 0

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : result[outer] is : sending 'userdata' (2 KB)... OKAY

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : result[inner] is : writing 'userdata'... OKAY

[Fastboot] : Fastboot operation Success!!

[Fastboot] : [userdata.img] : Okay

[Fastboot] : In Fastboot_State.Fb_Recovery

[Fastboot] : [recovery.img] : Beginning

[Fastboot] : [Erase] : [recovery]

[Fastboot] : [Erase] : in FastbootDLImage_Initial()

[Fastboot] : [Erase] : ExitCode is : 0

[Fastboot] : [Erase] : result is : erasing 'recovery'... OKAY

[Fastboot] : [Erase] : [recovery] : Okay

[Fastboot] : [recovery.img] : arg is : flash recovery "C:\Desktop\SDCAAPZ\recovery.img"

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : ExitCode is : 0

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : result[outer] is : sending 'recovery' (2701 KB)... OKAY

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : result[inner] is : writing 'recovery'... OKAY

[Fastboot] : Fastboot operation Success!!

[Fastboot] : [recovery.img] : Okay

[Fastboot] : In Fastboot_State.Fb_Splash1

[Fastboot] : [splash1.img] : Beginning

[Fastboot] : [Erase] : [splash1]

[Fastboot] : [Erase] : in FastbootDLImage_Initial()

[Fastboot] : [Erase] : ExitCode is : 0

[Fastboot] : [Erase] : result is : erasing 'splash1'... OKAY

[Fastboot] : [Erase] : [splash1] : Okay

[Fastboot] : [splash1.img] : arg is : flash splash1 "C:\Desktop\SDCAAPZ\initlogo.rle"

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : ExitCode is : 0

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : result[outer] is : sending 'splash1' (8 KB)... OKAY

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : result[inner] is : writing 'splash1'... OKAY

[Fastboot] : Fastboot operation Success!!

[Fastboot] : [initlogo.rle] : Okay

[Fastboot] : In Fastboot_State.Fb_DevInfo

[Fastboot] : In Fastboot_State.Fb_Touch

[Fastboot] : [touch.bin] : Beginning

[Fastboot] : [touch.bin] : arg is : flash touch "C:\SDCAAPZ\touch.bin"

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : ExitCode is : 0

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : result[outer] is : sending 'touch' (4 KB)... OKAY

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : result[inner] is : writing 'touch'... OKAY

[Fastboot] : Fastboot operation Success!!

[Fastboot] : [touch.bin] : Okay

[Fastboot] : In Fastboot_State.Fb_GoRecoveryOrOS

[Fastboot] : [Try goto Recovery Cmd] : Beginning

[Fastboot] : [Try goto Recovery Cmd] : arg is : -c "console=ttyMSM2,115200n8 androidboot.serialno=recovery lcm_id=2 hw_ver=7" boot "C:\Desktop\SDCAAPZ\recovery_real.img"

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : ExitCode is : 0

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : result[outer] is : downloading 'boot.img'... OKAY

[Fastboot] : [in FastbootDLImage_NewArch03()] : result[inner] is : booting... OKAY

[Fastboot] : Fastboot operation Success!!

[Fastboot] : Fastboot Can goto Recovery mode !!

[Fastboot] : In Fastboot_State.Fb_End

[Fastboot] : Success!!!!!

-----------------------------------------------------------

----------- [info] : Updating OS Finished !! --------------

-----------------------------------------------------------

[Warning] : Partition table is Different, Need QCN Restoration process !

[Warning] : OpenFileDialog Window is opened

[Warning] : A QCN file is selected by user !

[Warning] : Path and Filename is : C:\Desktop\A1_DL_Tool3.1_j@y\353509031239521_5.xml

-----------------------------------------------------------

--------------- [info] : Restore Start !! -----------------

-----------------------------------------------------------

[Restore] : Port for Restore is : COM18

[Restore] : Pass IsPhoneConnected()

[Restore] : Pass UnLockSpc()

[Restore] : Pass EnterIntoOfflineDigital()

[Restore] : QCN file for restore is : C:\Desktop\A1_DL_Tool3.1_j@y\353509031239521_5.xml

[Restore] : In RestoreNvItemProcess()

[Restore] : .xml file is : C:\Desktop\A1_DL_Tool3.1_j@y\353509031239521_5.xml

[Error] : Fail... IsPhoneConnected() in RestoreNvItemProcess() function

[Restore] : Restore ForLoop is finished!

[Error] : Restoration Failed... goto Quit_Process now

[Final] : [in Flg==false] : Debug Log End : Restore Needed.

[second Check] : [in Flg==false] : This Phone NEED Restoration !!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

note...at the restore i just picked a random xml that came with the download tool....obviously it didnt work...

so do i need a legit QCN from somebody??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

bump...anyone have any ideas? theres gotta be a way i can DD all the partitions back??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

can you give the exact steps (word to word and letter to letter) that you are using to flash? Where did you download the ROM from? Was the radio flashed separately earlier?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

can you give the exact steps (word to word and letter to letter) that you are using to flash? Where did you download the ROM from? Was the radio flashed separately earlier?

initially i have no idea what was done to the device to corrupt it. it is not mine (sister's) but as its a brick right now it sits on my desk, taunting me to resurrect it somehow for her.

I followed all guides on here for stock roms, and tried flashing with the acer tool that was listed as well. that fails as i described above.

now I myself cannot get the device into fasboot, but the acer tool does, for a split second. during this time i have managed to push CWM recovery across and sever the connection to the acer tool....thus giving me recovery...and an adb connection. which i assume i should be able to repair all the partitions. I just do not have the files or the proper commands to push them across. hoping someone here did.

now, what brought me to pushing all the partitions back, is that i can flash a custom rom no problem with CWM, but the device will continually bootloop after the acer logo, not even making it to the boot animation....so either the kernel is bootlooping, or the bootloader is corrupt and just wont make it that far. correct me if im wrong.

any more help would be appreciated. I do not frequent this thread very often at all. you can reach me instantly on gtalk.. ptesmoke AT gmail.com .

thanks to anyone that can help!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

What happens if you try "adb reboot bootloader" from recovery ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

What happens if you try "adb reboot bootloader" from recovery ?

screen goes blank, message pops up for like half a second and says "failed to start download mode"

disappears and goes into its endless bootlooping.

maybe the bootloader got corrupted? how would one reflash that?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.