• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

CM9 for Lg Optimus L3 (E400)

849 posts in this topic

Posted · Report post

Yes

Bro, I've reflashed my LG L3, I've re rooted it, reflashed CWM recovery, moved CM9 .zip file to internal sd and tried to install into recovery but the same things happened. My L3 still has its stock rom. What should I do?

Thanks for the help by the way.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I finally did it!!! Yessssssss... Now I will check for bugs in build 4. :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I finally did it!!! Yessssssss... Now I will check for bugs in build 4. :)

What was the glitch?

Share, please

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

What was the glitch?

Share, please

The rom manager didn't actually install the CWM recovery. I discovered that when I've tried all the possible things that couldn fix everything that went wrong but still no success. So I tried a little experiment. I downloaded a third party app that installs CWM via cmd, downloaded the CWM recovery for L3 from the CWM site, then (this is very risky but worth the try) modified the content of the CWM installer, inserting CWM of L3 there. The CWM installer I've downloaded was dedicated not for LG L3 but for other phones.

All the time (10 hours) I've spent figuring what went wrong was worth it.

Hope this would help others who are having a hard time.

Edited by Ediaj
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

The rom manager didn't actually install the CWM recovery. I discovered that when I've tried all the possible things that couldn fix everything that went wrong but still no success. So I tried a little experiment. I downloaded a third party app that installs CWM via cmd, downloaded the CWM recovery for L3 from the CWM site, then (this is very risky but worth the try) modified the content of the CWM installer, inserting CWM of L3 there. The CWM installer I've downloaded was dedicated not for LG L3 but for other phones.

All the time (10 hours) I've spent figuring what went wrong was worth it.

Hope this would help others who are having a hard time.

So actualy, you didnot initialy flash CWM by open Rom Manager --> Flash ClockworkMod Recovery --> Select LGE Optimus L3?

I was thinking that even initial instalation can be overwriten by selecting corect one on reFlash from whittin Rom Manager

Anyhow, will probably make sence to share that configured file, maybe, in some section. May ask Mod or any other in charge.

Edited by Xander_A
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

My LG Optimus L3 won't oppen after a shutdown from a dead battery. It has Build 1 installed, and I was about to update it but I cannot open it now. Any fix about crashing roms?

EDIT: Hard Reset won't work. Home + Volume Key Down + Power Button

FIXED: After many retries of Hard reset, I wen't into CWM Recovery

battery out, battery in

Power on

had it also, but no issue.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

So actualy, you didnot initialy flash CWM by open Rom Manager --> Flash ClockworkMod Recovery --> Select LGE Optimus L3?

I was thinking that even initial instalation can be overwriten by selecting corect one on reFlash from whittin Rom Manager

Anyhow, will probably make sence to share that configured file, maybe, in some section. May ask Mod or any other in charge.

I've flashed CWM by open Rom Manager 7 TIMES... Every after flashing, I install but always got stuck at the LG logo

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

It actualy was not ment for you but for softdevsalon

anyhow reflash with stock is also solution

To get back to stock rom

Download KDZ flasher

Download corresponding KDZ from lg repo (in my case V10i, open europe)

Get to "emergency mode"

Set in KDZ flasher - diagnostic/gsm - point to kdz file

click update............. wait 5-10 minutes

and it should be ready

how can i get to..emergency mode?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Drivers and Usb mass storage in build 4 work?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

how can i get to..emergency mode?

Remove battery for 10 sec, plug battery in than

HOLD BOTH VOLUME UP AND DOWN and press Power

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Drivers and Usb mass storage in build 4 work?

Yes, it works

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

How long it takes to boot the first time? o_o

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Its a problem.of.deodexed rom but cause of devilcache and only for the first boot :P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

How can I fix it?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

the USB Storage work on build 4?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

How long it takes to boot the first time? o_o

If its is stuck in boot logo, reboot in recovery mode, and do a full wipe

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

the USB Storage work on build 4?

yes

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yes

Good, What bugs have you noticed?In this moment i can't try im not at home :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

right now only apn and dev tools app. I don't know why,but my built-in memory (1gb) have only 140mb free, and windows report total used space as 70mb,soo..i don't know where is the others ~800mb? :wacko:

Edited by WhiteDeath25
1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Oh Thanks.

Rom Working. :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

right now only apn and dev tools app. I don't know why,but my built-in memory (1gb) have only 140mb free, and windows report total used space as 70mb,soo..i don't know where is the others ~800mb? :wacko:

Oh very good!for your problem i dont know very strange :o

Edited by irberserk
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

i think in build 4 ,for recommendation not bugs..

must enhanced the interface such as

* fonts style

* the icon in notification drawer too small..

* more customization..

we make the LG e400 best on it..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cm nightly now available at http://get.cm

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cm nightly now available at http://get.cm

sir what is that for and can you give a full tutorial for newbie like me ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cm nightly now available at http://get.cm

is the e400 now a offical supported device O.O

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.