• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Acer Liquid Gallant Duo - Bricked at boot time

39 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

After rooting the phone I followed these instructions http://www.aaviah.co...or-amazing.html to hide the soft buttons, and while replacing the framework-res.apk something went wrong, the phone rebooted exactly in that moment :o ..

And now it gets stuck at the green "acer" sign at boot time :( ...

I already replaced the framework-res-apk file with the original one via adb, but it didn't work..

What can I do now to make it start again?

Edited by frakie
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Do you have adb access?

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Do you have adb access?

P

Yes, after starting recovery mode I'm able to use adb command.

adb shell doesn't work, so I'm just able to send or get files.

Maybe I'm just unlucky but it seems to be something worse than a bad apk file.

root@nbict0x:/home/user/Desktop/ADB# ./adblinux pull /system/ temp/

pull: building file list...

pull: /system/bin/sh -> temp/bin/sh

pull: /system/framework/framework-res.apk -> temp/framework/framework-res.apk

2 files pulled. 0 files skipped.

5040 KB/s (8070174 bytes in 1.563s)

root@nbict0x:/home/user/Desktop/ADB# cd temp

root@nbict0x:/home/user/Desktop/ADB/temp# ll

total 16

drwxr-xr-x 4 root root 4096 2012-09-25 12:31 ./

drwxr-xr-x 3 root root 4096 2012-09-25 12:31 ../

drwxr-xr-x 2 root root 4096 2012-09-25 12:31 bin/

drwxr-xr-x 2 root root 4096 2012-09-25 12:31 framework/

root@nbict0x:/home/user/Desktop/ADB/temp# cd bin

root@nbict0x:/home/user/Desktop/ADB/temp/bin# ll

total 92

drwxr-xr-x 2 root root 4096 2012-09-25 12:31 ./

drwxr-xr-x 4 root root 4096 2012-09-25 12:31 ../

-rw-r--r-- 1 root root 82840 2012-09-25 12:31 sh

root@nbict0x:/home/user/Desktop/ADB/temp/bin# cd ..

root@nbict0x:/home/user/Desktop/ADB/temp# cd framework/

root@nbict0x:/home/user/Desktop/ADB/temp/framework# ll

total 7812

drwxr-xr-x 2 root root 4096 2012-09-25 12:31 ./

drwxr-xr-x 4 root root 4096 2012-09-25 12:31 ../

-rw-r--r-- 1 root root 7987334 2012-09-25 12:31 framework-res.apk

Edited by frakie
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I already replaced the framework-res-apk file with the original one via adb, but it didn't work.

enter recovery mode: wipe data/cache, the reboot

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

enter recovery mode: wipe data/cache, the reboot

No effect. Always stuck at boot time.

But there is a difference: this time it doesn't get the green "acer" logo, but after the white one the display turns black and the phone stops there.

Edited by frakie
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

No effect. Always stuck at boot time.

But there is a difference: this time it doesn't get the green "acer" logo, but after the white one the display turns black and the phone stops there.

uhm

have you changed only framework-res.apk? other system files are untoched?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

uhm

have you changed only framework-res.apk? other system files are untoched?

Yes, but it's really strange not to find anything else in system/bin directory...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Maybe someone knows if the original ROM is available somewhere?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

have you sure that command to push framework-res.apk on \system\framework are correct?

maybe you can try to pull out file and compare it with original

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Maybe someone knows if the original ROM is available somewhere?

at moment only beta release on vache ftp site

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

at moment only beta release on vache ftp site

Beta? I'm talking about the ORIGINAL rom.

Or maybe there is an official acer tool to recovery and reinstall everything?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

have you sure that command to push framework-res.apk on \system\framework are correct?

maybe you can try to pull out file and compare it with original

Yes it's the same (the original one) I put last time.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sounds like it's failing to mount the /system partition.

I have lent a friend my Duo or i'd make you a stock system image using the flash tool... somebody else can read theirs using my scatter file...

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sounds like it's failing to mount the /system partition.

I have lent a friend my Duo or i'd make you a stock system image using the flash tool... somebody else can read theirs using my scatter file...

P

Have the system.img file to be bound to the ANDROID item in your scatter file?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I'm starting to think I have to throw it away from the window...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Don't do that send me it instead!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hey Paul, no news for me?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

briccato per briccato, prova ad installare la rom beta!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

briccato per briccato, prova ad installare la rom beta!

English please (siamo su un sito in lingua inglese...).

How? I don't know how to install that sparse set of files...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hi i have got the original ROM, what's your name? so you add on my profile google plus and your download this rom

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hi i have got the original ROM, what's your name? so you add on my profile google plus and your download this rom

not have g+

can you upload?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hi i have got the original ROM, what's your name? so you add on my profile google plus and your download this rom

it looks like gaspare94 isn't a google+ account...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Isn't there problem to restore a backup from someone else phone?

I'v read that a guy has big problems with bad IMEI codes, after restoring from a backup found on the web...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

If this is anything like the X310e (one of the chinese dual SIM MTK6575 phones) then there are tools around to correct the IMEIs if they get changed. They are stored in a file (not got the details to hand) which can be backed up and restored on the chinese ones.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.