Sign in to follow this  
nekorius

wifi not working

Recommended Posts

Hello guys =]

I'm having trouble with the wifi connection.. I've tried lots of roms even the stock 2.2 (even the russian one)

I've also tried lots of "fix me" apps.. but still not working :/

Whenever I click to enable wifi, it prompts "Error".

Ty very much.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just a little update:

I'm following a tutorial which says I have to edit "/system/etc/nv_4319.txt" with "ES File Explorer" and type my MAC addres (which I have no idea where it is) but I can't find this file. tyvm.

nvm that was for zte skate ;s

Edited by nekorius

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried cm-7-20120624-NIGHTLY-mooncake it worked fine, except wifi and camera, then I found myself in need of wifi and returned to TIM2.2 stock.. camera ok but wifi broken.. I checked this tutorial http://www.modaco.com/topic/348492-tutorial-get-your-mac-address-if-you-already-unlocked-now-up/

and confirmed my phone's MAC Adress was 11 22 33 44 55 66 inside the *qcn file, which may be the reason.. I tried this because even the stock roms are wifi broken on my phone.. (I also noticed bluetooth's Adress is 00:00:00:00:00:01, but seems to be working)

So, even if I could return to any stock room with wifi working :T

tyvm

Share this post


Link to post
Share on other sites

i think you flashed racer rom on freddo or racer2, that would explain your issues, try getting your hands on one of those roms

Share this post


Link to post
Share on other sites

But the design is different from Freddo and Racer2 :/ .. the glass, the power buttons.. should I try it anyway?

c29fe1%7C0a74_13873-zteracer.jpg

Edited by nekorius

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmmm I think I found something.. This phone used to be from VIVO.. but I couldn't find the VIVO ROM anywhere..

The thing is, VIVO Racer uses kernel 2.6.32, but TIM uses 2.6.29..

I though this could be a problem since I'm using kernel 2.6.32 with TIM

Edited by nekorius

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, =]

I found the stock custom for VIVO 2.2.2 http://search.4shared.com/postDownload/20Bl9eP0/vivo_222_zte_x850.html

and installed via Clockwork.

wifi seems to be working for a brief moment now, it can even detect signals around.. But it doesnt connect.

I've tried the .apks again and they confirm wifi is fixed now.. but no cigar yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aaaand done =D

So.. after a lot of research I did this with my VIVO 2.2.2 with wi-fi issues:

*Flashed recovery-clockwork-3.0.2.4-mooncake-g2.img ( http://files.podtwo.com/recovery/ )

*Wiped Dalvik Cache. (someone told me to do this..)

*Changed MAC Address "11 22 33 44 55 66" to a random MAC Address following this tutorial http://www.modaco.com/topic/348492-tutorial-get-your-mac-address-if-you-already-unlocked-now-up/

Worked as a charm. =]

Ty everyone =]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.