Site Notice - We are currently investigating an issue with missing download links. Apologies for any inconvenience caused. PaulOBrien

  • Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Help please - Can't Update/Downgrade

12 posts in this topic

Posted · Report post

Hi,

Please can someone help me?...

I was using Cydas Stock+ Rom whilst waiting for Cyanogenmod 10 to be released in a working version.

I've just attempted to intall via the clockworkmod .zip update method but for some reason my sd card won't read/mount. It's been fine in the past to get me to this point and I've just carried out a software test on it for corruption etc and it's showing as good.

As this wasn't working I thought I try a 'downgrade' to B926 as a kind of 'reset'. I followed the Guide on Upgrades/Downgrades and managed to change my IMEI but still just getting a pink screen when attempting an update.app.

Basically I'm now left what looks to be a blank/fresh Stock+ Rom installation with an incorrect IMEI and SD card not working for some reason.

What can do to get out of this please? I've ordered new SD card as I don't have a spare. Can I use ADB to update? If so does anyone have a step by step guide please?

Thanks for reading and Merry Xmas!

Matt

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Please can someone help me out of this situation? :(

I have tried my existing SD card in my PC and it works fine. I've checked it with dedicated sd card software for errors and it's fine. I've tried it in my daughters Huawei G7105 and it works fine.

I bought a new sd card to double check and that doesn't work either. <_<

I got my IMEI back and now I'm basically stuck on a screwed up version of Stock+ with missing apps, it's laggy and has random crashes. I want to somehow get to CM10.

I have CWM based recovery v4.0.1.5 and if I try to update via .zip i get the following..

E:Cant mount /sdcard

If I try 'hold vol up/down' update method, I either get a pink screen or the progress bar gets to about 1/3rd of the way and stops.

Is this an eMMC type error? Can someone pls talk me through what I need to do to resolve this? I'm fairly technically minded but don't know linux code or adb commands to sort this out so some step by step commands would be appreciated please? ;)

I had a stock ICS working fine and SD working before all this and Stock+ was good but I don't know why the SD stopped working?

Thanks.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Has the SD card port on your device just broken do you think? Do you put cards in and out a lot?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

It's possible I suppose.

One time I had a video clip on the SD card that the kids wanted to watch on tv and my daughter couldn't wait for me to sort it out and removed the card without unmounting or powering down the phone. I got a message on the screen about the card not being removed properly but when I properly re-inserted the card everything was ok.

I can't think of a work around other than using ADB and I don't have the knowledge of ADB commands or what files I should use to push to the phone and repair/update that way if possible. CWM appears to be working but again I don't know enough to be sure all is well.

While my phone isn't bricked (it nearly was!) It's not very usable as it's unstable. I can live without the SD if I have to for storage but I would like to at least get it running properly again.

I'd really appreciate any help!

Thanks.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I ordred a genuine Sandisk 32GB card which was also advertised as high speed, android specific etc.. and that doesn't work either. :blink:

I checked the card on my PC and it recognizes it and read/writes fine (even in a cheapo usb adapter!). I tried it in my girlfriends Ace 2 and that didn't register either?

Please please can someone help me out here? :unsure:

I either need to get my SD cards working or some instructions for ADB please?

This forum is the main reason I bought this phone - because of the amazingly talented people out there that have the technical know how to perform minor miracles. I'm surprised I can't get any advice? :huh:

If nobody can help I'm gonna give up and use my 3 month old G300 as an alarm clock or a paperweight. :(

Apologies, but I'm a little frustrated as I've followed all forum post instructions to letter and got nowhere.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Can you see the phones internal sd card in you're p.c ?

Have you tried mounting your sd card in CWM/ mounts and storage.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi Bladebuddy,

In response to your Q's; - Yes and Yes.

The pc usb connection shows the internal SD's contents.

Trying to mount the SD in CWM gives the following error... "E:Cant mount /sdcard".

Thanks for your input. ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I finally managed to find a get around by installing a later cwm via adb which then allowed me to update via .zip. :D

I now have a new problem though :( ...

I installed Cyanogenmod 10 which said it was successful but when the nice spinning boot screen appears, it starts loading and then gives a message similar to " Unfortunately 'com.android.phone' could not be opened". It continues to boot into the main OS screen and then boot loops continously.

Does anyone have a fix for this please? :blink:

Thanks!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Did you do a totally clean install of the ROM and gapps? E.g. see here:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

TBH No, It was more by luck than judgement.

I've since cleared everything and now have CM10 installed but I didn't install the gapps. Can I do this at anytime or does it have to be with the cm10 zip?

Also I can't download anything at present and even the apps I've already paid for and previously installed. - Is this because I don't have gapps?

Thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

now have CM10 installed but I didn't install the gapps. Can I do this at anytime or does it have to be with the cm10 zip?

You can just install it now.

Also I can't download anything at present and even the apps I've already paid for and previously installed. - Is this because I don't have gapps?

I guess so - you won't have Google synchronization or the Market/Play Store etc. until you install gapps.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

gapps installed and can now download apps to internal SD but camera, some other apps and unofficial apps still say they need external SD?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.