• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Random wipe?

10 posts in this topic

Posted (edited)

Hi all my GF got her phone today for Xmas from me and i was inputting contacts in from her old phone and her old phone asked for the sim card to be put in so she could access her contacts... So i switched off the g300 put the sim card in her old phone and booted the phone up and installed all the contacts from her old phone then shut it down.

Here's where the fun starts when i put the sim card to be rebooted the phone starts like it did when i first booted it up, then up pops the screen the with the android dude go through the steps and find out that everything has gone from the phone.

What is weirder is the lock screen has reverted to the stock gingerbread version and all the Vodafone bloat ware (game,apps etc..) have disappeared.

Tried hard factory resetting it with the volume up and power buttons but it boots up the same.

This ever happened to anyone apart from myself? As i have found it very very weird that removing the battery after shutting down the phone could do this.

Thanks for any help x

Edit-: After checking all the functions of the phone there fine barring one important feature the screen look pops up when you have a call but can't answer :S... Well that was strange happened once then was fine the following few times.

Edited by Trevstan
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Well i tryed to have a little tinker with the phone updated to b895 from b892 that didn't help... So added MagicLocker (From play store) with the jelly bean theme it's so much better imo anywho with the added features...

And the Vodafone bloatware has disappeared which is a good thing.

However they must be a reason why it it just randomly reset itself and wiped everything (icluding the bloatware and the screenlock) and a little worried it will happen again :|.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

If you look back to when this g300 area started you'll find lots of reports of this. In gingerbread it randomly swaps sdcard from external to internal and wipes your data. Not sure Huawei ever fixed that, but the latest GB would be your best bet. There were lots of reports of presumed hardware glitches that turned out to be software.

Best rid of the screen lock. That was its own issue too.

Edited by fr0do
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Yeah as long as i doesn't consatantly do it i'll be happy because my missus would sure not be happy with me haha...

Is ICS more stable? As i have been avoiding it as i have read a few reports that it slows the phone down.

Also while i am on it the battery life on the handset is quite shocking.

This is from 100% charged -:

2ewfuk7.jpg

My SG2 was pulled about the same time and down to 85% with about the same usage any idea what could be causing it?

Edit-: Also when comparing it to mine it doesn't say Android OS or Android System strange?

Edited by Trevstan
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

After recovering the phone so everything was stock i installed CPU Spy and done a quick 30 mins test the phone was at 1008 mhz 14 mins and deep sleep only 5 mins something is causing it to be awake but it's a fresh install?

Unsure what to do :S!

Edit-: Also noticed that when i did the factory reset and checked the memory of the phone the pictures wallpapers and random stuff were still on the phone.

Unsure what to do with it as 8 hours with very light use is just not acceptable imo.

Edit 2 -: Ok i have sort of found the problem but not very helpful... When the simcard is removed the phone goes in to deep sleep and the battery seems to be performing like it should... Tested and this has done it with my GF's simcard (Giffgaff) and my Simcard (o2) could it be to do with the settings not being inputed? (Clutching at straws here)...

Edited by Trevstan
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Odd. & Those are both 02 of course.

What do you have syncing? ...over data I presume?

Did you try swapping the SD card used in settings?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

If you pop the sim card back in, but disable mobile data ('settings' > 'mobiles networks' on ICS, but I forget the exact labelling on GB) , do you still see the same high battery drain?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Yeah seems i have sorted the problem exactly what was put above disabled mobile data phone was deep sleeping... So deleted all the apn and inputed the giffgaff apn and mms settings and the phone is now deep sleeping :)!

Should have really tried this at the start but didntt think it would be an issue and my GF would only be using wifi.

Also benchmarks have increased in the handset so everything seems great.

Guess the phone was searching for data to connect to all the time?

Edited by Trevstan
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

So deleted all the apn and inputed the giffgaff apn and mms settings and the phone is now deep sleeping... Guess the phone was searching for data to connect to all the time?

Something like that ;) Without some log output, its hard to say what was churning away, and why.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Just found out the phone decided that it didn't want Youtube app either when restoring itself nice!

Good job it's downloadable.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.