• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Cannot install any ROM on my ZTE blade II (Comviq, Sweden)

4 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Hi

I wanted to try custom ROM on my ZTE Blade 2. I went for CWM method for flashing my ROM. Now after Successfully installing Clockworkmode 4.0.1.5. I tried to flash with http://www.modaco.co...hnchips-7-235/. Which end up giving me error 7, and I started trying several other roms, none of them worked for me. All ending up with error status 7 or status 0 errors.

The only rom which endup with succefully updated message was http://www.modaco.co...up/page__st__80, (Mokee_SF2 ROM). But unfortunatly the phone was stucked on initial splash sceeen and dont boot.

Now I lost the built in recovery . I cant boot in FTM mode to use online upgrade tool to restore to factory setting. I also tried the firmware rom on http://wwwen.zte.com.../mobile/Sweden/ for tele2 and telenor to flash with CWM but same error. The comviq ROM can only be flashed online, which is not possible without accessing FTM mode.

Then I tried the TPT method to use image.bin file. But the phone just boot to CWM interface without doing anthying on Holding the menu+volume key and power on method.

If some how can successfully flash one ROM, or boot FTM mod, my problem will be solved. I dont know maybe someone here has experience with ZTE Blade 2 (comviq) and know about some working mod for it, and any other way.

Thanks in advance.

Sikander

Edited by Mekail
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Update Solved my Problem.

Thanks to the guy on http://www.swedroid....ead.php?t=83575

Though the I have to do abit of correction. Download a Telenor or Tele2 ROM for BLADE2 from

http://wwwen.zte.com.cn/endata/mobile/Sweden/

Open the archive and extract the file updater-script (META-INF/com/google/android /). Edit it with Notepad and remove the first three lines. And and save it. Put it back in archive replacing the old one. Take the zip file and put it on SD. Use CWM and install the modified zip file from SD card. This time there will be error. Until the end an error will appear. Ignore it and boot the phone.

After some time the phone will boot with the new operating system.This process will remove CWM and FTM mode be back again. Though you can reinstall the CWM.

Unfortunately there is no working moded ROM available for ZTE blade so far. So far no problem with new operating system and quit alot of mess is removed compared to factory one.

Edited by Mekail
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

After the installation of the stock ROM from

http://wwwen.zte.com.cn/endata/mobile/Sweden/

Now I install different CWM but it wont boot in CWM for any of them, instead it boots to FTM mode. Desperate can root the Phone now.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Here is a fix by konpa in the other thread. I tried it and got access to CMW and root back my phone.

After hours of searching and several desperate attempts, I'm proud to finally have found a solution and a rather simple one at that.

http://androidandme....#comment-353965

After having executed the following commands:

 adb reboot bootloader

 fastboot flash recovery /path/to/recovery.img

Instead of executing "fastboot reboot", simply disconnect the USB cable and remove the battery for a while. After having reinserted the battery, power it on in the typical recovery fashion (holding down the "volume down" button and pushing the power button until the device begin its boot process, do not release the "volume down" button before you have entered CWM recovery) and you should enter CWM recovery.

EDIT: Apparently, you'll only be able to access CWM recovery on this sole instance. In any further attempts you would simply land at FTM ("volume down") or Android recovery ("volume up" or "adb reboot recovery"). If you want to enter CWM recovery again, you're going to have to redo the flashing process and remove the battery, as explained earlier in this post. Such is at least the case for me.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.