• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Signal Boost/UMA on Xolo ICS?

54 posts in this topic

Posted

No, not rooted. The phone is stock Orange ICS as it was when it was returned to me following it's repair. Sounds like I need to start from the beginning but I'm not sure how?

Thanks,

Stu.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

No, not rooted. The phone is stock Orange ICS as it was when it was returned to me following it's repair. Sounds like I need to start from the beginning but I'm not sure how?

Thanks,

Stu.

I'm afraid you have to be rooted to push apps to /system
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ok, so I need to install the new tool. What do I about the old one, just delete the folder from c:? I'm presuming I don't need to bother with the backup file as I've never actually used it for anything with this phone? Is it ok to leave the Intel drivers as they are or do they need to be installed after the aio tool?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Presuming you're talking about Ricky s aio tool (since this thread is for the signal boost app, which by the way isn't in the Xolo rom so needs to be run separately) then the Intel drivers are separate from the aio tool and once installed correctly wont be touched.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Presuming you're talking about Ricky s aio tool (since this thread is for the signal boost app, which by the way isn't in the Xolo rom so needs to be run separately) then the Intel drivers are separate from the aio tool and once installed correctly wont be touched.

Edit :- perhaps the SignalBoost app could be added to flibbelsans pack in the future?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I'm going to the pub this afternoon so I should be able to give the app a test.

The bar has poor/no signal, but great wi-fi.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

This app requires WiFi connection to function, can it work when you are not connected to any WiFi network or say you can creat any hotspot in remote area but if you do not internet connection to that WiFi network? and

Will this signal booster app be useful for users outside UK?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

No. Orange UK only, as only their network supports it

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

This app requires WiFi connection to function, can it work when you are not connected to any WiFi network or say you can creat any hotspot in remote area but if you do not internet connection to that WiFi network? and

Will this signal booster app be useful for users outside UK?

It uses the WiFi to send/recieve texts and calls only when there is no mobile signal so no, it wont work without a WiFi connection (which should be obvious to be honest).

"or say you can creat any hotspot in remote area but if you do not internet connection to that WiFi network?", I'm afraid I don't understand your question.

As utternoob says, it's UK only as far as I'm aware.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

OK, I was a bit confused as to it if it was going to boost the actual mobile reception signal by the way of very name of it and thought there was some kind of special technology or kernel modules being awakened to boost the reception in fringe areas, something like more powerful antenna!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

OK, I was a bit confused as to it if it was going to boost the actual mobile reception signal by the way of very name of it and thought there was some kind of special technology or kernel modules being awakened to boost the reception in fringe areas, something like more powerful antenna!

lol, nice idea but nothing so fancy, it simple uses the Orange server instead of a mast. Similar to how Skype works I suppose.
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Anyone noticed that the house never goes green?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

When I was running Xolo, mine did go green after a while.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ah right. Using Orange ICS, but not sure. Will create a .bat script later to do it properly, as only copied and pasted it before

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I'm running Orange ICS now and it's working... did you remember to push all the files?

If I remember, rild.conf already existed on my handset but I only got Signal Boost working when I replaced the existing file with the one provided.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ok I'll try

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Goes green on mine ok, I'm running Xolo. It does only go green when you have a very poor mobile signal.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Oh, it used to be constant green at home, even with good signal

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Oh, it used to be constant green at home, even with good signal

It should go back to red when your signal picks up, certainly works with mine, it cycles depending where in the house I am.
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ah right. Reading full bars right now, so it doesn't matter

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

if you all want I can add the to my tool?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

That would be very nice, thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Followed your instructions and loaded up in CMD but comes up with the following...

C:\SanDiego\tools>adb.exe kill-server

C:\SanDiego\tools>adb.exe start-server

* daemon not running. starting it now on port 5037 *

* daemon started successfully *

C:\SanDiego\tools>adb.exe wait-for-device

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sounds like you need to unplug the phone, wait a few seconds and then plug it back in. You have to be rooted obviously with USB debugging turned on and both boxes in ADB checked.

You know this option is in Ricky s AIO tool now? And he's waayyyy more able than myself. My script was just a cut 'n' paste job to be honest although it does work.

Make sure that ADB.exe isn't already running via task manager if you've used the AIO tool previously, if so then kill it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Hi all,

I have the OSD (from Orange France) since few days. I have some troubles with the GSM signal then I found your great site and your great tool. I've changed my rom for the xolo 900, I root it, then try to use the (42) option. It never works with the tool, then I try to make it manually and I can't copy files in system/lib directory.

Can someone help me please ?

99617582pb.jpg

Edited by alvinstarr
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.