• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[androidarmv6] [4.2] ColdFusionX 3 [CM10.1] [Updated - 12/04]

1130 posts in this topic

Posted · Report post

I seem to have issues with the latest release

  • I seem to have no reboot menu (enabled option), so cannot reboot into recovery
  • I have no 'keep screen powered on when charging' option
  • The volume keys do not seem to switch media tracks
  • The jelly bean easter egg works, but does not unlock the live wallpaper easter egg
    • also does not enable the beanflinger in daydream

    [*]I no longer have options to change the processor performance

    [*]battery now last less than half the time of the 06/01 release

    [*]Bluetooth does not seem to stay connected to my bluetooth speaker

    [*]wifi connection seems a little shaky

Softkeys are back - thank you!

Thanks for all the hard work you guys have put into this!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

For reboot menu: System Settings->Developer Options and check Advanced reboot, Stay awake for the screen is also there.

For Performance options tap a few times Build number in System Settings->About Phone.

As for the other problems you are having, I can't say anything, but I'll check and see what I can do :)

..::Edit::..

Volume rocker music controls is in System Settings->Sound

Edited by MadNinja
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I experience the same at the moment. I think you are right, it is not the ROM. I am using PJ 2 with int2ext+ (from C3C0) and every 2 to 3 days my phone crashes and sometimes the battery is draining as hell and sometimes I can easily go the whole day without charging.

What SD Card do you use? I am not sure if my problems started when I bought the new SD Card. I am using a 32GB Class10 card now.

SanDisk Class 4 8GB.

Currently I am testing the INT2EXT4+ script from Dark Passenger: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2146375

It works so far, my phone is booting normal and not crashing, nevertheless some apps are sometimes a bit laggy and about battery life... could be better, but not sure, if this is the fault of the INT2EXT script.

I've also upgraded my CWM 4.0.1.4 MoDaCo Edition to this one 6.0.2.7 -

Which works better in my opionion, with CWM 4.0.1.4 my external partition was not recognized, with 6.0.2.7 I have no problems with sd-ext and I can mount and re-format it (I have partitioned/formatted it before with MiniTool Partition Wizard, maybe this was a fault?).

I'll see if I keep the script from Dark Passenger or if I test the original INT2EXT4+ from here: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1716124

Or maybe you want to try? :-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

SanDisk Class 4 8GB.

Currently I am testing the INT2EXT4+ script from Dark Passenger: http://forum.xda-dev...d.php?t=2146375

It works so far, my phone is booting normal and not crashing, nevertheless some apps are sometimes a bit laggy and about battery life... could be better, but not sure, if this is the fault of the INT2EXT script.

I've also upgraded my CWM 4.0.1.4 MoDaCo Edition to this one 6.0.2.7 - http://www.modaco.co...__hl__ recovery

Which works better in my opionion, with CWM 4.0.1.4 my external partition was not recognized, with 6.0.2.7 I have no problems with sd-ext and I can mount and re-format it (I have partitioned/formatted it before with MiniTool Partition Wizard, maybe this was a fault?).

I'll see if I keep the script from Dark Passenger or if I test the original INT2EXT4+ from here: http://forum.xda-dev...d.php?t=1716124

Or maybe you want to try? :-)

so apparently the problem is not the class10 SD card, that's good.

I did my SD card partition (ext3) with MiniTool too, so tomorrow night I will upgrade my CWM and will rebuild my SD card with ext4.

And yes I will flash the ROM with the original int2ext4+ then.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

For reboot menu: System Settings->Developer Options and check Advanced reboot, Stay awake for the screen is also there.

For Performance options tap a few times Build number in System Settings->About Phone.

As for the other problems you are having, I can't say anything, but I'll check and see what I can do :)

..::Edit::..

Volume rocker music controls is in System Settings->Sound

Thanks MadNinja, I now have the developer & performance options available to me!

The issue with the volume rocker was that it did not seem to work, not that I was unsure where to activate it.

cheers

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Well, volume rocker changes tracks for me in the default player when the screen is off, I don't know why it's not working for you :unsure:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I have to correct my post from yesterday, my handy crashed recently and I experienced a lag in the Facebook app.

But the battery life is good in combination with Easy battery saver, but only when you do nothing with the phone :-P

Downloading my backup of apps from the cloud, browsing in the internet, configuring some appz, I would say battery holds about 3 hours.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

When I go to the gallery, and the to "Camera" it does not show anything and the app closes inmediately. It says that there are 40 photos in (that's correct), but when I open it, there aren't thumbnails and I can't open any photograph. What could I do?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

For some reason i cant send a message to multiple contacts it just keeps saying "sending"

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Well, volume rocker changes tracks for me in the default player when the screen is off, I don't know why it's not working for you :unsure:

It seems to be happy now after a couple of reboots, though sometimes it still turns the volume up.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

If anyone is interessted: I've written previously that the script from C3C0 is not working correctly and that the ZTE Skate is getting very unstable and drains much battery.

Now, with CWM 6.0.2.7 I have partitioned my SD card again and installed the script from C3C0 (SlimBean/PJ2 thread) once again, so far it is working really well with my EXT3 partition. Thanx C3C0!!!

The original scripts from here (http://forum.xda-dev...d.php?t=1716124) are not working - not stable (sometimes appz needs to be closed, because they crashed).

Update: Another fault I have made SetCPU with SmartAssH3 as governor makes the system unstable, too. SmartAssV2 is working fine.

Edited by Falcon_X
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Firstly thanks to tital cisco and all others for the work they have put in. I have been lurking on his site and upgraded my phone a couple of times. However after upgrading to the latest 10.1 version I cannot install gapps. I have downloaded cisco's latest stripped version to my sd card and although I can see the zip file on file manager when i try to install through cwm recovery (vers 4.0,1.5) it doesn't appear on the list to be selected. I should also say that their are two other gapps zip files on the sd card that do not appear on the selection list either. Could this be because the cwm recovery file has been superceeded and if so how does one update it.

The phone seems to work fine otherwise but as you can understand not having gapps is a show stopper.

Thanks in advance for any assisstance.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Firstly thanks to tital cisco and all others for the work they have put in. I have been lurking on his site and upgraded my phone a couple of times. However after upgrading to the latest 10.1 version I cannot install gapps. I have downloaded cisco's latest stripped version to my sd card and although I can see the zip file on file manager when i try to install through cwm recovery (vers 4.0,1.5) it doesn't appear on the list to be selected. I should also say that their are two other gapps zip files on the sd card that do not appear on the selection list either. Could this be because the cwm recovery file has been superceeded and if so how does one update it.

The phone seems to work fine otherwise but as you can understand not having gapps is a show stopper.

Thanks in advance for any assisstance.

I don't know where the problem might be in your case, but maybe something is wrong with CWM. The version of CWM should not matter I think. I also flashed the ROM and Gapps with CWM 4.0.1.5 on my phone with no problems what so ever. You could try GooManager, obviously you don't have Play Store, so I suppose you can get the APK from somewhere (google search, aptoide etc.). GooManager should let you download and install gapps inside Android OS, at least I think that is what the program does, never used it myself. Hope this helps :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

http://d-h.st/EzL

Fixes PIE and FM radio as well.

Please report back!

Please, update the 1st post, when you do a new release! ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Will do.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

All fixed. Don't know how I could be so stupid - definately SSS (siver surfer syndrome). I was trying to install goomanager, as suggested by MadNinja, when I noticed that the gapps zip had appeared in cwm. On investigation I discovered that I could scroll down past the upgrade zip to the gapps. I had previously assumed that, as the page wasn't full, that there was no need scroll down.

As you willhave gathered I am no expert but as far as I can see this update is working well.Thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I cannot find exchange email on this rom am i missing something?

Robb

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

New build up. Enjoy!

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

New build up. Enjoy!

Sorry if im being an asshole , but so many time has passed and Bluetooth is still broken ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sorry if im being an asshole , but so many time has passed and Bluetooth is still broken ?

lol

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

New build up. Enjoy!

Thanks mate ! Does this have CM10.1 M2 release of 4th March ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

New build up. Enjoy!

Thank you Tilal, superb as always :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lol

lol

lol

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Umm yeah. Feel free to try and fix it if you have the knowledge.

2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

i get "setup stopped working" with gapps-4.1-stripped-20130403 from C3C0

it works with gapps-4.2-stripped-29122012

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.