• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[DEV][ROM][2014-06-16] CyanogenMod 10 (Continuation of KonstaT's work)

850 posts in this topic

Posted

Definitely keep it off. This never worked well for me, many apps have graphical glitches with forced GPU rendering. Now that 16bpp surfaces are enabled again, software rendering is noticeably faster and there's not much speedup to be seen from GPU rendering (usually).

The Adreno 200 in MSM7x27 SoCs is nice because it supports OpenGL ES 2.0 (in fact, it was the first mobile GPU capable of GLES 2.0), but apart from that, it is unfortunately very slow. :( The fillrate is a joke - it probably was designed for low-res (i.e. 480x320) displays.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Can u give the link to the cm10 quicksetting hack guide in xda?

couldnt find the guide...

but he has posted the systemui.apk...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2070893

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1762162

check whether its of any help...

there may be guide somewhere too...search for it

see if this guy guide is of any use

http://forum.xda-developers.com/search.php?searchid=136262672

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1289896

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Yes, the first link looks good, but this systemUI is for mdpi, so i need to be ported, but when i have i will try to watch it :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

daemond, can we use 4.2 camera app? I''m asking because in 4.2 we can set jpeg quality: super which reduces lot of compression glitches from images.

For example: photo taken by <4.2 camera: 1mb, photo taken by 4.2 camera: 2mb and noticeably higher detail.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Definitely keep it off. This never worked well for me, many apps have graphical glitches with forced GPU rendering. Now that 16bpp surfaces are enabled again, software rendering is noticeably faster and there's not much speedup to be seen from GPU rendering (usually).

The Adreno 200 in MSM7x27 SoCs is nice because it supports OpenGL ES 2.0 (in fact, it was the first mobile GPU capable of GLES 2.0), but apart from that, it is unfortunately very slow. :( The fillrate is a joke - it probably was designed for low-res (i.e. 480x320) displays.

For the applications I'm using, ticking 'Force GPU rendering' produces better (smoother) results in scrolling (and its not just a placebo - seeing how there's a visible difference between software mode stutter and gpu smoother rendering).

I don't seem to notice any problems such as graphical glitches.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

+1 to deksman2,

Palmary weather, Sygic Navigation works faster.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hmm, looks difficult to port qss to cm10, because there is no guide anywhere, and i dont understand smali/java(yes, i can edit smali, but i need ready made guide, what to change...), so looks bit unpossible, for me

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

any luck with reverse tethering on our blade??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

+1 to deksman2,

Palmary weather, Sygic Navigation works faster.

Maybe I'm simply using the wrong set of apps. I have just one that works a little bit better with forced GPU rendering (the Tagesschau app), others have glitches or are slower. The question remains why the developers of these apps did not enable GPU rendering if it indeed works fine.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

daemond, can we use 4.2 camera app? I''m asking because in 4.2 we can set jpeg quality: super which reduces lot of compression glitches from images.

For example: photo taken by <4.2 camera: 1mb, photo taken by 4.2 camera: 2mb and noticeably higher detail.

You can copy over app/Gallery2.apk and lib/libjni_mosaic.so from the January 20th build to get the 4.2 camera back. I'll enable it again after panorama glitches have been fixed. That said, I find it hard to believe that there is a noticeable quality improvementm, the Blade's camera is very bad.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

daemond it is a good rom but i am getting a problem pls make this rom stable....i am getting problem regarding the status bar its getting corrupt and messed up....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

daemond it is a good rom but i am getting a problem pls make this rom stable....i am getting problem regarding the status bar its getting corrupt and messed up....

have you made a full wipe and tried again?

no wipe - no whine.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

daemond it is a good rom but i am getting a problem pls make this rom stable....i am getting problem regarding the status bar its getting corrupt and messed up....

This ROM is stable. It's not a new ROM, but updated version of KonstaT's CM10 ROM, which is very stable. Do as leripe said, also format system.

Edited by elrond_bs
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

daemond it is a good rom but i am getting a problem pls make this rom stable....i am getting problem regarding the status bar its getting corrupt and messed up....

This ROM is every good and table. You must do a factory reset.

No wipe, no wine.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thanks daemond,

Camera sucks but with decent light source it quite OK. Maybe I'll show the difference between compresion levels in next few days.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

the blade I'm using at the moment has a 5m.p. camera(rbm1) and I have a San Francisco 3 m.p.) both are using this ROM and yes picture is better with the 2 extra m.p.'s .and is a lot clearer. had no problems with camera apk yet.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Welcome.

Rom is great !! but I question whether it is possible to run voice search or typing text messages using your voice in this rom?

I noticed that the sound profile I always shifts the sound plus vibration despite the change in the only sound

Battery life and other things are ok :)

From CM7 to CM 10.1 :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

So now missing only panorama, (FM radio) and ??

What are you working on at the moment daemond?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

So now missing only panorama, (FM radio) and ??

What are you working on at the moment daemond?

Yes, yes i.e. when is the nxt build ready? :huh:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

@daemond

I noticed little something while playing with my new toy. :P On Android 4.2 surfaceflinger reports vsync period that it gets from fb HAL. This is from my Blade running CM10.1.

W/SurfaceFlinger( 99): getting VSYNC period from fb HAL: 21739130[/CODE]

That translates to 46 Hz.

On my other device I get solid 16666666 -> 60 Hz. Any idea what's up with that?

Edit. I just tested the previous fake vsync and got [b]exactly[/b] the same result, so I guess it's not an issue with your kernel implementation. Looks like that vsync period reporting isn't accurate at all but it's still strange.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hello.

I have the following problems:

The home button doesn't do anything, I have a lockscreen mechanism set but there is no lock (eg. no swipe or pattern required to unlock), the browser crashes/closes as soon as I open it and google play displays an error.

I did a full wipe.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

the blade I'm using at the moment has a 5m.p. camera(rbm1) and I have a San Francisco 3 m.p.) both are using this ROM and yes picture is better with the 2 extra m.p.'s .and is a lot clearer. had no problems with camera apk yet.

I also got a 5 MP camera. But I'm not happy with the video. I can see half of frames overallping previous ones. Is it just my phone ? I didn't noticed anyone complaining and I tried 3 ROMS ... Thanks.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I confirm that bad quality picture from camera app of 29.1. build, at first time I was shocked, Blade have poor camera but not that much. Pictures are 1/4 size (high compression) of previous pictures. So I include camera app and libjni_mosaic.so from previous build and pictures are fine now.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I also got a 5 MP camera. But I'm not happy with the video. I can see half of frames overallping previous ones. Is it just my phone ? I didn't noticed anyone complaining and I tried 3 ROMS ... Thanks.

never used the video cam so far,just did a quick test (20 second clip)i did noticed the the frames shifting to one side,maybe because this ROM is based with an apk for a 3 m.p phone? i also noticed that if i didn't move the phone around fast,the shifting stopped or happened infrequently i did a reboot,but it still did it.maybe if someone has the original camera apk or if the a standard zte blade ROM(with 5 m.p.camera ) is available i did check list for ROM with 5 m.p even the rbm1 rom from here http://www.modaco.co...k-roms/���� but i could not see it.as i said i think the camera app on this ROM was made just for a 3 m.p. camera.but strange that it detect that my phone is a 5 m.p.(in photo mode) could KonstaT or daemond offer any advice? Edited by sam tyler
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

@daemond

I noticed little something while playing with my new toy. :P On Android 4.2 surfaceflinger reports vsync period that it gets from fb HAL. This is from my Blade running CM10.1.

W/SurfaceFlinger( 99): getting VSYNC period from fb HAL: 21739130[/CODE]

That translates to 46 Hz.

On my other device I get solid 16666666 -> 60 Hz. Any idea what's up with that?

I already noticed this earlier when implementing vsync events, there's a funny glitch with the Blade's display: on boot up, the refresh rate is just ~46 Hz. If turned off and then on again, the display reinitializes to the correct rate of 61 Hz. It's easy to test with this app. Probably there's something off in the framebuffer driver...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.