Sign in to follow this  
Followers 0
iDontphone

One more noob in distress

8 posts in this topic

Running out of ideas on this one, I followed the post "

Explained Like You're 5: Install custom ROMs from scratch"

And all seemed good, however I can not fix a camera problem

The screen always looks like this or similiar not matter what app I try:

photo_zps50bbd988.jpg

The actual camera takes pictures OK, when you hit one of the many camera icons. So what is the moslt likely way to fix this please? Any help most appreciated, sorry if this is in the wrong section or has been asked before, I did search, honest!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which rom you have?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Android version 4.1.2 from CyanogenMod version 10-20130217-EXPERIMENTAL-u8815-R6.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: I went to System Settings, About phone, Cynanogen Mod updates, and updated to cm-10.1-20130216-EXPERIMENTAL-u8815-R2.zip (it hald already downloaded so I clicked to install), rebooted and camera working again, sweet.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Update: I went to System Settings, About phone, Cynanogen Mod updates, and updated to cm-10.1-20130216-EXPERIMENTAL-u8815-R2.zip (it hald already downloaded so I clicked to install), rebooted and camera working again, sweet.

The camera now works as R2 is a whole new version of android.

CM10 R6 = JB 4.1.2

CM10.1 R2 = JB 4.2.2

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oops just noticed Google App Store won't open. So I uninstalled it thinking I could re-install but now I cant find it as an app or where to download it, also I think the problem was with Trebuchet, should I uninstall that?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, another update (might help another noob) I installed gapps-jb-20121212-signed and this seems to have fixed this problem.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

If everything is working for you now then that's great but if it was me then I'd be more inclined to do a new/clean (all wipes etc.) reinstall of CM10.1 R2 (or whatever other ROM you choose) as often upgrade installs can lead to problems.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.