jsevi83

Use HSPA:11 in any rom

Recommended Posts

sedj    8

Not conclusive enough for me was faster before, I had to do a few runs to get it around the same mark. It depends a lot on the connecting server, also strange is how Kyan31's download speeds are weak compared to mine yet his upload is way better?

Before

post-773083-13638077091597_thumb.jpg

After

post-773083-13638077525738_thumb.jpg

Edited by sedj

Share this post


Link to post
Share on other sites
kyan31    2,002

Just checked, my device doesn't actually say :11 in the about section, it says :10. This is after the :11 update :o

There are still differences with the results though, as seen in my above post.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jsevi83    99

Maybe you should find another way to test your connection, I think SpeedTest is not very reliable.

EDIT: if you are in CyanogenMod, for some reason it shows HSPA:10 or HSDPA:8 instead of 11 and 9. I though you would be using Lightning rom.. :P

Edited by jsevi83

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arūnas    2

The best speed test is on the moon or laboratory. However, SpeedTestNet results are equivalent of browsing feeling after upgrade. So, I'm satisfied alot.

Edited by Arūnas

Share this post


Link to post
Share on other sites
kyan31    2,002

Maybe you should find another way to test your connection, I think SpeedTest is not very reliable.

EDIT: if you are in CyanogenMod, for some reason it shows HSPA:10 or HSDPA:8 instead of 11 and 9. I though you would be using Lightning rom.. tongue.png

Oh no, i'm using Electra, well CM10.1 basically. Thanks for the information!

Edited by kyan31

Share this post


Link to post
Share on other sites
george109    604

Just keep refreshing or try another browser, that worked for me!

Share this post


Link to post
Share on other sites
jsevi83    99

The users of Yoigo, a spanish phone operator, reported that they cannot make phone calls if they install the HSPA:11 addon (in any baseband). Does this happen for anybody else?

Yoigo is the same operator that has problems when using 3G in ICS roms with GB baseband.

EDIT: it seems they needed to reboot a second time after installing HSPA:11 to be able to make phone calls.

Edited by jsevi83

Share this post


Link to post
Share on other sites
dinamo1975    20

Very nice!!! I Testing with "Speed test" and:

Before patch:

Download: 1517kbps

Upload: 402kbps

After patch:

Download: 3641kbps

Upload: 1725kbps

Double speeeeddd... but, "how it will handle the battery with this patch" ?

Edited by dinamo1975

Share this post


Link to post
Share on other sites
vegadrc    1

Used this earlier today and it reset my imei number to 0.

3 network sim card would then not work.

Had to use 5irom to reset imei. (Lucky I had backup).

Before I flashed it was on GPRS:1 network type.

After flash still on GPRS:1 network type.

If you try this recomend a full backup of everything.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jsevi83    99

Used this earlier today and it reset my imei number to 0.

3 network sim card would then not work.

Had to use 5irom to reset imei. (Lucky I had backup).

Before I flashed it was on GPRS:1 network type.

After flash still on GPRS:1 network type.

If you try this recomend a full backup of everything.

Somebody else had the same issue with CM10.1 in GB baseband. It's not that you lost your imei, only that for some reason the rom cannot read it. If you install another rom you will see that you still have your IMEI. The zip to install HSPA:11 only touches partitions 10 and 11, and IMEI is partition 5. It's funny nobody noticed that after using 5irom with imei hack to scape from B926, after restoring the imei backup the network was also changed to HSPA:11, because 5iromtoolbox uses partitions 5, 10 and 11.

Share this post


Link to post
Share on other sites
vegadrc    1

Thanks for the explanation.

Strange that the 3 network sim card would not work without the imei no. but when I tried a vodafone one it worked.!

Also strange that whatever I try the network type stays on GPRS:1.

Maybe its the signal in my area which I know is very poor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
rob4x4    11

Thanks for the explanation.

Strange that the 3 network sim card would not work without the imei no. but when I tried a vodafone one it worked.!

Also strange that whatever I try the network type stays on GPRS:1.

Maybe its the signal in my area which I know is very poor.

Most likely the network. I'm on rural Giffgaff at home so I barely get reception and when I do it says GPRS:1. When I go into town it switches to show HSPA:11.

I'm running Stock + latest release.

Share this post


Link to post
Share on other sites
solovastru    0

I HSPDA11 it been the morning and I remarked an increase on SpeedTest aproxiati 1 mb on Vodafone Ro. Today I will be attentive to the battery. I had no problem so far ... any kind (IMEI, reboot).

You are the best ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.