• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

Use HSPA:11 in any rom

74 posts in this topic

Posted · Report post

Thanks for this excellent mod. I have indeed seen a good jump in HSPA speeds, however having used the phone now for a couple of days the downside is reduced battery life. I am currently using latest Stock+ and before modding to this I was getting a whole days moderate use with approx. 20-30% battery left. Now the phone needs a charge around the time I get home from work. So looks like the battery life is affected.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

After installing this, my IMEI is 0, wtf? I installed this on CM10.1... I will try to get my backup to see what is going on...

After restoring backup of B952, imeo is 0 again... :( So I restore IMEI and HSPA is 9... What to do, to try install this on b952?

Now every time I reboot time has changed...wtf?

Edited by Pyntux
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

read the top comments

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

I restored my imei backup and rom (B952) and now flashed hspa11 and everything is OK... If I now flash CM10.1 hspa11 and imei will stay? :)

Edited by Pyntux
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I restored my imei backup and rom (B952) and now flashed hspa11 and everything is OK... If I now flash CM10.1 hspa11 and imei will stay? :)

Your IMEI is probably OK even if it displays as 0 in CM10.1!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Just noticed my imei is 0, running latest cm10.1 and the hspa11 flash.

Phone seems be working ok, is it safe to leave it on zero or best to try and restore it? I do have an imei backup, but just wondering if it's needed as phone is working and as reported above is probably still there just not visible to the cm rom.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

If it was me (and it could be soon... :D) I'd do this:

Do a full CWM/TWRP Nandroid backup of the current CM10.1 setup

Install another ROM - e.g. Stock+ or similar

Check the IMEI

If it's not 0 then it's obviously OK

Restore the CM10.1 backup

If the IMEI displays as 0 there but things work OK then I'd just live with it

Keep a copy/backup of the IMEI just in case

Not sure if IMEI appearing to be 0 might cause problems when roaming?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Well I did what you suggested, and my imei was there using stock+ ROM.

On restoring the nandroid backup it errored. Booted anyway and I got a strange mix of vanilla cm10.1 and some restored parts/apps ect. Can't seem to install things from the play store now either , get a -24 error code.

Probably best to do a clean install and see what happens.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Before restoring the nanrdoid backup did you do a full wipe of the phone? Factory reset, all wipes , maybe even format everything... That's what I'd do.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yeah, just a dodgy backup, failed the same spot before and after wipes. No bother, clean install and everything is good again.

Thanks for your help :-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Once again I have stuffed up my 3g networking after installing this does anyone have any ideas on reverting back to hspa 7.2

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nice.

After the update I get 1-3 mbps down and 1-2 mbps up and ping dropped from like a billion to 90-78ms which is quite nice.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hello,

Thanks ! Works fine on Cyanogen 9-20130428.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I can confirm upload speed increase from ~300kbps to 1.5mbps

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

WARNING: Australian Telstra 850/2100 3G (HSPA:9) reverts to 2G EDGE:2 after applying this mod

So is not recommended for Australia Telstra customers. To revert back I used 5irom's (IMEIBackup) restore function which had my previously saved modems as 5irom\IMEIBackup\10.img and 11.img. Now it works again at HSPA:9 speed.

Edited by Paulzie
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi. I am on stock + and have HSDPA 9 with and without this mod. Whats wrong? I am from Germany, O2. Shouldnt I have HSPA 11 after flashing?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi. I am on stock + and have HSDPA 9 with and without this mod. Whats wrong? I am from Germany, O2. Shouldnt I have HSPA 11 after flashing?

It is strange, i was on HSDPA11 with this mod and chose to downgrade but it still shows HSDPA11?? This is running Baidu v27

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

WARNING: Australian Telstra 850/2100 3G (HSPA:9) reverts to 2G EDGE:2 after applying this mod

So is not recommended for Australia Telstra customers. To revert back I used 5irom's (IMEIBackup) restore function which had my previously saved modems as 5irom\IMEIBackup\10.img and 11.img. Now it works again at HSPA:9 speed. These files were saved when I originally had GB 2.3.6 on the phone prior to any rom updates. They are available as G300_modems_Australia.zip if anybody else needs them. They work with the official ICS 4.0.3 too.

Just use 5irom's backup function to create a 5irom folder, then drop the 10.img and 11.img in there from this ZIP file and do a 5irom restore. This managed to get my IMEI back as well as my 3G link.

There are official GB and ICS update.app for Australia, so you can also extract the modem files from there.

Hi. I am on stock + and have HSDPA 9 with and without this mod. Whats wrong? I am from Germany, O2. Shouldnt I have HSPA 11 after flashing?

Yes, you should have HSPA:11 after flashing, very strange if you don't.

It is strange, i was on HSDPA11 with this mod and chose to downgrade but it still shows HSDPA11?? This is running Baidu v27

What method did you use to downgrade? Maybe it didn't replace the modem files, that's why you still have HSPA:11.

Edited by jsevi83
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hey i have a american phone that can run your baseband and when i flashed the baseband/modems and that stuff i lost 3g and i used the australian modems but now my 3g is patchy and the phone doesnt have any update.apps i use 850/1900/2100 hsdpa would this work?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hey i have a american phone that can run your baseband and when i flashed the baseband/modems and that stuff i lost 3g and i used the australian modems but now my 3g is patchy and the phone doesnt have any update.apps i use 850/1900/2100 hsdpa would this work?
Is this a G300?
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

U8665 same CPU same adereno 200 only difference is screen size I flashed the 2030 and lost 3g but still have edge

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

and same ram and rom and 2gb internal storage XD i can run like 99% of your roms

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

and same ram and rom and 2gb internal storage XD i can run like 99% of your roms

U8665 same CPU same adereno 200 only difference is screen size I flashed the 2030 and lost 3g but still have edge

Do you have an IMEI backup with 5irom? If you do, then just restore that, and I think it will delete the HSPA:11 Mod, and restore your 3G Edited by george109
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

is there anyway to make that flashable and make it so that we dont just copy one guys imei?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.