Sign in to follow this  
nbkappa

S500 Signal Problem

Recommended Posts

hello

i have Acer S500 locked on Orange RO, Android 4.1.2, and tried to unlock it with the free tool from the forum

connected the phone to PC, got correct cod, but after i inserted a sim card from another carrier, no signal at all

on Settings > About Phone > Status > Signal strength : 2147483647 dBm 255 asu

imei is ok

also serial is ok

any ideea what went wrong ?

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

update :

tried factory reset, wipe data from Recovery, no signal

reflashed the phone with Acer_DLTool_V3.006 + BIN_Acer_AV051_S500_RV10RC04_EMEA_ORGROD, no signal , no matter the sim card inside, nor the phone was locked or unlocked (this time entered the code to unlock it).

downgraded to 4.0.4 with : SDs_Acer_S500_AV043.RV00RC00_AV043.RV20RC01_EMEA_ORGROD, no signal , no matter the sim card inside, nor the phone was locked or unlocked (this time entered the code to unlock it)

tried to flash it with WW_GEN, but bootloader is locked and phone is CPU "1" (checked with fastboot)

a friend of mine said that after unlocking, some security area may be damaged (like EFS on Samsung)

any ideea ?

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried to solve it in the the network settings? Go to 'more' beneath data usage, and then 'mobile networks'. Switch the network mode between 2g and 3g and experiment with the settings in 'network operator'.

If that fails too, send it in to Acer for repair, the warranty should cover it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tried different settings on network, but no result. someone said it is a boot area fault/problem, and it can be done.

any ideea ?

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

tried different settings on network, but no result. someone said it is a boot area fault/problem, and it can be done.

any ideea ?

thanks

Yes, send it to Acer after reflashing stock ROM declaring "no signal", no one there will really check the reason of the defect and will change the mainboard... ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

kinda complicated with warranty...

someone said may be a software problem after unlocking, boot area could be affected.

any ideea how to reflash boot area ?

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2016. MoDaCo uses IntelliTxt technology.