• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Did I brick G510-0100?

22 posts in this topic

Posted · Report post

Hello

After the phone rooting, I was "working" on build prop file. [ I uninstalled all Vodafone application, I turned off crescendo ringtone, etc etc]. I made a copy on SD card for this file. Today I realized that I have some problem with SD card when I try to connect the phone to PC. I thought that it was because of my modification, so, I copy the original build.prop [from SD card] over the system one. When I reboot, the phone is stuck on Huawei Logo. The only key combination which is working is volume + volume - power ON for update.

I did not do any copy, recovery, etc. It was original firmware. (:

So, do I still have any chance to put some life in the phone?

Thanks for your support!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yust download the firmware & flash it!

You are telling me that the recovery volume up + power is not working? That is really strange! If you menage to get in recovery use reset to factory defaults! This shouldn't be happening!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Combination Volume up + power is not working. If I am doing this the phone is starting, it appears Huawei Logo and..stuck.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Should be a case of reinstating the standard build.prop. I broke mine the other day, had to use adb shell to fix it. adb shell is a way to get command line access to Android.

Get your phone to the Huawei logo, and try and get an adb shell (I'm afraid I'm not sure how to do this on Windows. I gather you download the development files from Google).

If adb shell doesn't work, try reflashing the recovery as described in its thread on here, and reattempt adb shell.

Once you've sucessfully got adb shell access reply here and I should be able to help you with the fixing of the build.prop

Edited by KenBW2
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Done it !

I downloaded G510-0100-V100R001C02B170.rar. I put the update on Sdcard\dload folder. I press Vol + Vol - Power On and Voila !

Thanks a lot guys !

Edited by radu_sergiu
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Stil this shouldn't be happening it's a corruption in the core of system, don't have nothing to do whit bild properties!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I know. It was strange. And strange also that it was not working with factory reset combination key. Anyway, right now evrything is ok.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

The build.prop would have the wrong permissions. It needs to be set to 644 or the phone won't boot.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hello

After root and unlock bootloader I tried to instal a custom ROM. In reboot I selected some commands about format. The phone did not start to load the custom ROM, but appears Update Firmaware. But even I have original firmare on SD CARD , the answer is UPDATE FAILED [becasue I did not have original firmaware anymore]. If I pressed VOL - POWER I received a blue screen. IF I presses VOL + POWER , again it tries to update firmare. If I take out SDCARD I receve a pink screen. SO, in every combination I am not able to receive HUWEI LOGO or boot menu. Can I do something [maybe form PC, etc]?

Thanks,

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

The build.prop would have the wrong permissions. It needs to be set to 644 or the phone won't boot.

Could You post screenshot of this please?Have no idea what 644 mean ... Thanks a lot

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Could You post screenshot of this please?Have no idea what 644 mean ... Thanks a lot

644 is the octal value of the file permissions, basically this means they should be set to -rw-r--r-- or read/write, read-only, readonly with the user only having write permission. To change the file permission you'd need to run 'chmod 644 {file name}' to correct the issue - this will need to be done from an adb or root shell.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Does anyone have some ideea? So, as an overview, in all key combination the phone started to update firmware. But even with original one, after unzipping, I received message "update fail" [because i have installed right now a custom rom??!??]

If I removing sd card , i receive blue or pink screen. Should I put something else [a kind of update.app file] in dload folder in order to force the phone to update original firmware?

please, help.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tray installing one of so called costume roms based on original firmware & then updating! Remember to use only G510 builds!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I cannot. I do not have recovery menu anymore [only blue screen].

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

The phone was in totall mess. Only blue or pink screen. It was in a kind of update firmware loop My laptop does not recognize anymore. Not adb , not fastboot commands, nothing. So, I try to put on sd card original firmware. First update.app with setting for Ro, and, afetr that, update.app with firmware. I was sure that it will not work. Surprise ! It works. Many thanks to frazer_cooper. [without his link about firmware G510-0100 I couldn't do anything]

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Done it !

I downloaded G510-0100-V100R001C02B170.rar. I put the update on Sdcard\dload folder. I press Vol + Vol - Power On and Voila !

Thanks a lot guys !

Same problem but my update failed at second step. First steo unpacking is OK but second step installing FAILD. :(

Please help me.

Edited by calyyn
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Pay attention. You have in that rar 3 folders. One with an small update.app for your country. First select this one and put in your dload folder and update with vol + vol - power long press. After that delete from dload folder that update.app and copy the big one update.app which has around 1g. Againg vol + bla bla. Alsi in that rar you have another update.app for root purpose but you do not need it now. Good luck !!!

LE I suppose you have g510-0100...

Edited by radu_sergiu
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi Guys!

I have also the same problem. On every start my phone goes to firmware upgrade, but there is no text on the screen. i see only the upgrade line. I put the update.app to the sd card but it stays on the quarter of the line. i try many thingd but i don't know what to do. maybe you can help me. thx Peter

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Did you try what I wrote in previous post?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Did you try what I wrote in previous post?

Thanks i try everything but i take it back to service. There was no way to bring back to life.

But i must to share what i do wrong.

I installed cyanogen 10.1 experimental, but there was no 3g. Fitst when i rooted the phone i make a 5irim backup becouse the imei. But this phone is not g300. When i wasgoing into phone properties there was no imei, and i think i can restore and i try to restore,but after reboot i wasn't able to reboot the phone. Now i know that i make a mistake.

When there are no network dont try to restore imei.

Thanks Peter

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pay attention. You have in that rar 3 folders. One with an small update.app for your country. First select this one and put in your dload folder and update with vol + vol - power long press. After that delete from dload folder that update.app and copy the big one update.app which has around 1g. Againg vol + bla bla. Alsi in that rar you have another update.app for root purpose but you do not need it now. Good luck !!!

LE I suppose you have g510-0100...

Many thanks to frazer_cooper. [without his link about firmware G510-0100 I couldn't do anything]

Hello Radu,

Can you please help me where I can find a fw suitable for my Y300-0100? In one of your previous post you refer to frazer_cooper as the source of your device's fw but I cannot find it anywhere. I have an issue with my Y300, and cannot flash the factory update since it stucks at step 2. You are talking about three folders with different content, but the factory stuff has only a single one file.

I would appreciate your help so hopefully you are still visiting this post.

Thanks!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

hello

but we have different phones , so different firmwares. my model is g510-0100. original firmwares are not compatible.

Edited by radu_sergiu
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.