• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

[In-Call Volume Too High Problem]

18 posts in this topic

Posted · Report post

I've noticed this problem with all CM and CM-based roms, this is the only thing that's still sending me back to stock-based roms.

I opened this topic so that we all can try to contribute to resolving this problem, in any way that we can. Maybe someone knows about a CM rom that doesn't have this problem, or someone has found a way to fix this with a patch or somewhere in volume settings...

I'm also hoping that one of our beloved developers will eventually find a few hours to address this issue, and I want to point out that I'm hoping, not requesting, actually I'm dreaming about it for some time now... :D

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Have you tried deactivating noise suppression in the setting in the phone app?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Have you tried deactivating noise suppression in the setting in the phone app?

This does not work on my phone...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

That only makes it bearable, it doesn't solve the main problem. Levels are simply too high, min level is almost the same as max level on stock.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I've been looking around that issue since the early days of CM development and its still with us today. Hours if not days were spent trying to fix it with no results so far. I haven't been around much to do a few more tries and changes, but maybe one day i will hop around to help a bit more.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Hi,

I had this on all CM versions but always manage to sort it. I did it (whilst in a call) by pressing volume up a lot of times then pressing volume down a lot of times. If this doesn't work you could repeat this process a couple of times. Once I had managed to change the volume it didn't ever revert to the original volume so volume was fine after that.

Edited by stumark
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

People who have this issue can try and delete the file /system/etc/AutoVolumeControl.txt .

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I've been looking around that issue since the early days of CM development and its still with us today. Hours if not days were spent trying to fix it with no results so far. I haven't been around much to do a few more tries and changes, but maybe one day i will hop around to help a bit more.

Fingers crossed for this m8!!! :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@ telonius & stumark, I've tried both of your suggestions and it didn't make any difference.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

So, I've tried all of the latest nightly editions of CM, also the latest PACMAN and still no progress on this issue. And I'm back on Slim now. :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi,

I had this on all CM versions but always manage to sort it. I did it (whilst in a call) by pressing volume up a lot of times then pressing volume down a lot of times. If this doesn't work you could repeat this process a couple of times. Once I had managed to change the volume it didn't ever revert to the original volume so volume was fine after that.

This lowers the volume but the distortion problem persists. I can't live with a rom that makes every phone call a stressful experience.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

They are included in all recent builds, although in-call sound is far from fixed, it just lowers the volume a bit more, making the distortion less noticeable at higher volumes because well, its not that high anymore :P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yeah, it's high, not that high, but it's high :blink:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Guys the problem is Huawei use CAF audio HAL with modifications. Because that the normal audio HAL from CAF have the problem of "high volume",

Im working on this long time. No luck for now but at least i think is better volume now & is difficult to me because i dont have this issue.

Greetings

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thank you Kra1o5 for your effort, we can at least offer testing and user opinions regarding this issue. ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I've finally tried the latest PACman (R19) version and I have to say that this is the first big change regarding in-call volume, but it still needs improvements. In-call audio is OK, but you can't change it. It stays on the same level all the time, except at the lowest level where you can't hear anything. So basically you have 2 levels, first level is 0 or muted, and all the others are the same. I think we are finally getting somewhere whit this audio issue. :) Thank you Kra1o5!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

In-call volume seems to be OK in the latest CM9.1 nightly, although I think it could be tuned a bit more. I noticed that the first level gives muted tone, second level is normal and all the other levels are the same. But I have to say that this is now the best rom for my G300. Thank you so much Dazz and everybody else who helped with this project!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.