• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[CM10][4.1.2] Unofficial builds (v7)

290 posts in this topic

Posted · Report post

Using this ROM for about 4 days now. I am very happy with the fluid and snappy user experience, ti really seems to me that it is snappier than the official JB ROM.

I just installed Nova Launcher and Widgetlocker because i still prefer them, and the Swyper keyboard from the original ROM because I really kind of like it.

Issues I met so far:

- performance in eg Quadrant is lower than for the stock ROM. I had 6500 or so in stock rom, now i get 4400. But my phone feels snappier, that's what matters :-)

- 1 reboot

- 5 times what seems an interface crash ? Phone displaying the animated CyanogenMod circle and returning to the interface about 15 seconds later . This happens at random actions

- Bluetooth is unstable. Didn't have that with the stock JB ROM, even not with DMD v1.1. Addressbook sync with carkit aborts, disconnects with Plantronics headset while calling, ... :-(

I have a catlog here if someone can do something with it

Thanks and kudos for the Devs

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hey sorry for disturbing you guys...this rom has not be updated in weeks...are the devs abandoning this rom/thread...or a big surprise is coming to us ? Only a little question...sorry for off-topic again :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

i think not

the rom is wip as u might know

and the devs are humans

we humans dont play arround 24/7 so

please stop with this

they wont make useless updates every day or week

there comes an update when it comes

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thank you for the prompt response...and sorry for off-topic...i only wanted to know if everything is ok...because i had a galaxy mini...and a dev from xda ( not giving names ) started WIP CM9 but robbed users from their money saying they are for developing...and suddenly left the project leaving us with nothing...i absolutely love Cloudmobile...i will not give it even for GS 4...i've got all i need in this phone...and if CM10/CM10.1...becomes stable as a rock...i'll be the happiest man on the planet. Cheers and Stay focused devs...us end users are here for you to test every build you make. :D :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Devs are still working on the S500, don't worry. To get an idea on what's going on, the best way is to check often here at modaco and on acer-club.fr if u can read french (the chat is especially interesting). There is also the romanian forum which is quite active (but I do not read romanian, so I am not following this one). If u manage to check all of those 3 forums, u will get an almost complete picture on progress and difficulties of S500 development...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thank you for the prompt response...and sorry for off-topic...i only wanted to know if everything is ok...because i had a galaxy mini...and a dev from xda ( not giving names ) started WIP CM9 but robbed users from their money saying they are for developing...and suddenly left the project leaving us with nothing...i absolutely love Cloudmobile...i will not give it even for GS 4...i've got all i need in this phone...and if CM10/CM10.1...becomes stable as a rock...i'll be the happiest man on the planet. Cheers and Stay focused devs...us end users are here for you to test every build you make. :D :D

that probaply was maclaw xD

yeah i know about that

it was same thing on Ace and gio and fit etc :)

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

When i try to share a picture form the gallery app it craqhes ...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

When i try to share a picture form the gallery app it craqhes ...

U try to share from Facebook? If yes, I think it is a bug introduced in the last fb update: it used to work in my Rom ( cirrus1.05b), and those last 2 days it do not work anymore...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

No, not sharing from Facebook, I was trying to do something from the Gallery app.

But i recently noticed that the sharing button is on top.

It is the 3 circle button on the bottom of the displayed picture that crashes the gallery app, don't even know what that is supposed to do.

From the logcat it is for applying filters ?


28.

07-19 14:54:20.425 I/ActivityManager(800): START {act=android.intent.action.CHOOSER flg=0x1 cmp=android/com.android.internal.app.ChooserActivity (has clip) (has extras) u=0} from pid 12088

29.

07-19 14:54:20.555 I/ActivityManager(800): START {act=action_nextgen_edit dat=content://media/external/images/media/81604 typ=image/jpeg flg=0x3000001 cmp=com.android.gallery3d/.filtershow.FilterShowActivity (has extras) u=0} from pid 12088

30.

07-19 14:54:20.575 W/dalvikvm(12088): Exception Ljava/lang/UnsatisfiedLinkError; thrown while initializing Lcom/android/gallery3d/filtershow/FilterShowActivity;

31.

07-19 14:54:20.575 W/dalvikvm(12088): Class init failed in newInstance call (Lcom/android/gallery3d/filtershow/FilterShowActivity;)

Here is the full logcat: http://pastebin.com/wSMB4yNa

Another thing: when trying to configure my email account, a cannot save an smtp server on port 25, it changes back to 587 on closing

EDIT: pretty sure it is about filters in the gallery app. My instagram crashes also when trying to share an image; after cropping the image you get to the filter section, at that moment instagrams ssems to crash and bring you to the feed again. So a general "filter"-problem ?

When i google the instagram behaviour i always get to OpenGL ES 2.0 issues, but demo apps for that seem to work pretty wel on this ROM ...

EDIT2: instagram update 4.1 from this week fixed my instagram issue. Before reinstalaltion and wipe did not help ... The gallery crash remains ...

Edited by wimmme
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

the links for dowload cm10 is dead :/

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

the links for dowload cm10 is dead :/

Use mirrors on http://acer.shreps.fr/

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Hello all! Thanks to mekk i use this rom. All are good and nice but i got every day display freeze and need to remove the battery for using the phone again. I know it's a bug, if you please to fix it. Thank you!

Edited by white_tee
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Just a quick question: how far are you guys on fixing the GPS issues? Thanks!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Just a quick question: how far are you guys on fixing the GPS issues? Thanks!

not far :P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I think GPS is unusefull.. buy a gps if you want a good gps...don't ask phone to do that cuz it will not do it how it supposed to do.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

This is the problem with my camera.(link)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I think GPS is unusefull.. buy a gps if you want a good gps...don't ask phone to do that cuz it will not do it how it supposed to do.

Speaking for yourself. In my case, GPS is one of the most important feature of my phone...Smartphones are multi-use devices, and you could say exactly the same about all features besides the radio (use a DSLR for pictures, use a PMP for music or movies, ...)

So it's not like people are not trying to make the GPS work....

I tried. And, till now, make no real progress...AFAIK, other devs are stuck too...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I'm just saying it's not so importat atm. Let them fix and make cm10 bugfree ( except gps ) and run smooth. after that..gps will be fixed someday.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I will wait the new version without bugs. Thank you!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Instagram issue fixed with 4.1 installation.

The gallery crash remains. Doe anyone else have this ?

No, not sharing from Facebook, I was trying to do something from the Gallery app.

But i recently noticed that the sharing button is on top.

It is the 3 circle button on the bottom of the displayed picture that crashes the gallery app, don't even know what that is supposed to do.

From the logcat it is for applying filters ?


28.

07-19 14:54:20.425 I/ActivityManager(800): START {act=android.intent.action.CHOOSER flg=0x1 cmp=android/com.android.internal.app.ChooserActivity (has clip) (has extras) u=0} from pid 12088

29.

07-19 14:54:20.555 I/ActivityManager(800): START {act=action_nextgen_edit dat=content://media/external/images/media/81604 typ=image/jpeg flg=0x3000001 cmp=com.android.gallery3d/.filtershow.FilterShowActivity (has extras) u=0} from pid 12088

30.

07-19 14:54:20.575 W/dalvikvm(12088): Exception Ljava/lang/UnsatisfiedLinkError; thrown while initializing Lcom/android/gallery3d/filtershow/FilterShowActivity;

31.

07-19 14:54:20.575 W/dalvikvm(12088): Class init failed in newInstance call (Lcom/android/gallery3d/filtershow/FilterShowActivity;)

Here is the full logcat: http://pastebin.com/wSMB4yNa

Another thing: when trying to configure my email account, a cannot save an smtp server on port 25, it changes back to 587 on closing

EDIT: pretty sure it is about filters in the gallery app. My instagram crashes also when trying to share an image; after cropping the image you get to the filter section, at that moment instagrams ssems to crash and bring you to the feed again. So a general "filter"-problem ?

When i google the instagram behaviour i always get to OpenGL ES 2.0 issues, but demo apps for that seem to work pretty wel on this ROM ...

EDIT2: instagram update 4.1 from this week fixed my instagram issue. Before reinstalaltion and wipe did not help ... The gallery crash remains ...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Update: after reinstalling the official JB ROM to test bluetooth issues I can confirm that it is not CM10 related, it must be hardware :-/

I will probably come back to CM10, was pretty happy with it :-)

Too bad my nandroid backup does not restore correctly in CWM, so I will flash an restore with titanium I guess

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

does anyone has a logcat of the headset issue ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

News update ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

hi guys 

 

i have compiled CM10 this weekend and noticed

that root wasnt working o.O

i have tried some stuff to get it to work

even tried updating the super user apk 

and su file in bin

 

but didnt worked

 

 

also i think i manged to resolve the random reboot 

as for what i have used on heavy usage for 3 days now 

but this can be because i ported some cm10.1/cm11 managemant features.

 

but root is a main issue 

 

does anyone knows why this happens ? 

thanks to this i cant seem to read from logcat to 

as it says that it wants root to display logs

 

 

also i noticed 

 

the rom compiles in HDPI instead of XHDPI 

 

this is because there are 2 times the same line but with different values

 

i will correct this asap ;) 

Edited by Spacecaker
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

check permission into updater script for super user

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.