• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

Beta 13: MoDaCo.SWITCH HTC One support topic

1800 posts in this topic

Posted

umm, is it just me or the home button does not work in GPe after beta 5 flash? it vibrates and all, and double click works, but not the actual single press. Perhaps it's a conflict with sense, is there some way to wipe settings app because it has this option disabled in settings...

other than that, I must say this is exceptional work, huge thanks to Paul! Perhaps there is another adfree member coming ;)

Hmm, sounds like it's just you unfortunately, it's OK for me. You can delete /data/data/com.android.settings* using root maybe?

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Performing a Switch will use a fair amount of power, more than a normal re-boot. Once the beta has settled down you will only Switch every now and then so battery won't be as big an issue.

Not much extra actually happens during a Switch though so it shouldn't be too much more than a regular reboot... it's designed to be quick and not intensive.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Me too! Home button no longer works for me either on GPE after Beta 5 :( I can get to recent apps but that's it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Same with the home button in the GE ROM, plus I can't open the quick settings tab

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hmm, sounds like it's just you unfortunately, it's OK for me. You can delete /data/data/com.android.settings* using root maybe?

P

deleting did not help, and settings stick as they were unfortunately after a reboot...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

A little additional info, I have also set home key to long press for menu in the Sense ROM, might be connected, or might not.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Same with the home button in the GE ROM, plus I can't open the quick settings tab

deleting did not help, and settings stick as they were unfortunately after a reboot...

You can probably fix it by doing this to re-run the GPe setup wizard (you'll need to set up your google account etc. again):

- Switch to GPe ROM

- reboot to recovery

- via adb shell, run 'rm -r /data/system/users'

- reboot

Let me know how you get on.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

+1 Same settings here. ^^^

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Have just installed the switch rom in the past hour, really liking it so far. Had a prob with the first install in that when I swiched to the play edition rom it kept giving errors that processes had stopped working. everytime I closed the error a new one appeared so it was unusable.. could not get past the setup pages to switch back to sense rom.

In the end i reflashed and it worked fine the second time !

One minor prob I notice with the rom is that the barclays banking app does not work,.. I`m getting "barclays mobile banking is not supported on rooted devices",.. this is happening on both sides of the switch,.. sky go however which does not support rooted devices either works fine..

Will have a play and report back with what i find but first impressions is that its VERY GOOD ! Thanks for the invite Paul !!

P.s a working NFC payment solution included on the rom would be the icing on the cake,.. had Gwallet on my HOX and would be nice to see it on my ONE

Edited by Jaxo
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

You can probably fix it by doing this to re-run the GPe setup wizard (you'll need to set up your google account etc. again):

- Switch to GPe ROM

- reboot to recovery

- via adb shell, run 'rm -r /data/system/users'

- reboot

Let me know how you get on.

P

yup, that worked :) thanks, I would have never figured this out

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

A little additional info, I have also set home key to long press for menu in the Sense ROM, might be connected, or might not.

I set this with no issues.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

One minor prob I notice with the rom is that the barclays banking app does not work,.. I`m getting "barclays mobile banking is not supported on rooted devices",.. this is happening on both sides of the switch,.. sky go however which does not support rooted devices either works fine..

Don't install the SuperSU package and then you are unrooted!

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

You can probably fix it by doing this to re-run the GPe setup wizard (you'll need to set up your google account etc. again):

- Switch to GPe ROM

- reboot to recovery

- via adb shell, run 'rm -r /data/system/users'

- reboot

Let me know how you get on.

P

Still the same, Home not working and can't get into quick settings.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Is anyone else getting terribly slow download speeds?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

You can probably fix it by doing this to re-run the GPe setup wizard (you'll need to set up your google account etc. again):

- Switch to GPe ROM

- reboot to recovery

- via adb shell, run 'rm -r /data/system/users'

- reboot

Let me know how you get on.

P

I had the problem after flashing beta5 as the others did, following these instructions resolved it for me (except I used file manager in TWRP to remove the contents of the 'users' folder.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Don't install the SuperSU package and then you are unrooted!

P

That's what I'm saying though, I didn't install it, sky go app is working fine which requires phone to be unrooted but the Barclay's one isn't. Its no big issue though, they have a mobile banking website anywayv ;-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

That's what I'm saying though, I didn't install it, sky go app is working fine which requires phone to be unrooted but the Barclay's one isn't. Its no big issue though, they have a mobile banking website anywayv ;-)

How weird!

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

That's what I'm saying though, I didn't install it, sky go app is working fine which requires phone to be unrooted but the Barclay's one isn't. Its no big issue though, they have a mobile banking website anywayv ;-)

that is really weird too, sky's root checker is amazingly strict, something must be wrong with barclays app, have you tried wiping the data?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Is anyone else getting terribly slow download speeds?

I did on phone but downloaded in a few mins on the PC ;-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Might also be just me, but in GPE, with Beta 5 I've lost my abilities in the power menu. All it says now is "Power Off". No sound profile changing abilities.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

OK, tried it again and it is all working again.

CHEERS!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

that is really weird too, sky's root checker is amazingly strict, something must be wrong with barclays app, have you tried wiping the data?

Yeah have tried wiping data and reinstalling, have read a few posts previously on other forums with people complaining about it saying their phone iscrooted when it wasn't so it must he the app itself.. Its no big issue though I can live with it. Would rather have the switch ROM and no Barclay's app then having Barclay's app and no switch rom.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Might also be just me, but in GPE, with Beta 5 I've lost my abilities in the power menu. All it says now is "Power Off". No sound profile changing abilities.

I suspect the home fix will resolve this also.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Our first S-ON user has reported success to me on Twitter. :-)

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Is anyone else getting terribly slow download speeds?

i still can't get download to finish. it shows 2hr for me

first attempt failed about 30mins in(3xxMB)

2nd attempt failed like 1hr++ in(8xxMB)

now halfway through third attempt. :(

edit: 3rd attempt failed too..

Paul, can you do something about it?

Edited by descenpet
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.