• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

[DEAD] Don't post to this thread!

55 posts in this topic

Posted

no reboots here with *any* governor using aurora.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

In my case Aurora Borealis was stable because cpu won't go below 1ghz (even if govenor was on demand , tested with cpu z app). JB roms with this setting run without reboots too.

no reboots here with *any* governor using aurora.

Thanks.

Konstat, I also have this issue. I'm from phone now. I will post the sample later.

I installed Aurora Borealis with custom kernell and it reboots just like JB but without blue screen. I set the processor governor to performance and the same, no reboots. I think it's about the midified kernell. Can't JB use stock kernell? That may help.

Could you please clarify this post again? What do you mean with 'installed Aurora Borealis with custom kernel'? It comes with a custom kernel by default. Did you install some other kernel? Who am I supposed to believe?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

To test a hypothesis that it actually is something CPU related, kernel in Aurora Borealis doesn't have 800mhz added to the frequency table. It still wouldn't explain how this only affects some devices though.

This is kernel is for CM10.1 only and it basically has this reverted. Could someone test it and report back?

https://hotfile.com/...kernel.zip.html

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Konstat, I flashed a kernel from the post above over a half of an hour ago, then I changed governor to smartass2, played with cpu frequencies, sent a sms, made a call, watched a video on YT and... no reboots so far. Before flashing it wouldn't be possible. The phone would freeze right after changing frequency, governor or after a few taps on the screen. I don't want to jump into conclusions, but it seems that you've found the fix!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

tested for hours with both high and low cpu and graphics load, overclocked to 1113 mhz, using savagedzen governor. no fcs, blue screens or reboots. awesome! previously switching to savagedzen meant an almost instant blue screen..

could you please compile a kernel for cm10 too? : )

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Well...

This kernel solves the stability issues and reboots but... it breaks my external storage. SD card is not available with the fix/test kernel

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Great, it still doesn't explain how this only affects some devices. My device runs stable with the 800mhz freq just fine.

Well...

This kernel solves the stability issues and reboots but... it breaks my external storage. SD card is not available with the fix/test kernel

Err, no.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

ing the stability solved ... SD Card, multimedia, google play story does not work

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Err, no.

Well, I just retested it...went back to stock ROM and reboot - SD card was there. Flashed 10.1 (without modded Kernel...) and reboot (yes, I wipe always everything inbetween flashes) and SD card was there. Flashed the modded kernel and reboot and... no more SD card.

It is detected but contents cannot be accessed.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Oh crap, sorry.

It's the ramdisk, not the kernel. I had some local changes I forgot. I'll make another in a bit.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Oh crap, sorry.

It's the ramdisk, not the kernel. I had some local changes I forgot. I'll make another in a bit.

Kiitos paljon! :)

Thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Great, it still doesn't explain how this only affects some devices.

My guess about this is that there must be different HW revisions - I got this phone from Elisa shop on Friday and the shop guy had problems to bill it and told me that the barcode number had changed and therefore was not on their system. Now.... a likelyreason I find for them to change the barcode is if they made a HW revision, no?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I can confirm that the SD card is now fixed on the latest version of the kernel. Will you make a new CM release including these kernel changes or it will remain as a separate?

Cheers and thank you a lot for such a quick fix! :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

As I got your attention right now, I just noticed something else - when the charter is plugged to USB wall charter touch becomes very laggy and glitch. Specially sweeping left to right and throwing menus is hard.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

As I got your attention right now, I just noticed something else - when the charter is plugged to USB wall charter touch becomes very laggy and glitch. Specially sweeping left to right and throwing menus is hard.

I guess it's a common problem with original ZTE (only blade 3, blade 1 chargers work great with blade 3 too) chargers. Since I use Nokia charger, this problem has gone.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

My guess about this is that there must be different HW revisions - I got this phone from Elisa shop on Friday and the shop guy had problems to bill it and told me that the barcode number had changed and therefore was not on their system. Now.... a likelyreason I find for them to change the barcode is if they made a HW revision, no?

Yeah, most certainly something about the hardware. Don't know about a separate new hardware revision though, this has also been reported on quite old devices.

Will you make a new CM release including these kernel changes or it will remain as a separate?

It's already included in today's CM10 build. Will be included the next CM10.1/CM10.2 builds when the time comes. Most of the development is now focused on CM10.2 and CM10.1 is fading away. I might make a 'final' CM10.1 build sometime this week.

As I got your attention right now, I just noticed something else - when the charter is plugged to USB wall charter touch becomes very laggy and glitch. Specially sweeping left to right and throwing menus is hard.

I can't reproduce this on my device, but it's a known issue and not only on this device.

Basically you have a faulty charger. Use another one.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I think my charger issue might come from it being my Samsung GS4 charger which puts out a lot of juice and might be a bit too much for the poor ZTE :) I will try another charger, thanks!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Had that problem too.There is a topic opened for that.The problem comes from the charger.I use a charger from my brothers Alcatel and I don't have the problem anymore. Any other charger should work as well.

Glad to see you fixed the reboot problem.Just a suggestion.Can you pin the topic so when new users experience the same problem they could find the solution easier.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Overclocking cpu to 1190 MHz and over still causes instant reboot for me. Can anyone confirm that?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Overclocking cpu to 1190 MHz and over still causes instant reboot for me. Can anyone confirm that?

Don't overclock more than 15% then? My phone restarts even at 1152MHz with Aurora...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Don't overclock more than 15% then? My phone restarts even at 1152MHz with Aurora...

yeah, same thing here. don't go above 1113 basically.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Overclocking cpu to 1190 MHz and over still causes instant reboot for me. Can anyone confirm that?

overcloking makes any device unstable. If you want stable device, do not overclock. Overclocking isnt usable way to improve perfomance at all. It doesnt give you nothing, before you can really overclock, like with PC.
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Holy s***!! No more boot freezing, no bluescreen, no more performance mode, thank you, thank you thank you, konstat!! Everything works just fine!! :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

And my Wi-Fi connection problem starts working with this kernel fix, :) hows that possible?

edit: every time when i boot my phone, i got system fc, but all working fine when i click "ok"

Edited by maszuw9e
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.