• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

Xiaocai X9 - Updated. Root info. Benchmarks etc.

281 posts in this topic

Posted · Report post

thank you very much Frankish

your rom is so far the best for the x9

tested lewa v5, miui v5 and original

your rom is very clean, i thank you so much :D

on the other roms you have thousands of strange apps, i dont need

for me its important that the rom is stable, fast and clean

and so far only your rom hits the criteria

 

keep up your good work

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

there is a little error in your build.prop

 

...

mediatek.wlan.module.postfix=_mt6628
ro.bird.statusbar.transparent=falsero.bird.statusbar.alpha=150
ro.tool.specialfactoryreset=yes
...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I'm not sure it makes a difference as transparency is disabled due to it only being supported in certain launchers.

It's because the build.prop opens up in a right mess in notepad for some reason ha ha.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

there is a little error in your build.prop

 

...

mediatek.wlan.module.postfix=_mt6628

ro.bird.statusbar.transparent=falsero.bird.statusbar.alpha=150

ro.tool.specialfactoryreset=yes

...

 

What's it suppose to be?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Frankish ROM is very nice but it is to  "silent" , whether the intigrated speakers or a BT Speaker its to quietly.

 

Any Idea to make it louder?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

First off, thanks a lot for all the work you put into this! 

From what I've seen so far, it looked really nice :)

 

Unfortunately though, there is a little problem with my device/system. 

Since I first put your version of TW100 on my X9, a message pops up: "System-UI" has been closed

I shows up over and over again, no matter how often I hit OK.

Any ideas how to get rid of this message and keep the UI running?

 

Your help is much appreciated - thanks a lot in advance!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Frankish ROM is very nice but it is to  "silent" , whether the intigrated speakers or a BT Speaker its to quietly.

 

Any Idea to make it louder?

 

i have same Problem.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

i have a little problem :unsure:

 

i expand my intern memory using this guide

http://chinamobiles.org/showthread.php?35103-Internen-Speicher-erweitern-MTK6589-amp-MTK657x

 

now my intern memory is 2.5gb and the phone memory is 203mb

but

now my sdcard2 is the phone memory (203mb - accessible) and the intern memory is unaccessible :blush:

 

now :(

sdcard2 --> phone memory (203mb - accessible)

              --> intern memory (2.5gb - unaccessible)

 

should be :D

sdcard2 --> intern memory (2.5gb -accessible)

              --> phone memory (203mb -unaccessible)

 

hope someone could help me (if anyone understand my english and my problem)

 

thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Frankish ROM is very nice but it is to "silent" , whether the intigrated speakers or a BT Speaker its to quietly.

Any Idea to make it louder?

I'll have to have a look I'm pretty sure it's possible to remove the volume limit. Is the stock rom loud enough or didn't you test?

First off, thanks a lot for all the work you put into this!

From what I've seen so far, it looked really nice :)

Unfortunately though, there is a little problem with my device/system.

Since I first put your version of TW100 on my X9, a message pops up: "System-UI" has been closed

I shows up over and over again, no matter how often I hit OK.

Any ideas how to get rid of this message and keep the UI running?

Your help is much appreciated - thanks a lot in advance!!!

Not had this problem before have you installed any additional mods? Try booting to recovery. Volume up and power. In advanced options fix permissions. Wipe cache and dalvik. Reboot and let me know if it helps.

i have a little problem :unsure:

i expand my intern memory using this guide

http://chinamobiles.org/showthread.php?35103-Internen-Speicher-erweitern-MTK6589-amp-MTK657x

now my intern memory is 2.5gb and the phone memory is 203mb

but

now my sdcard2 is the phone memory (203mb - accessible) and the intern memory is unaccessible :blush:

now :(

sdcard2 --> phone memory (203mb - accessible)

--> intern memory (2.5gb - unaccessible)

should be :D

sdcard2 --> intern memory (2.5gb -accessible)

--> phone memory (203mb -unaccessible)

hope someone could help me (if anyone understand my english and my problem)

thanks

I don't have much experience with custom partitions I was a little worried about bricking or something. Sorry but I can't suggest much than restoring the stock partitioning.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hmmm...

 

how to restore?

dont have a backup

i know, i am dumb

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

I'll have to have a look I'm pretty sure it's possible to remove the volume limit. Is the stock rom loud enough or didn't you test?

 

Yes, Stock rom was loud enought.

Edited by kazantip
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hey,

thanks for your reply! I managed to reinstall everything, just had to clear the cache, just as you recommended. Now it works fine! Thanks :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Anyone want to make a backup and see if volume is better on this one?

https://db.tt/R3MMuy8O

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hello. My 16GB SD Card is not working with the W100 V1.1. An 8GB Card works. How can I fix it?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Anyone want to make a backup and see if volume is better on this one?

https://db.tt/R3MMuy8O

 

Thanks, I'll download it later. Is the middle key between volume keys also fixed?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hello. My 16GB SD Card is not working with the W100 V1.1. An 8GB Card works. How can I fix it?

Can you backup on pc, reformat as fat32 and then try it again?

Thanks, I'll download it later. Is the middle key between volume keys also fixed?

I knew I was forgetting something I was in a rush to go out. Although I have noticed that this button still works when the screen is off I keep turning music on in my pocket by accident! Must have a look when I have the time.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Or, if you don't mind, make it use the camera. ;) Link should be above.

Did you change anything else, beside the volume?

Edited by Arnie-75
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

No I just used the audio libs from stock CaiOS 1.5 and few files in etc. If the volume isn't louder with this then it seems I may need to dig much deeper and find a hack around it. It seems loud enough for me but not certain it's better.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I haven't tested ist, but in a German forum some people complain even the CaiOS was too silent.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

 

Anyone want to make a backup and see if volume is better on this one?

https://db.tt/R3MMuy8O

 

 

i cant open (and install) an apk anymore with that ROM  :o

Edited by peter0010
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Must be missing the appinstaller apk for some reason not sure how that happened!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Can you backup on pc, reformat as fat32 and then try it again?

I knew I was forgetting something I was in a rush to go out. Although I have noticed that this button still works when the screen is off I keep turning music on in my pocket by accident! Must have a look when I have the time.

Formatting doesnt work! In my PC the card works fine. I tested with 3 roms, the 16GB card doesnt work in the phone. Now i have an 8GB Card insert. It works!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Formatting doesnt work! In my PC the card works fine. I tested with 3 roms, the 16GB card doesnt work in the phone. Now i have an 8GB Card insert. It works!

 Do you mean the 16gb doesn't work on any of the three roms you tested? Or only doesn't work on MY rom the W100 port?

 

 

 

 
 

 

i cant open (and install) an apk anymore with that ROM  :o

 

 

Turns out v1 was missing the packageinstaller.apk too so that won't install apk's. I'll include it in the next release i just tested it and it installs them fine now.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

No, the card doesen't work on any roms! But on the original rom 1.04 when i get the phone, there it work!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Try formatting the card with the phone from the storage menu?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.