• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Thank God For This Site, Tillaz please read.

17 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Hi guys ive finally joined up to what i personally see as the more helpful forum to android dev opposed to xda where all they do is view your post and dont bother to reply.

Anyway tillaz seems to be of the most reputable members on his forum and on the topic i need assistance with.

Here goes.

Huawei Y300-0100 Brought from carephone warehouse unlocked. B176 i believe , dont quote me on that fw.

Unlocked bootloader with huawei code.

installed twrp recovery

installed super user

flashed a custom rom

didnt like it so tried to flash back to stock rom

kept failing 2/2 , found out needed to zero my imei or back it up so to speak

backed it up , forced update B175 from huawei website and now i go no letters just a pink progress bar that gets stuck 1/3 of way through.

tried various sd cards, B175,B176 Czech, B180 middle eastern.

When i connect in fast mode it detects it and in the windows usb devices it says android singluar adb but wont go past splash screen.

So my phone is basically bricked unless i can find the exact fw it was on or soemthing else.

Also to add when i click flash_recovery.bat from unlock tool folder it says boot image : verify failed. and i cannot unlock the bootloader again it remains locked.

Please Help

Edited by BrownMicrowave
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

How did you zero you imei? Mine needed doing a while back, just curious, but to answer or at least help with your problem, just download Tillaz'z B194 repack or the TWRP back up of B190?? There both stock ROMs just newer to the a posed B178?? Think of it as all the things you find laggy in the old version may have been fixed on these? :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

My boot loaders locked meaning twrp recovery cannot be accessed it's corrupt I require a update.app. I am never buying an huawei again cheap Chinese junk.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

My boot loaders locked meaning twrp recovery cannot be accessed it's corrupt I require a update.app.

What do you mean? Did you unlock the boot loader and now it's re-locked?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I unlocked the boot loader initially yes but upon failing the updates, I wiped the os with twrp. The boot image is corrupt so the boot loader relocked itself

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

My boot loaders locked meaning twrp recovery cannot be accessed it's corrupt I require a update.app. I am never buying an huawei again cheap Chinese junk.

Huawei is a Brazilian make.. not Chinese haha

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I unlocked the boot loader initially yes but upon failing the updates, I wiped the os with twrp. The boot image is corrupt so the boot loader relocked itself

So this is just off the top of my head but.. if you can get adb working and you still have the unlock code. Just reunlock it through adb then install recovery again and flash the stock ROMs?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

i am a noob when it comes to adb usage? any help man?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

also it was founded in 1988 in shenzen , a city in china so its not Brazilian.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Ok so, I need a few questions answering before we move on. I will send you a PM so we can keep track of progress

Edited by Clarkiieh
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

k man hit me up

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

also it was founded in 1988 in shenzen , a city in china so its not Brazilian.

As opposed to the Shenzen in Brazil. :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Huawei is a Brazilian make.. not Chinese haha

= ) dude! its YOUR phone, I expect you to know it better... atleast read before buying... Huawei is as chinese as Jet Li..

@Brown Microwave

1) did you use the SAME system to root as well as flash recovery?

2) I recommend installing the huawei driver for your phone..

http://www.multiupload.nl/Z2CL5EO4M3

^ try installing the driver AGAIN.. and then try running the .bat file .. and dont go back to stock if you dont have to.. : ) there are several beautiful custom roms.. oh, and ALWAYS WIPE clean before flashing ANYTHING...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

When i connect in fast mode it detects it and in the windows usb devices it says android singluar adb but wont go past splash screen.

that IS SUPPOSED to happen.. that IS fast boot.. when the screen freezes at splash screen.. if you can see that, it means your phone is doing just fine... your comp needs the phone drivers and then there should be direct communication between them..

(p.s. start using Linux>_< its amazing how beautifully they communicate with each other.. the phone and the system.. and NO NEED for drivers!!! at ALL!!.. (even otherwise.. everything simply WORKS.. when you're using Linux))

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

= ) dude! its YOUR phone, I expect you to know it better... atleast read before buying... Huawei is as chinese as Jet Li..

@Brown Microwave

1) did you use the SAME system to root as well as flash recovery?

2) I recommend installing the huawei driver for your phone..

http://www.multiupload.nl/Z2CL5EO4M3

^ try installing the driver AGAIN.. and then try running the .bat file .. and dont go back to stock if you dont have to.. : ) there are several beautiful custom roms.. oh, and ALWAYS WIPE clean before flashing ANYTHING...

first dont tell me what i should be doing, it was a quick purchase to last me untill my upgrade. its a cheap phone i have no interest in huawei, all they are good for is routers and 3g modems and even then thats borderline.

im only interested in reviving the device because what good is it just collecting dust, il hopefully resurrect it and just give it someone.

and yes everything i used is from that 1.4 folder.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

that IS SUPPOSED to happen.. that IS fast boot.. when the screen freezes at splash screen.. if you can see that, it means your phone is doing just fine... your comp needs the phone drivers and then there should be direct communication between them..

(p.s. start using Linux>_< its amazing how beautifully they communicate with each other.. the phone and the system.. and NO NEED for drivers!!! at ALL!!.. (even otherwise.. everything simply WORKS.. when you're using Linux))

only linux os im good with is ubuntu but il learn arch/fedora soon

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

UPDATE**

Unistalled any Huawei Y300 drivers on my pc, installed the mobile drivers that were packaged with 1.4 YIAO root. connected gets green tick, Android Singular Sooner Adb Interface, i click check bootloader, the device is not showing up in as a fast boot connected device, nothing shows up as if its not connected.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.