• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[DEV][ROM][20.12.] CyanogenMod 10.2 (Android 4.3.1)

683 posts in this topic

Posted

First of all - thanks for your work, KonstaT!

 

I've installed the rom like 2 hours (after changing partition size), and everything seems to be working fine - observed just 2 small issues:

1. CyanogenMod accounts not working - guess it's still under development by core CM team.

2. Very low fps (like 15-20) on animation displayed after pressing power button - same effect on CM10 (by daemond) was closer to 60 fps.

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Same here, after sleep and after reboot I first have to disconnect and reconnect the Wifi for it to work.

Besides that: fantastic rom!

 

For people wanting to know:

-Link2sd is working perfectly

-Trimming the rom and the gapps makes it run superb on a 150 mb system

-supercharger V6 runs fine

 

That makes this rom faster and smooth?

It can run along with Seeder and Greenify?

 

how install it?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

That makes this rom faster and smooth?

It can run along with Seeder and Greenify?

 

how install it?

For me it runs nice and smooth.

There is a thread here about Supercharger and the original thread is on XDA.

Never used Seeder, so don't know if they work together.

Try it :)

Edited by birdibird
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

For me it runs nice and smooth.

There is a thread here about Supercharger and the original thread is on XDA.

Never used Seeder, so don't know if they work together.

Try it :)

For me it runs nice and smooth.

There is a thread here about Supercharger and the original thread is on XDA.

Never used Seeder, so don't know if they work together.

Try it :)

Seeder works with supercharger... And you can always try... h3heh3he phone won't bat into hell... just out...

This rom is my daily rom no reboot since I flashed it a week ago....

No Random Reboot is what I mean....

Edited by Fizziebaunz
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Is it possible to make using phone internal microphone when calling with plugged in headphones? It works on stock rom for example last 2.3.5 (Megafon sp-a5) but don't work on custom. Thanks.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

1. CyanogenMod accounts not working - guess it's still under development by core CM team.

2. Very low fps (like 15-20) on animation displayed after pressing power button - same effect on CM10 (by daemond) was closer to 60 fps.

1. Doesn't work how? I haven't even bothered to register twb. It either doesn't work at all, it doesn't work in unofficial builds or it's dependent on some other CM app that's been removed from my builds (e.g. CM Updater).

2. There's an option to disable screen off animation if it bothers you too much.

 

Is it possible to make using phone internal microphone when calling with plugged in headphones? It works on stock rom for example last 2.3.5 (Megafon sp-a5) but don't work on custom. Thanks.

No, it's expected behavior. Internal mic is muted when some type of headset/headphone is plugged in.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

1. Doesn't work how? I haven't even bothered to register twb. It either doesn't work at all, it doesn't work in unofficial builds or it's dependent on some other CM app that's been removed from my builds (e.g. CM Updater).

I can definitely say that removed CM Updater is not cause of non-functioning CM account. I have an SGS and there isn't CM Updater as well and CM account is working without problems.

Anyway, I found CM account quite useless. System can track and wipe phone on his own after the Device manager feature was introduced.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thanks man, this is great, our blade will never die :D Best buy ever

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

That TPT Gen1-to-Gen2-TPT-v10f.zip  is already good for this rom. It has 180 mb system partition and that is well enough. So you don't neet to modify it for this rom, if you don't have other needs.

 

Seems that your try to upgrade TPT has failed. Try again with that mentioned tpt only.

- - -

 

Or download TPT from here  http://amphoras.co.uk/index.php/downloads/blade-tpts

that G1-G2 v10f   It has 180 mb system, that works with this discussion's rom. 

Delete image-folder from SD-card and then unzip that TPT zip file to SD-card - it makes image-folder theren.

Then start your Blade for TPT upgrade with holding volume and menu buttons down and push power button ... 

 

Or to use TPT Helper app from Play-market and download proper TPT with it and to install it.

 

i did as above for G1-G2 v10f but still 160 didnt change ,are you sure?does it take partit set on sd image file?i use clean sd ,no data on it only image file wride on sd .

 

TPT helper doesnt work in my blade.when i use blade checker app it says that

 

"europian blade (512 mb ram)detected

tpt upgraded gen 2 phone detected

use gen 1 style TPTs

current partition size

system: 160 mb

data:294

cache:2m"

 

so what can i do.

 

thanks alot for your help

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

1. Doesn't work how? I haven't even bothered to register twb. It either doesn't work at all, it doesn't work in unofficial builds or it's dependent on some other CM app that's been removed from my builds (e.g. CM Updater).

2. There's an option to disable screen off animation if it bothers you too much.

 

Ad. 1: It's activity crash for me, when trying to create new CM account. I have no other device with official CM 10.2, so can't tell if it's generic problem, or something specific to this Blade port. Logcat as below:

09-30 20:19:26.369   384   384 I ActivityManager: Start proc com.cyanogenmod.account for service com.cyanogenmod.account/.auth.AuthService: pid=2932 uid=10043 gids={50043, 3003, 1028}
09-30 20:19:26.589   105   250 I AudioHardwareMSM72XX: set device to SND_DEVICE_SPEAKER device_id=0
09-30 20:19:26.589   105   250 I AudioHardwareMSM72XX: Enabling post proc features with mask 0x0000
09-30 20:19:26.819   384   401 I ActivityManager: Displayed com.android.settings/.accounts.AddAccountSettings: +7s756ms
09-30 20:19:27.579   384   396 I ActivityManager: START u0 {cmp=com.cyanogenmod.account/.ui.CMAccountActivity (has extras)} from pid 2886
09-30 20:19:27.759   384   396 D dalvikvm: GC_FOR_ALLOC freed 737K, 21% free 7846K/9900K, paused 152ms, total 156ms
09-30 20:19:27.799   384   396 I WindowManager: Screenshot Window{41bfff70 u0 com.android.settings/com.android.settings.accounts.AddAccountSettings} was all black! mSurfaceLayer=21020 minLayer=21020 maxLayer=21020
09-30 20:19:27.919   384   396 D dalvikvm: GC_FOR_ALLOC freed 444K, 21% free 7823K/9900K, paused 122ms, total 123ms
09-30 20:19:28.479  2932  2932 D libEGL  : loaded /system/lib/egl/libEGL_adreno200.so
09-30 20:19:28.489  2932  2932 D libEGL  : loaded /system/lib/egl/libGLESv1_CM_adreno200.so
09-30 20:19:28.509  2932  2932 D libEGL  : loaded /system/lib/egl/libGLESv2_adreno200.so
09-30 20:19:28.709  2932  2932 D OpenGLRenderer: Enabling debug mode 0
09-30 20:19:29.649   105   250 I AudioHardwareMSM72XX: set device to SND_DEVICE_SPEAKER device_id=0
09-30 20:19:29.649   105   250 I AudioHardwareMSM72XX: disabling post proc features with mask 0x0000
09-30 20:19:30.209   384   401 I ActivityManager: Displayed com.cyanogenmod.account/.ui.CMAccountActivity: +2s268ms
09-30 20:19:35.259  2932  2934 D dalvikvm: GC_CONCURRENT freed 213K, 10% free 2788K/3080K, paused 16ms+19ms, total 110ms
09-30 20:19:35.299   384   580 I ActivityManager: START u0 {cmp=com.cyanogenmod.account/.auth.AuthActivity (has extras)} from pid 2932
09-30 20:19:35.479   384   580 D dalvikvm: GC_FOR_ALLOC freed 259K, 19% free 8047K/9900K, paused 135ms, total 137ms
09-30 20:19:35.589   105   250 I AudioHardwareMSM72XX: set device to SND_DEVICE_SPEAKER device_id=0
09-30 20:19:35.589   105   250 I AudioHardwareMSM72XX: Enabling post proc features with mask 0x0000
09-30 20:19:35.629   384   580 D dalvikvm: GC_FOR_ALLOC freed 432K, 21% free 7823K/9900K, paused 135ms, total 136ms
09-30 20:19:35.859  2932  2932 D AndroidRuntime: Shutting down VM
09-30 20:19:35.859  2932  2932 W dalvikvm: threadid=1: thread exiting with uncaught exception (group=0x41523700)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: FATAL EXCEPTION: main
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: java.lang.RuntimeException: Unable to start activity ComponentInfo{com.cyanogenmod.account/com.cyanogenmod.account.auth.AuthActivity}: java.util.UnknownFormatConversionException: Conversion: w
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java:2339)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at android.app.ActivityThread.handleLaunchActivity(ActivityThread.java:2389)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at android.app.ActivityThread.access$600(ActivityThread.java:153)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at android.app.ActivityThread$H.handleMessage(ActivityThread.java:1269)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:99)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at android.os.Looper.loop(Looper.java:137)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:5289)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at java.lang.reflect.Method.invokeNative(Native Method)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:525)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at com.android.internal.os.ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java:739)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:555)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at dalvik.system.NativeStart.main(Native Method)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: Caused by: java.util.UnknownFormatConversionException: Conversion: w
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at java.util.Formatter$FormatToken.unknownFormatConversionException(Formatter.java:1399)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at java.util.Formatter$FormatToken.checkFlags(Formatter.java:1336)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at java.util.Formatter.transform(Formatter.java:1442)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at java.util.Formatter.doFormat(Formatter.java:1081)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at java.util.Formatter.format(Formatter.java:1042)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at java.util.Formatter.format(Formatter.java:1011)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at java.lang.String.format(String.java:1988)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at android.content.res.Resources.getString(Resources.java:354)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at android.content.Context.getString(Context.java:347)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at com.cyanogenmod.account.auth.AuthActivity.buildTermsLabel(AuthActivity.java:547)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at com.cyanogenmod.account.auth.AuthActivity.onCreate(AuthActivity.java:209)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at android.app.Activity.performCreate(Activity.java:5133)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at android.app.Instrumentation.callActivityOnCreate(Instrumentation.java:1087)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java:2293)
09-30 20:19:35.879  2932  2932 E AndroidRuntime: 	... 11 more
09-30 20:19:35.899   384   599 W ActivityManager:   Force finishing activity com.cyanogenmod.account/.auth.AuthActivity
09-30 20:19:35.899   384   599 W ActivityManager:   Force finishing activity com.cyanogenmod.account/.ui.CMAccountActivity
09-30 20:19:36.399   384   402 W ActivityManager: Activity pause timeout for ActivityRecord{41a998d0 u0 com.cyanogenmod.account/.auth.AuthActivity}
09-30 20:19:36.639  2886  2886 D BluetoothAdapter: 1098763176: getState() :  mService = null. Returning STATE_OFF
09-30 20:19:38.649   105   250 I AudioHardwareMSM72XX: set device to SND_DEVICE_SPEAKER device_id=0
09-30 20:19:38.649   105   250 I AudioHardwareMSM72XX: disabling post proc features with mask 0x0000
09-30 20:19:41.649  2932  2932 I Process : Sending signal. PID: 2932 SIG: 9
09-30 20:19:41.719   384   395 I ActivityManager: Process com.cyanogenmod.account (pid 2932) has died.
09-30 20:19:41.719   384   384 I WindowState: WIN DEATH: Window{41d58090 u0 com.cyanogenmod.account/com.cyanogenmod.account.ui.CMAccountActivity}

UPDATE: problem observable when using Polish language, works fine when using English.

 

Ad. 2:

I liked the 60 fps version, but if it's not trivial fix (any hint from daemond?) that you could easily insert into next release, then guess will just live with it.

Edited by lcf80
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Guys how long does take to boot using this ROM..

Usually it takes 2-3 min but with this ROM t takes me 3-4 min

I have 50-60 apps BTW

I know boot time doesn't matter much to some..

It matters a lot to me since I get frequent random reboots

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Can sdcard be an issue

I use int2ext script..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Can sdcard be an issue

I use int2ext script..

 

How can i make?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Ad. 1: It's activity crash for me, when trying to create new CM account. I have no other device with official CM 10.2, so can't tell if it's generic problem, or something specific to this Blade port. Logcat as below:

UPDATE: problem observable when using Polish language, works fine when using English.

 

Ad. 2:

I liked the 60 fps version, but if it's not trivial fix (any hint from daemond?) that you could easily insert into next release, then guess will just live with it.

So CM Account works using other languages? Your issue should be fixed upstream as well.

 

We're two Android versions up from CM10. It's just how it works in Android 4.3 using the legacy display stuff we have (same thing on my other device).

3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

So CM Account works using other languages? Your issue should be fixed upstream as well.

 

We're two Android versions up from CM10. It's just how it works in Android 4.3 using the legacy display stuff we have (same thing on my other device).

 

Thanks for the info, all clear.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Can sdcard be an issue

I use int2ext script..

Definitely. I gave my OSF to my girlfriend (I was using Link2SD and she isn't) and she had no random reboots whatsoever (it's 4 weeks now)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Definitely. I gave my OSF to my girlfriend (I was using Link2SD and she isn't) and she had no random reboots whatsoever (it's 4 weeks now)

not asking for random reboots man..

im over that... it cant be fixed

i was asking regarding the boot time

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Definitely. I gave my OSF to my girlfriend (I was using Link2SD and she isn't) and she had no random reboots whatsoever (it's 4 weeks now)

Am using my blade with this rom plus link2sd... ext partition... a week now.... NO RANDOM REBOOTS.... have 35apps...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Is there something wrong with the proximity sensors... on 1st call I tend to hang up calls without knowing... screen doesn't go black.... on 2nd call screen goes black but doesn't turn back on..... until I press power button.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thanks KonstaT for your amazing work! : )

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Can sdcard be an issue

I use int2ext script..

Stop using that script.

Use Mounts2SD as its much better and also doesnt cause any random reboots or bootloops ;)

Plus its customizable.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Can anyone make me a 180mb system partition TPT? I need it in a .bin format. no luck with multi-file TPT.

tpt helper doesn't seem to run on jb roms. it fails creating custom tpt.

Edited by GizmoTheGreen
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Incredible, amazing job !! 

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Can anyone make me a 180mb system partition TPT? I need it in a .bin format. no luck with multi-file TPT.

tpt helper doesn't seem to run on jb roms. it fails creating custom tpt.

What is exactly the error? Can you provide a logcat?

I would try myself but I don't really trust my current sdcard anymore.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

What is exactly the error? Can you provide a logcat?

I would try myself but I don't really trust my current sdcard anymore.

now for some reason wifi fails to work so I can't get the exact message. something like can't create zte pack. I gave the app root but not helping. how get logcat?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.