• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

SD card unmounting

6 posts in this topic

Posted

Hi everyone,

 

Rooted the Hudl no probs following guidance on here but my issue is the SD card.

 

I bought a class 10 32gb card and inserted it, Hudl said 'preparing SD card' and then said 'blank SD card'. I clicked this message and a dialogue came up with Format / Cancel the card. Every time I click Format it closes the dialogue but does nothing.

 

Under settings / storage I can see SD Card Total Space 31.24gb. However on occasions it says 'calculating...'.

 

I connected via USB to a Vista PC and I can see Hudl/Internal Storage/SD Card folder tree. If I try and copy a file or folder to SD Card it says the drive is not connected.

 

I've tried USB debugging mode, installing Hudl as a media device and as a camera, nothing works. Strangely though, I installed Solid Explorer and ES Explorer and I was able to see the /mnt/external sd drive and copy a mtz theme file but nothing else, this threw me completely!! However, every now and then the SD card would seem to unmount and no files were visible. I had to remove it and replace it to mount it again, extremely frustrating.

 

I then removed the SD card and using the SD adapter and a laptop transferred a music folder to it successfully. Card must be OK, right?

 

Card back in the Hudl, the music app sees the music folder correctly. I assume this must be how you have to transfer data which is a right pain. I also tried LAN and ftp but neither would transfer files (they would start and then fail).

 

I play the music file and it plays for about 1 minute or so and then stops and the card has now disappeared and the files are no longer visible. If I remove and then replace the card they show again but the same thing happens when I play the files. I'm assuming the SD card is unmounting regularly as every now and then everything freezes until I remove the card...

 

I have checked this forum and the internet but no solutions except a tenuous one re MTP access and Hudl not supporting USB transfer to SD..seems odd to me.

 

I found this on Tesco's facebook thread re Hudl here https://www.facebook.com/tesco/posts/588612207864581

 

    • George Williams Hi Stuart - Good News ! I've got it working. I already had a driver "Android Composite ADB Interface" on my machine, I think it's the Google Driver. So I went to Control Panel, found the Hudl, with no driver installed and then went into "Update Driver", followed by "Browse Computer for files", but then choosing "Let me pick from a list of device drivers on my computer". I chose "Android Composite ADB interface". Windows warned me this was risky as the driver is not signed to be compatible with the hudl, but I proceeded anyway, and now the hudl appears in the device list in Eclipse and I have successfully installed and launched an app form Eclipse on the hudl !
    • 252231_1002029915278_1941483569_t.jpg
       
      George Williams A bit more info. Looks as though the Hudl has to be connected as a camera (as opposed to a media device) as well as having USB debugging enabled. Just tried debugging from Eclipse on the Hudl with breakpoints and it worked ! If I switch the hudl USB connection option to be a media device, then the hudl disappears from the device list in AVD/Eclipse even though the USB driver is installed.

 

I did all the Android SDK install to get the Goggle Driver etc but whenever I try to update the drivers it tells me the MTP is the best driver and won't let me change it...

 

Any suggestions would be much appreciated even though I suspect an update to the firmware may fix this if it is in fact an issue and not just me!

 

I have a HTC Desire, rooted and custom Rom'd to Mildwild HTC Sense so I do know a bit about what I'm doing.

 

rayd8or

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Just a thought, I have formatted the card with Fat32 using Windows and Fat32 formatter so I know this is not the problem, or at least I think not!

 

rayd8or

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Is your card a known good one? Can you copy say 25+ GB to it on your PC and read it all succesfully? If you paid sub £10 for it from eBay then it could be a much smaller actual capacity made to look like a 32 GB card.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

The card was sub £10 but I have now copied 10gb of music and audio book files onto it which the Hudl reads and then makes disappear again later..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

try running h2testw on your sd card. I had a similar experience and it turned out to be a faulty card

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

try running h2testw on your sd card. I had a similar experience and it turned out to be a faulty card

I think there's another word apart from "faulty", for a 32Gb card for... £10.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.