• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

Wifi bug : can't turn on WIFI

5 posts in this topic

Posted · Report post

hello,

 

i have a problem on my G300 Huawei on Android OS, i can no longer turn wifi on. When i hit the Wi-Fi button (who is disabled), it turn grey (printing "Activating...") then print "Error".

I hope the wifi is not broken.

 

I looked into the dmesg, and caught that :

<4>[214, WifiService] [  150.977548] [DHD] dhd_module_init: Enter
<4>[214, WifiService] [  150.977738] [DHD] ## wifi_probe
<4>[214, WifiService] [  150.977749] [DHD] wifi_set_power = 1
<4>[428, huawei.mmitest2] [  150.999398] do_exit: exit code=9
<4>[433, Binder Thread #] [  150.999466] do_exit: exit code=9
<4>[429, HeapWorker] [  150.999533] do_exit: exit code=9
<4>[430, GC] [  151.001418] do_exit: exit code=9
<4>[431, Signal Catcher] [  151.001483] do_exit: exit code=9
<4>[432, Compiler] [  151.001523] do_exit: exit code=9
<4>[434, Binder Thread #] [  151.002468] do_exit: exit code=9
<3>[214, WifiService] [  151.172956] bcm_wifi_set_power: wifi power successed to pull up
<4>[214, WifiService] [  151.172981] dhd_enable_mmchost_polling: /sys/devices/platform/msm_sdcc.2/polling
<4>[214, WifiService] [  151.173113] set_polling : no need to enable polling for slot 2 (as host->pdev_id) 
<4>[214, WifiService] [  151.176276] [DHD] 
<4>[214, WifiService] [  151.176284] Dongle Host Driver, version 5.90.125.95
<6>[21, kworker/u:2] [  151.262221] mmc2: new high speed SDIO card at address 0001
<4>[21, kworker/u:2] [  151.271654] [DHD] alloc static buf at dcd40000!
<4>[21, kworker/u:2] [  151.272179] [DHD] dhd_common_init:fw_path = /data/misc/wifi/load/firmware.bin 
<4>[21, kworker/u:2] [  151.272727] [DHD] sih->chiprev = 4
<4>[21, kworker/u:2] [  151.277659] [DHD] DHD: dongle ram size is set to 294912(orig 294912)
<4>[21, kworker/u:2] [  151.278724] [DHD] load firmware from /data/misc/wifi/load/firmware.bin
<4>[21, kworker/u:2] [  151.330431] [DHD] dhdsdio_download_nvram: nvram_path=/data/misc/wifi/load/nvram.txt
<4>[21, kworker/u:2] [  151.332631] [DHD] GOT STA FIRMWARE
<4>[21, kworker/u:2] [  151.493873] [DHD] dhd_preinit_ioctls: use MAC address in ram 24:db:ac:91:5b:12
<4>[21, kworker/u:2] [  151.493891] [DHD] Firmware up: op_mode=1, Broadcom Dongle Host Driver mac=24:db:ac:91:5b:12
<4>[214, WifiService] [  163.173770] [DHD] dhd_module_init: sdio_register_driver timeout
<4>[21, kworker/u:2] [  171.633679] [DHD] dhd_bus_rxctl: resumed on timeout
<4>[21, kworker/u:2] [  171.633739] [DHD] dhd_bus_rxctl: rxcnt_timeout=1
<4>[21, kworker/u:2] [  171.633779] [DHD] dhd_preinit_ioctls Setting WL UP failed -5
<4>[21, kworker/u:2] [  171.633815] [DHD] dhdsdio_probe: dhd_bus_start failed
<4>[21, kworker/u:2] [  171.646265] [DHD] Broadcom Dongle Host Driver: register interface [eth0] MAC: 00:90:4c:11:22:33
<4>[690, dhd_dpc] [  172.484467] [DHD] dhd_rx_frame: module not insert, skip
<4>[16, kworker/0:1] [  172.485185] mmc_card_sleepawake:hynix samsug EMMC enter sleep,manfid:144 oemid:330 
<3>[16, kworker/0:1] [  172.553875] gpio_tlmm_config(0x0009c6c3, GPIO_CFG_DISABLE) <sdc3_dat_4> failed: 0
<3>[16, kworker/0:1] [  172.553933] pin 108 func 3 dir 1 pull 3 drvstr 4
<3>[16, kworker/0:1] [  172.554035] gpio_tlmm_config(0x0009c153, GPIO_CFG_DISABLE) <sdc3_dat_5> failed: -5
<3>[16, kworker/0:1] [  172.554077] pin 21 func 3 dir 1 pull 3 drvstr 4
<3>[16, kworker/0:1] [  172.554172] gpio_tlmm_config(0x0009c143, GPIO_CFG_DISABLE) <sdc3_dat_6> failed: -5
<3>[16, kworker/0:1] [  172.554215] pin 20 func 3 dir 1 pull 3 drvstr 4
<3>[16, kworker/0:1] [  172.554308] gpio_tlmm_config(0x0009c133, GPIO_CFG_DISABLE) <sdc3_dat_7> failed: -5
<3>[16, kworker/0:1] [  172.554350] pin 19 func 3 dir 1 pull 3 drvstr 4
<3>[16, kworker/0:1] [  172.554443] gpio_tlmm_config(0x0009c5d1, GPIO_CFG_DISABLE) <sdc3_dat_0> failed: -5
<3>[16, kworker/0:1] [  172.554487] pin 93 func 1 dir 1 pull 3 drvstr 4
<3>[16, kworker/0:1] [  172.554580] gpio_tlmm_config(0x0009c5c1, GPIO_CFG_DISABLE) <sdc3_dat_1> failed: -5
<3>[16, kworker/0:1] [  172.554623] pin 92 func 1 dir 1 pull 3 drvstr 4
<3>[16, kworker/0:1] [  172.554717] gpio_tlmm_config(0x0009c5b1, GPIO_CFG_DISABLE) <sdc3_dat_2> failed: -5
<3>[16, kworker/0:1] [  172.554758] pin 91 func 1 dir 1 pull 3 drvstr 4
<3>[16, kworker/0:1] [  172.554853] gpio_tlmm_config(0x0009c5a1, GPIO_CFG_DISABLE) <sdc3_dat_3> failed: -5
<3>[16, kworker/0:1] [  172.554895] pin 90 func 1 dir 1 pull 3 drvstr 4
<3>[16, kworker/0:1] [  172.554988] gpio_tlmm_config(0x0009c591, GPIO_CFG_DISABLE) <sdc3_cmd> failed: -5
<3>[16, kworker/0:1] [  172.555030] pin 89 func 1 dir 1 pull 3 drvstr 4
<3>[16, kworker/0:1] [  172.555125] gpio_tlmm_config(0x00064581, GPIO_CFG_DISABLE) <sdc3_clk> failed: -5
<3>[16, kworker/0:1] [  172.555167] pin 88 func 1 dir 1 pull 0 drvstr 3
<4>[214, WifiService] [  172.577745] [DHD] ## wifi_remove
<4>[214, WifiService] [  172.577788] [DHD] wifi_set_power = 0

Also i dont find any wpa_supplicant process, but i'm not sure it is immediatly related (wpa needs the wifi already turned on to have any use, right ?)

 

I tought about reinstalling the whole wifi driver set, but i did not found the way to do it (i dont even find the rc or binaries to start it via the console)

 

Can you help me ?

 

Thanks

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

This topic doesnt belong here in development and android os is not specific enough

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

This topic doesnt belong here in development and android os is not specific enough

Not a nice way to welcome a newbie. Maybe he's using Kitkat :huh:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sorry for the development section, can somebody move the topic to the support section ?

I tried many OS (logs are from GB 2.6, it does not work better on ICS 4.0)

The main question i'm asking is about the error log : i want to know if this is a hardware problem of an applicative problem (i guess it is an hardware one).

Please note that i'm not used to android system, so i dont know it there are way to check the hardware using a console (like by running a binary via Android Terminal Emulator as SU, or a remaining .pid file, like tomcat used to fail on...)

I also dont know a lot about the different Android versions...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nobody have an idea? ...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.