• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Is this because of hynix?

8 posts in this topic

Posted

Hello everybody. I'm a new comer and I need some help. 

 

since my phone has a hynix flash memory (and an unofficially unlocked bootloader too) and i know it has a problem with 3.4 kernel in some cm 10.2 build. but he said it was already fixed, so...

 

last week i tried cm11 experimental build on my phone (i didn't know before that it still has a problem with hynix)

then i left it for about 5 minutes and then it freeze. i've to remove the battery and reinsert it to make it boot up again.

 

and then this happened again, a several times!

 

so i went back to cm7 and this time it seems the problem has gone.

but when i turned it off manually, i've to remove & reinsert the battery again.

 

finally i did the force update to b952 but it doesn't helped.

the phone still automatically turned itself off, and will boot up only after i remove and reinsert the battery a several times.

(except if i play a music before turning the screen off)

 

so, at this point... is this because of hynix?

if so, can i send my g300 back for repair? or i've to make it brick before

 

thank in advance  :D

also, sorry for my bad english  :P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

The suspicion is that hynix eMMC based G300s are at risk of hard bricking and some builds (since removed) of the 3.4 kernel may accelerate this. 

But it's not 100% clear.

I don't see any reason to blame your experience on the Hynix eMMC per se but who knows...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

so, what should i do now?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Try a force update to B952 again maybe?

Make sure that the download is intact and not corrupted.

If you keep getting this problem of only booting after removing battery etc. then you should probably consider sending it back alright.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

ok sir, i'll try force update again

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hello everybody. I'm a new comer and I need some help. 

 

since my phone has a hynix flash memory (and an unofficially unlocked bootloader too) and i know it has a problem with 3.4 kernel in some cm 10.2 build. but he said it was already fixed, so...

 

last week i tried cm11 experimental build on my phone (i didn't know before that it still has a problem with hynix)

then i left it for about 5 minutes and then it freeze. i've to remove the battery and reinsert it to make it boot up again.

 

and then this happened again, a several times!

 

so i went back to cm7 and this time it seems the problem has gone.

but when i turned it off manually, i've to remove & reinsert the battery again.

 

finally i did the force update to b952 but it doesn't helped.

the phone still automatically turned itself off, and will boot up only after i remove and reinsert the battery a several times.

(except if i play a music before turning the screen off)

 

so, at this point... is this because of hynix?

if so, can i send my g300 back for repair? or i've to make it brick before

 

thank in advance  :D

also, sorry for my bad english  :P

doesnt need to mean , did u only tried using cm roms ? maybe perhaps try something else like slimgb or stock+ or tesla they all work nicely , i myself did updated on hynix aoskp i think gb 4.3 or 4.2 had it like 3-5 days nothing bad happened but i got scared and turned back to ics or gb changed it few times to see what works best. U should try some different rom. I hope i helped u.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I would brick it and send it back! :P

If u give me a few weeks, ill quickly make an update zip that kills the g300 for you so you can send it back to huawei for a fix!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Well, I've just sent it back two weeks ago. They said they would change a motherboard and I will get my phone back in January. But the update zip sound likes a great idea for the other one who also has hynix. Anyway, thank everyone for all the help.

Edited by Thit Than
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.