• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Y300-0100 blue screen after swapper2

17 posts in this topic

Posted

Hi!

Sorry for my bad english, i am from Hungary :)

 

Last day i was installed swapper2 from google play to my device and i have got a blue screen after restarting. I use   CM11 and TWRP 2.6. The phone didn't go to recovery mode and ADB didn't find the device. The forced upgrade is working but several stock roms stick it update failed. What sould i do? Thanks for help :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

UPDATE.APP version must be comming from the same firmware version as that, when your phone was delivered to you first time

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Same happened to me in august I used b189 firmware to recover my phone I have a collection of factory update app from b166 all the way up to b199 .i can probably send you the correct firmware, but you need to know which one that you need.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

so b190 if it's your screen :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

But expect the country code. I tired several b190, but all go to fail at step 2/2. :( My device is network locked by T-Mobile.

I found the right stock firmware name, but i cant find where to download it.

 

HUAWEI_Y300_firmware(Y300-0100,Android 4.1,Emotion_UI,V100R001HUNC150B173,Hungary-T-Mobile, 05011NDS)

 

or

 

HUAWEI_Y300_firmware(Y300-0100,Android4.1,Emotion_UI,V100R001HUNC150B190,Hungary-T-Mobile,05011NDS)

 

This roms is middle east europe region.

Edited by watt768
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

use gooogle search b190 firmware . it will give you a link to a german website ,androlife.de they have a large selection , or search for  mr download on gsm forum i dont have your version, all mine are for unbranded phones. I hope this helps. try  b182 !!!

Edited by tcgrey
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

My Bell version was only booting to blue and pink screen after using swapper 2. I restored using update.app  using the Y300-100 international version just posted to Huawei's website. Phone booted and I flased TWRP and restored my original Bell Y300-151 backup but it looks like slashing the update.app wiped my 850/1900 Xcdma bands... I can't find the Bell/Virgin (Canada) Y300-151 firnmware anywhere. Im thinking even a south american Y300-151 might work... Right now I have a mini wifi only tablet for the kids!

Edited by stent00
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

My Bell version was only booting to blue and pink screen after using swapper 2. I restored using update.app using the Y300-100 international version just posted to Huawei's website. Phone booted and I flased TWRP and restored my original Bell Y300-151 backup but it looks like slashing the update.app wiped my 850/1900 Xcdma bands... I can't find the Bell/Virgin (Canada) Y300-151 firnmware anywhere. Im thinking even a south american Y300-151 might work... Right now I have a mini wifi only tablet for the kids!

Do you still have access to custom recovery on your y300? If so, I may have something.

 

Try flashing this to change from -100 to -151, hope it works as i haven't had to try it.

https://mega.co.nz/#!uUZgFJrJ!Ih6kTyBU8M8liYYbLbUT8CsitTVMmchMYKoyvUOiZ2g

 

Please let me know how you get on.

Edited by wbrambley
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Do you still have access to custom recovery on your y300? If so, I may have something.

 

Try flashing this to change from -100 to -151, hope it works as i haven't had to try it.

https://mega.co.nz/#!uUZgFJrJ!Ih6kTyBU8M8liYYbLbUT8CsitTVMmchMYKoyvUOiZ2g

 

Please let me know how you get on.

 

I flashed the zip in TWRP. It said flash succesful then wiped cache and dalvik. then rebooted. said android upgrading.... then the phone booted and NO signal on the sim. SO either I flashed it wrong or it dosent work. Im currently on my Bell Y300-151 backup. 

 

perhaps I should wipe everything then flash this zip then flash my backup?? Thanks wbrambley for helping me out. 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

You could try that, if it doesn't work I'm thinking maybe the phone doesn't like the mismatched versions. You could try flashing a custom ROM, CM11 etc or I could find a more complete stock zip.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Hi!

After a long search, I concluded that there is no way to restore the factory settings on bricked and network locked devices :( The V100R001HUNC150B190,Hungary-T-Mobile,05011NDS is not public. Might be restored with jtag. The warranty is not valid in this case, I have to buy another one. Be careful with Swapper2!  :)

Thanks for the help,

Watt768 :)

Edited by watt768
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi!

After a long search, I concluded that there is no way to restore the factory settings on bricked and network locked devices :( The V100R001HUNC150B190,Hungary-T-Mobile,05011NDS is not public. Might be restored with jtag. The warranty is not valid in this case, I have to buy another one. Be careful with Swapper2!  :)

Thanks for the help,

Watt768 :)

Im in the same boat. Bell in Canada hasn't publicly released the firmware I need. So I can;t flash back to stock. I am on CM11 now with no 3G. maybe my only hope is to unlock it and maybe use the 2G GSM frequencies as a work phone.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

watt768 ne vegyél még új telót.....olvasd el a PM-ed.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sziasztok!

Valaki tudná linkelni a Telekomos gyári romot? Nekem is sikerült téglázni a telefont.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sorry if it is old, but you can flash every european Update.app

Maybe you can't find a Hungary General version, but if you find a Italy or Portugal or Germany (etc) general version you can use it because I think that all european countries use the same band.

For example, I'm from spain, my father has got a galaxy mini. I flashed the Norwegian general firmware in his galaxy mini and every think is working well. You can do the same in your Y300 finding a (european country) general version.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I tried Czeh and german roms, but none of them worked. I will take it back to the carrier for service this week, becasue there is are no other possibilities. It takes really long to get the official rom from the carrier company,

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.