• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

Notification LED Issues

9 posts in this topic

Posted

I've noticed that the notification LED on this phone behaves very strangely.

 

I get a new GMail message. The screen is off. The led flashes green but stops after about 3-4 flashes.

If I don't notice those initial flashes, then I miss the notification! Also, the LED "on" time seems to be very short.

 

I turn the screen ON to read the message.

The notification led starts flashing again while the phone is ON (and on/off blink time seems "normal").

 

If I turn the screen off at this point, the LED stops flashing completely.

If I turn the screen back on, the LED starts flashing again. This continues until I read the message, and the LED notification is cancelled.

This is completely backward to my previous phone, a Huawei G300.

 

I've tried a factory reset but it still behaves the same.

 

Does anyone elses phone act like this?

 

I've got 10 days left to exchange it for another if it's faulty.

 

Thanks.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I've noticed that the notification LED on this phone behaves very strangely.

 

I get a new GMail message. The screen is off. The led flashes green but stops after about 3-4 flashes.

If I don't notice those initial flashes, then I miss the notification! Also, the LED "on" time seems to be very short.

 

I turn the screen ON to read the message.

The notification led starts flashing again while the phone is ON (and on/off blink time seems "normal").

 

If I turn the screen off at this point, the LED stops flashing completely.

If I turn the screen back on, the LED starts flashing again. This continues until I read the message, and the LED notification is cancelled.

This is completely backward to my previous phone, a Huawei G300.

 

I've tried a factory reset but it still behaves the same.

 

Does anyone elses phone act like this?

 

I've got 10 days left to exchange it for another if it's faulty.

 

Thanks.

Which firmware use you? I think this is firmware bug!

Edited by djfnz
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

In the "About Phone" section, it says "Build Number: ZTE Blade V V2.2".

 

It is from Virgin Mobile (UK)..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

This is interesting! I use this firmware to but i doesn't have this bug. Try to flash other firmware!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Try a different mail client.  The mail client I use completely disables my LED's (even the charge light!) if I leave an unread notification in my notification bar.  My previous phone was fine with this mail client.  And every other app that uses the LED is fine on this phone.  I reached the random conclusion that it's a bit sensitive to apps not using the LED quite how it likes.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

+1 for trying a different mail client, I use the Outlook.com client for my hotmail and the LED works as expected.  It's unlikely a hardware problem if the LED actually functions.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thanks for the suggestion about trying a different mail client, but I'm also getting the same problem with text messages. In fact, any notification.

Also, when the screen is off and I press the power button to turn on the phone when there is a notification waiting, the light flickers really erratically before the screen powers on.

When charging, the light is fine abd stays lit steady. It just seems to have trouble flashing the notification when sleeping.

I'm going to try and get an exchange under the 14 day guarantee. I'll post back if the new one fixes the problem.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Just one last observation. When the phone is connected via the power cable, the notification led works as it should.

Once on battery power, it stops functioning correctly.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Just had a replacement phone delivered by Virgin Mobile.

Pleased to say that the new phone has no problems with the notification light, so it was most likely a hardware issue with the old one.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.