• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.

[ROM][4.1.1][B209] AOSP MOD [28/02/2015]

3467 posts in this topic

Posted

sorry to ask but this supports full HWA?

 

I know that my favourite "full screen caller is there" :D

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Yes. It does everything the other stock ROM's here do and more :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Hi heros,i need your help,i want to port this awesome ROM to g330,a fantastic guy looked for phone with our processor,mixed some driver and he ported fusion x to g330,but we asked to he to make a y300 stock to g330 since there are a lot of stock based roms here and i think that your ROM can be a great upgrade to our fusion x but we never got a reply,now i am asking for your permission to port it to my phone since i think that i know what files i have to change,naturally i'll give you all credits ;)

Edited by andrea2107
1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sure. If you give credit and link to this thread then I'm cool with it :)

2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Yes. It does everything the other stock ROM's here do and more :)

thanks a lot.

 

can't wait to try.

 

downloading

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

The browser lag and have some glitches like the phone interface

Screenshot_2014_06_15_09_13_51.jpg

Edited by luca020400
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

How about full hardware acceleration? 720p recording? I'm currently on FusionX and hesitant to install other stock-based ROMs because of those features.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I'm using this great rom.

With Performance Control and moddingg33k kernel everything is ok, setting is remembered at startup 

 

A nice addiction of this rom is that in my case it delete the terrible boot logo of my brand Y300 and add the nobrand huawey logo. great!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

@ luca020400

Couldn't that just be this website loading slow for you? I was able to view this entire thread over WiFi with no problems.

 

The tabs colour I'll look into, but I do plan on posting a small update later today.

 

 

@ kevinbartolone

No 720p recording because that's laggy on our hardware. I answered the hardware acceleration question just a few posts before your own :)

Edited by H3ROS
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

@ luca020400

Couldn't that just be this website loading slow for you? I was able to view this entire thread over WiFi with no problems.

The tabs colour I'll look into, but I do plan on posting a small update later today

No my wifi is very fast and the browser freeze and I cannot use the cell

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

When installing the ROM you performed all of the wipes, correct? And did you restore any data once the phone was setup?

 

I just looked at the browser source and see that AOSP, at least some versions of 4.1.1 are supposed to have the grey tabs. Of course I can change that if people prefer the lighter black.

 

Edit: It looks like some OEM's have changed the colour. In FusionX it's wrong too. It's not the correct shade of black.

 

https://github.com/android/platform_packages_apps_browser/blob/jb-release/res/drawable-hdpi/nav_tab_bg.9.png

Edited by H3ROS
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

@ luca020400

Couldn't that just be this website loading slow for you? I was able to view this entire thread over WiFi with no problems.

The tabs colour I'll look into, but I do plan on posting a small update later today.

@ kevinbartolone

No 720p recording because that's laggy on our hardware. I answered the hardware acceleration question just a few posts before your own :)

Oh, I didn't see that :D. Yeah, I know but I'm willing to sacrifice some frames for higher resolution. Is there a way to enable it?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

@ luca020400

I've corrected the colour. Also notice that it's displaying text and images correctly for me?

 

post-954400-0-83403700-1402839561_thumb.

 

 

@ kevinbartolome

I can give you a media profile for it, but I don't know if the Google camera will use it. You might need to install LG Camera for that.

 

I'll upload it shortly and add it to post #2.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Best ROM ever!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Same for me

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

For some reason, i couldnt listen to the music and do anything else, like go to the drawer or to the browser.. Music gets chopy and then it stops and i cant turn shuttle of. Ok google option is off.. Im using appolo now and its all good now.. 

Edited by Picvajzmen
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

@ Picavjzmen

Likely needed disable Ok Google and then reboot.

 

@ kevinbartolome

The 720p patch is now in post #2. I might update it at some point though as there's room for improvement.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

@ Picavjzmen

Likely needed disable Ok Google and then reboot.

As I said, i disabled it already.. I dont understand what could be the problem, but doesnt meather because apollo is working though..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

720p camera is no sense

15fps vs 30 fps at 800x480

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

@ Picavjzmen

Yes, but you didn't mention a reboot. Anyway, like you said, it's working now :)

 

For me the Ok Google situation is a weird one. I can play music fine via Shuttle, but if I use Spotify then I need to disable Ok Google. I'm thinking that could be a Nova Launcher issue though since Ok Google was part of a launcher update recently.

 

@ thetonyxx

Yeah, that's why it's not included by default. It just doesn't work well on the Y300.

 

I'm currently uploading a new ROM revision and update for existing users.

Edited by H3ROS
1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

found a bug with Bluetooth:

when I am making a call, there is no sound in my bluetooth headset. I need to swtich to the speaker or handset earpiece

when getting a call, bluetooth headset plays the ring, but when picking up, the sound always comes from the speaker and earpiece, not from the bluetooth headset.

 

the music is working fine with bluetooth headset.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

found a bug with Bluetooth:

when I am making a call, there is no sound in my bluetooth headset. I need to swtich to the speaker or handset earpiece

when getting a call, bluetooth headset plays the ring, but when picking up, the sound always comes from the speaker and earpiece, not from the bluetooth headset.

 

the music is working fine with bluetooth headset.

 

Common issue that other ROM's e.g. FusionX seem to have too. I was unable to test it because I don't have a bluetooth headset.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Common issue that other ROM's e.g. FusionX seem to have too. I was unable to test it because I don't have a bluetooth headset.

not having this issue with any other rom so far.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

http://www.modaco.com/topic/363879-rom-fusionx-huawei-y300-v10-b199-full-hwa/page-126#entry2210610

http://www.modaco.com/topic/363879-rom-fusionx-huawei-y300-v10-b199-full-hwa/page-122#entry2199704

http://www.modaco.com/topic/371493-romjb411-slimstock-b199-y300g510-02062014/page-25#entry2214494

 

I know what it'll probably be caused by, but I need to buy a cheap bluetooth headset to debug and fix it. Of course I'll try to get it working anyway, but not for the update that's now live.

 

Update details:

- The SystemUI and phone (caller incoming) are now unkillable both by the OS and the kernel

- The calculator has been updated

- The browser has had it's tab colour fixed

- Hardware rendering is now exactly the same as AOSP as I've removed Huawei's changes

Edited by H3ROS
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.