• Announcements

    • Reminder - MoDaCo position on illegal content   07/30/15

      ILLEGAL CONTENT I'd like to just reaffirm MoDaCo's position regarding piracy and illegal content in the light of some recent questions / postings. Posts will be censored by myself or my moderation team if the contain or link to: Illegal / pirated / cracked software or sites that host such softwareNintendo emulators / ROMs or sites hosting them (in light of Nintendo's legal stance)CUSTOM ROMS You may discuss and post links to custom device ROMs on MoDaCo, provided the following rules are adhered to: ROMs must not contain any illegal 3rd party software (this includes trial versions included without permission)ROMs must give full credit to the original authorISSUES If you have any issues with this policy, please contact PaulOBrien directly via PM.
    • Reminder: Selling items on the forum directly is not allowed   07/30/15

      Please note that selling items on the forum directly is not allowed by the forum rules. There is a forum for eBay auctions whereby you can list the items on eBay and link to them there. This is the ONLY forum for this type of activity. You may also advertise links to the eBay forum in your signature. Please note that selling directly in contravention of these rules will result in a warning / suspension / ban.
Sign in to follow this  
Followers 0

This Board Is Too Slow

27 posts in this topic

Posted

This is a great board but I find it very very slow, no matter how many users are on it.

I am connecting from the UK using ADSL and it is still slow.

Is it just me?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Indeed ... some message threads could do with cleaning up which should improve the general database access.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hmmm, I had noticed it slowing the past few days...

I'll look into it.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

It seems to be fine around this time, and then gets slower as the evening progresses...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I'd noticed it slowing down recently too, thought it was just my conn though :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

It should be faster now :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I've just uploaded some major changes to the underlying DB code (and updated the DB accordingly).

Speed should be noticeably better now... Hard for me to tell as I'm on ISDN, and my work proxy is crap!

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I can confirm it is still quite slow on 512ADSL BT LDN

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Speed seems okay here, but then this is on a 2Gig link, only time that I noticed the board slowing down was when everyone was reading and adding 'me too' to the 'where is the update' thread, or should that be threads.

Vince

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Another major change made today... better?

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

No.

No.

No.

:) Seems a bit slow at the moment, but this may just be my connection. Will see tonight, when the boards tend to get slow. Last night was alright for me

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

No way Firaas, it really is blazing along for me, even on a slow connection.

Just for fun also, try loading it in Mozilla (mozilla.org) or Opera, and marvel at the speed.

P

PS Also download Orbit skin for Mozilla!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

hello all,

this is the little hamster that runs Paul's server.. I'm tweaking some settings with apache and mysql to try to increase performance.. but it seems the problem is more with HTML Rendering.. the number of tables and number of images etc are killing it.. just to give you an idea of what we're working on..

1. Tux server for images, all images will be served off there.

2. Better DB design.

I know it can't be the bandwidth.. as the site is on the same network as microsoft.com, and the XP activation boxes.. mucho bandwidth here.

can you guys tell me what is slow ?.. just the page loading ?.. and if so all pages or mostly when you're reading ? or when writing ?.. it could be querying the db for messages is killing it. so we could optimize the select statements etc.

PS: Anyone else here from the US ? :).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I mostly have problems with reading.

Occasionally the images load slow, but usually the progress bar of IE flicks through, and the screen stays white. Then almost all of the page suddenly pops up.

On other occasions, the top images show up, and the rest of the page loads several seconds later.

I'm on 512k adsl.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

board is fine for me! and im only on ISDN .. .

* grumbles-- stupid bt wont bring broadband to my area "in

the forseeable future" -- grumbles*

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sorry but no improvement here at all. UK ADSL connection.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I mostly have problems with reading.

Occasionally the images load slow, but usually the progress bar of IE flicks through, and the screen stays white. Then almost all of the page suddenly pops up.

On other occasions, the top images show up, and the rest of the page loads several seconds later.

I'm on 512k adsl.

this is definately a rendering problem. It shows that apache has sent the browser the page, but the browser doesn't know how to display it yet. Do you have the latest version of IE ? .

Also, try looking through a different browser, I'm pretty sure it's a client side issue rather than a server side, if so.. we'll try to come up with a more "crappy browser" friendly version of the forum :).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

We are using XP SR1 with IE6. P4 2.7G 512M Ram, ADSL connection.

I visit a lot of other sites that use this BB software (PHPBB www.phpbb.com) and they are all at least 5 times fater than this.

The problem is definately not at my end.

PS: Just tried viewing with Netscape 7 at that's even worse!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

this is definately a rendering problem. It shows that apache has sent the browser the page, but the browser doesn't know how to display it yet. Do you have the latest version of IE ? .

Also, try looking through a different browser, I'm pretty sure it's a client side issue rather than a server side, if so.. we'll try to come up with a more "crappy browser" friendly version of the forum :).

It seems to be still downloading the page as the green bar is still loading, and the bottom doesn't say done.

I'm patched up! I have IE 6 with SP1 on XP with SP1!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Firaas - download Mozilla for me and see if there's any difference...

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I've tried Mozilla V7 and its worse

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

There is no Mozilla 7.

I am using 1.2.1 and it is noticeably better.

P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sorry, my mis-understanding. I have used IE6 and Netscape 7 which is worse.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

slow little me didn't realize another problem.. where apache was slowing down due to a filesize limit of 2 gb.. and thats where the logs were at.. sorry.. this has dropped the load considerably on the server.. how does it feel for you guys now ? It's running faster for me..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Well I have to say it's better too!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.