SteveCl

Members
  • Content count

    35
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

3 Neutral

About SteveCl

  • Rank
    Newbie

Previous Fields

  • Your Current Device(s) Orange Monte Carlo

SteveCl's Activity

  1. SteveCl added a post in a topic Skate owner looking for upgrade   

    Got my RAZR I yesterday and I'm well impressed. I can confirm it is unlocked.
    • 0
  2. SteveCl added a post in a topic Skate owner looking for upgrade   

    I've ordered myself one of these from 3 online. It looks a good deal - particularly if it comes unlocked.

    I also got £12.50 off using Quidco.
    • 0
  3. SteveCl added a post in a topic Problem with GPS   

    I've posted on here several times about similar problems I've have with Android 4 ROMS. Most recently at: http://www.modaco.co..._+gps +problems . I thought I'd found a solution after searching around on the internet and finding quite a few other people with similar problems on different phones and ROMs. However, just recently the problem has returned again on one or two occasions. However, it might be trying the suggestion in my other post in case it works for you. I'd be interested in any other suggestions more expert users might have. Good luck.
    • 0
  4. SteveCl added a post in a topic Advent Vega ~ Vega bean install ~ problem   

    I'd suggest choosing one of the ROMs over on Tabletroms and following the instructions for the NV Flash installation. http://www.tabletroms.com/forums/vega-rom-development/ Personally I'm using the [uNOFFICIAL] CM10.1 for Advent Vega / PoV Mobii and find it very good. The installation can be tricky and, if you can, I would recommend using a freshly formatted SD card to avoid problems. Getting the tablet into NV Flash mode can be tricky, but a little programme called "audi" can be very helpful with this. I use Mini Tool Partition Wizard to format the SD card with the necessary partitions (one FAt32 and the other Ext4. I hope this helps.
    • 0
  5. SteveCl added a post in a topic GPS Problem Solved with CM9/10 ROMs   


    xander - sorry it sounds like your problem is different to mine.

    I'm no great expert, however, if you wanted to try going back to a standard but debranded ROM, you could try following this guide. http://montecarlopho...arlo-zte-skate/

    It seems pretty straightforward,clearly written, and provides links to the necessary files.

    Please note - this is a UK guide. The unbranded ROM may, therefore, be UK specific. If your phone is from another country it may not be right for you. You'll need to do some searching around for the correct stock ROM version for your country.
    • 0
  6. SteveCl added a post in a topic [androidarmv6] [4.2] ColdFusionX 3 [CM10.1] [Updated - 12/04]   


    Have you tried GPS Aids? https://play.google.com/store/apps/details?id=net.canaryx.gpsaids&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm5ldC5jYW5hcnl4Lmdwc2FpZHMiXQ..

    It certainly helps my phone to get a quick GPS fix.
    • 0
  7. SteveCl added a post in a topic GPS Problem Solved with CM9/10 ROMs   

    Wacky

    Sorry this didn't work for you.

    Was your problem the same as mine?

    For me GPS was working - it just would not turn off properly afterwards and as a result caused some kind of wakelock and huge battery drain.
    • 0
  8. SteveCl added a post in a topic [androidarmv6] [4.2] ColdFusionX 3 [CM10.1] [Updated - 12/04]   

    Just wanted to say thanks again to Lalit for this ROM. I've been living with it for a few days now and it's great.
    • 0
  9. SteveCl added a post in a topic [androidarmv6] [4.2] ColdFusionX 3 [CM10.1] [Updated - 12/04]   

    Thanks Plegdroid and Madninja - I've got it working now.
    • 0
  10. SteveCl added a post in a topic [androidarmv6] [4.2] ColdFusionX 3 [CM10.1] [Updated - 12/04]   

    Thanks Plegdroid - but it's still not working for me. Perhaps I need to try a clean install.
    • 0
  11. SteveCl added a post in a topic [androidarmv6] [4.2] ColdFusionX 3 [CM10.1] [Updated - 12/04]   

    Despite finding the following guide on PIE I can't get it to work on my phone.

    http://androidcommunity.com/pie-controls-come-to-cyanogenmod-10-to-give-you-more-screen-real-estate-20130327/

    I've enabled pie in settings and turned on the expanded desk top - but I still can't get the pie controls to appear. I guess I must be missing something.

    Grateful if anyone who has had success with this can explain how.
    • 0
  12. SteveCl added a post in a topic [androidarmv6] [4.2] ColdFusionX 3 [CM10.1] [Updated - 12/04]   

    Thanks Lilat - flashing it now!
    • 0
  13. SteveCl added a post in a topic [HELP] Getting Gapps   

    Which ROM are you using? Usually there will be a link to download the correct gapps package on the first page of the post for the ROM (alongside the ROM itself).

    If you're using tilal's CFX3 ROM the gapps package that comes with it is missing the calendar sync app. Instead use the one posted by Harosgr on 03 March 2013 - 03:32 PM in the [androidarmv6] [4.2] ColdFusionX 3 [CM10.1] [updated - 06/01] thread.
    • 0
  14. SteveCl added a post in a topic [androidarmv6] [4.2] ColdFusionX 3 [CM10.1] [Updated - 12/04]   

    Great - looking forwaed to it.
    • 0
  15. SteveCl added a topic in ZTE Skate - Skate.MoDaCo.com   

    GPS Problem Solved with CM9/10 ROMs
    A while back under the Tital's CFX3 thread I posted an issue concerning a long standing problem I'd had with GPS. The problem was that when I used GPS in several applications (Goggle Maps, My Tracks and Copilot) some part of the process got stuck on when I exited the application and turned off GPS. It prevented the phone from going into deep sleep. I got a message in the notification drawer about the GPS fix that couldn't be swiped off. The only way to get the phone back to normal was a full reboot. Otherwise I found that a few hours later that the battery was flat.

    I had this problem with CFX2 and CFX3 and Parnoid Android . I've tried a complete reinstall (including all wipes and reformating the SD card) - but the problem persisted.

    For a while I switched back to a Android 2.3 ROM and all was OK.

    That got me thinking so I did some searching around to see whether it was a problem for other Android 4 ROMs and phones - and it was!

    I found many people reporting similar problems on different Anroid 4 ROMs and different phones - even a few stock ROMs.

    Anyway - the solution for me was to turn off "Location Access" in Android settings.

    As best I can make out there is some sort of conflict between GPS and "Wi-Fi & Mobile Network Location" services which creates a wakelock stoping the phone going to sleep. Turning off "Location Access" prevents the conflict and the phone goes to sleep as normal.

    I think it may work if you just turn off "Wi-Fi & Mobile Network Location" services (i.e. leaving "GPS Satalites" ticked on) - but I've not fully tested this yet.

    If any of you are having similar problems you might want to try this work around.

    Good luck!
    • 5 replies
    • 2196 views

MoDaCo is part of the MoDaCo.network, © Paul O'Brien 2002-2015. MoDaCo uses IntelliTxt technology.