Jump to content


Photo

Plugged in cradle before installing Activesync? Fix here...

- - - - -

  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
PaulOBrien

PaulOBrien

    It's My Party

  • Founder
  • PipPipPipPipPipPip
  • 36,455 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich, UK
  • Devices:All the Nexus!
  • Twitter:@@paulobrien
There is a rather serious problem with ActiveSync if you plug in the device before you install ActiveSync. Basically, the SPV will not be recognised when you try to 'Get Connected'.

The fix, (rather major), is as follows:

- Go in to device manager, and uninstall all USB devices (including USB root hub)
- Unplug the cradle & SPV
- Uninstall ActiveSync
- Reboot in 'Safe Mode'
- Go in to device manager, and uninstall any other USB devices that appear
- Reboot
- Install Activesync
- Plug in CRADLE ONLY
- Press 'Next' on 'Get Connected'
- Plug SPV into Cradle

Voila, problem solved!

P

  • 0

You can follow me on Twitter - http://twitter.com/paulobrien / Follow MoDaCo on Twitter - http://twitter.com/modaco

Want to donate? MoDaCo is raising money for the Multiple Sclerosis society.

Posted Image


#2
Third_of_Five

Third_of_Five

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
  • Location:Lancashire, England
Humm... I only had to uninstall the USB device and it worked after that.

  • 0
Regards
Third_of_Five
http://www.smartphone-2002.info/

#3
Mark

Mark

    Enthusiast

  • Moderator Team
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • Location:Devon
  • Devices:Nexus One, LG 2X, Mozart 7
  • Twitter:@markrandall
I had to follow Paul's solution, tried every other way, worked a treat!

Cheers :D

  • 0

#4
Rob.P

Rob.P

    No.1 the larch

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 988 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hampshire, UK
  • Interests:Media, Technology
  • Devices:Galaxy Note II
  • Twitter:@Patchworkcow
I had that prob too, I whipped my USB out and swapped ports with the DSL modem, seemed to work ok after I had uninstalled ASync and re-installed Version 3.6.

  • 0
Interesting Times

(SPV>E200>C500>Qtek9100>Vario2>Touch Dual>Touch Pro2>Desire HD)

#5
Chopper

Chopper

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
I also have this problem of the active sync not recognising the phone (apart from twice but then sync failed) but I did follow the manual and didn't connect the desktop sync and phone until after I has installed the software.
You think its worth a try doing it you way Paul.

THANKS

  • 0

#6
h00pyfr00d

h00pyfr00d

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
You don't need to worry about all the malarky.

Leave the device plugged in.

Go to the device manager.

Delete the device (HTC Smartphone) from the USB group.

Install Active Sync (If you've previously done this you don't need to do it again).

Go back into Device Manager, right click the USB group and select SCAN FOR HARDWARE CHANGES.

Your USB device will install now and find the right drivers, and once this is finished, hey presto, Active Sync will chirp up and you're done!!

  • 0
Machine, Heal Thyself

#7
Tyrant_worm

Tyrant_worm

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
Believe this depends on O/S. In 98se it is required to remove the whole Root Hub on w2k and XP uninstalling/reinstalling the correct driver after installing ActiveSync should work.

  • 0

#8
J1A1H

J1A1H

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 136 posts
I can't find the device manager sorry i am not bein very clever but i really can't find it. I am running windows 2000 can someone help me out please thanks

  • 0

#9
h00pyfr00d

h00pyfr00d

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
Go to your control panel (Start/Setting/Control Panel) then double click the System Icon. Go to the Hardware tab and then there's a button in the middle pane called Device Manager.

Easy as falling off a log. :-)

  • 0
Machine, Heal Thyself

#10
J1A1H

J1A1H

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 136 posts
Thanks hoopyfrood i found it and i am not following pauls way cause i do not want to do n e thin with safe mode but i can't find n e thing to do with htc smartphone. thereis somethin called "htc usb sync" but thats it. do i delete that?

Thanks in advance

  • 0

#11
bobroberts

bobroberts

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 78 posts
  • Location:Manchester, UK
thats the fella...

  • 0
bobroberts

#12
J1A1H

J1A1H

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 136 posts
It didn't work it did nothin oh well i don't know wat i am goin to do

  • 0

#13
h00pyfr00d

h00pyfr00d

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
Leave the phone plugged in. Go to your device manager and delete the HTC USB SYNC. Then take the phone out of the cradle (You can leave the cradle plugged into your PC). Open up Active Sync, and go FILE/DELETE PARTNERSHIP. Then after you've done that, go to CONTROL PANEL/ADD/REMOVE PROGRAMS and uninstall Active Sync. Reboot your PC, Reinstall Active Sync and then plug your phone back into the cradle.

Let me know what happens. :-)

  • 0
Machine, Heal Thyself

#14
J1A1H

J1A1H

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 136 posts
Thank you i will try that when i get home tonight thank you for all your help!!!

  • 0

#15
J1A1H

J1A1H

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 136 posts
OH MY GOD IT BL**DY WORKED I CAN'T BELIEVE IT

thankyou so much for your help hoopyfrood!!!!!!

  • 0

#16
jhew

jhew

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • Location:UK
I'm having a few probs with my activesync....

After doing a hard reset to de-cert the phone (it worked a treat btw :) ), I've been having a few probs. I set up a new partnership under activesync as ya do, and all was working well. However it now appears that my phone will only sync when I have an internet connection established. When I'm offline all I get when I plug the phone in is an 'unrecoverable error, unplug your device and restart activesync' message. I've tried doing all the uninstall activesync, delete usb driver, bits and bobs but nothing seems to work. Could it be anything to do with partnerships, or the activesync settings on the phone itself? Any help would be appreciated as I'm really scratching my head over this one and sooner or later can see a broken keyboard/phone (delete as applicable) in the near future.

  • 0
All I asked for was a frikkin' phone with a frikkin' laser beam!

#17
awarner

awarner

    Staff Team Leader

  • Admin Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 18,521 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southampton
  • Interests:Life the universe and everything in it :)

    Lumia 925 one hell of a camera phone
  • Devices:Lumia 925 a real phone at last
  • Twitter:@ashwarner
If it is to do with the partnership, remove the phone from the
cradle, delete all partnerships buy clicking on FileDelete Partnership
in activsync.
Then when you reconnect you will be starting a partnership from scratch.

  • 0
Twitter me @ashwarner

Windows Phone 7 Expert.
Windows Phone Business Specialist



#18
jhew

jhew

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • Location:UK
Thanks, tried it, no good. I've also tried doing another hard reset and that didnt do any good either. Weird.

  • 0
All I asked for was a frikkin' phone with a frikkin' laser beam!

#19
jhew

jhew

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • Location:UK
wow hang on, looks like I may have sussed it...... I had a momentary epiphany (a rarity) and had a look in my internet options. Somehow, and dont ask me how because I havent changed the settings in months, the connection checkbox had magically moved from 'never dial a connection' to 'dial whenever a network connection is not present'. So I just put it back again and hey presto! :) bloody Windoze, you've gotta love it, can do magic now and change it's own settings all by itself! Thanks for your help anyways awarner, it's always appreciated.

  • 0
All I asked for was a frikkin' phone with a frikkin' laser beam!

#20
awarner

awarner

    Staff Team Leader

  • Admin Team
  • PipPipPipPipPipPip
  • 18,521 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southampton
  • Interests:Life the universe and everything in it :)

    Lumia 925 one hell of a camera phone
  • Devices:Lumia 925 a real phone at last
  • Twitter:@ashwarner
I'm glad it's now sorted :)
I'll have to remember that one for later

  • 0
Twitter me @ashwarner

Windows Phone 7 Expert.
Windows Phone Business Specialist






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users