Jump to content


Photo

Beersoft Battery Monitor

- - - - -

  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#21
beersoft

beersoft

    el Borracho

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,318 posts
  • Location:Scary Devil Monastery - Milton Keynes
  • Interests:Beer, tech toys, sleep, more beer
  • Devices:2 cups and some string

I copied it to my start menu, clicked and nothing happened, load of rubbish.

<{POST_SNAPBACK}>


the cab file?

did it ask to install anything?

did you restart your phone afterwards?

did you think posting a rude request for help would make us want to help?


later

Owen

  • 0

#22
warrenokane

warrenokane

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
Sorry, didn't mean to be rude, I was being flippant.

It appears the only rubbish thing involved was me, I've now got it working.



the cab file?

did it ask to install anything?

did you restart your phone afterwards?

did you think posting a rude request for help would make us want to help?
later

Owen

<{POST_SNAPBACK}>


  • 0

#23
leobg

leobg

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:i-mate SP5
The program is very nice! I just tried it on my i-mate SP5 - seems to be working ok (will post updates if I found anything strange).

This is actually the first program I've found that can estimate run time on HTC Tornado (WM5) devices which is excellent!

Beersoft, could I aks you couple of questions - program runs always in background and collects statistics data and this is the way it estimates runtime remaining based on battery charge % - right?
If so - does program load somehow on startup meaning not necessary to run it right after reset in order to start collecting data? (I didn't see it in memory when I restarted the phone)

Thanks again for the nice tool!

  • 0

#24
sveintore

sveintore

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Devices:HTC Hero
I don't get any values, just a square instead of the value..

  • 0

#25
beersoft

beersoft

    el Borracho

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,318 posts
  • Location:Scary Devil Monastery - Milton Keynes
  • Interests:Beer, tech toys, sleep, more beer
  • Devices:2 cups and some string
ok

What phone you using?

I havent personaly tested it on any WM5 devices but people have had had it working

If you can give us some more info we can get it working

later

Owen

  • 0

#26
sveintore

sveintore

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Devices:HTC Hero

ok

What phone you using?

I havent personaly tested it on any WM5 devices but people have had had it working

If you can give us some more info we can get it working

later

Owen

<{POST_SNAPBACK}>


Of course, didn't think of that..
It's a Qtek 8310

Screenshot added. the second one is after waiting for a while.

Attached Files


Edited by sveintore, 27 January 2006 - 09:15 PM.

  • 0

#27
deppjones

deppjones

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Devices:QTek 8310
Same problem with my Qtek 8310. At first it seemed to function well even if the values seemed somewhat strange, but after a while I only got these squares.

  • 0

#28
deepje

deepje

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zwijndrecht
  • Devices:QTEK 8310

Same problem with my Qtek 8310. At first it seemed to function well even if the values seemed somewhat strange, but after a while I only got these squares.

<{POST_SNAPBACK}>


Same for me, seems to have started after:
1. Unlocking the phone
and/or
2. Installing a mini SD card

These are the only two actions on the phone (except from normal use) between a working battery app and a non working one.

  • 0

#29
sveintore

sveintore

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Devices:HTC Hero

Same for me, seems to have started after:
1. Unlocking the phone
          and/or
2. Installing a mini SD card

These are the only two actions on the phone (except from normal use) between a working battery app and a non working one.

<{POST_SNAPBACK}>


Not having either one of those is a dealbraker for me.. :)

  • 0

#30
leobg

leobg

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:i-mate SP5
Now I also got the squares ;)

It definitely happened after I unlocked the phone with SDA_Unlock (to be able to run OmapClock).

Is there a fix for the squares?

  • 0

#31
Spyker

Spyker

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:mpx220
Thank you very much...

  • 0

#32
sleewok

sleewok

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Devices:Cingular 2125
I installed the software today, ran great. I was disabling programs, and I tried to kill the battery monitor. I got a warning stating that it wouldn't close, but task manager could try again. I forced it to kill the program.

Now when I run the software (even from a clean boot), all I get are text square boxes in place of the text that would tell me statistics.

I've tried removing and reinstalling, no luck --- same problem.

  • 0

#33
csc12345678

csc12345678

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 138 posts
  • Devices:Dell X50, Dopod 585
I'm using a Dopod 585. When the battery is fully charged, Battery Monitor shows 99%... all the time. Something I can do about it ? Thanks.

I installed the software today, ran great. I was disabling programs, and I tried to kill the battery monitor. I got a warning stating that it wouldn't close, but task manager could try again. I forced it to kill the program.

Now when I run the software (even from a clean boot), all I get are text square boxes in place of the text that would tell me statistics.

I've tried removing and reinstalling, no luck --- same problem.


  • 0

#34
leobg

leobg

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:i-mate SP5
Hi Owen,

Any idea about the squares instead values as pictured in one of the previous posts?
This happened after using SDA_Unlocker to remove the phone lock.
It is a nice tool, but useless after fully unlocking your phone. I would love to be able to use it again!
The phone I experience the issue is i-mate SP5.

cheers

  • 0

#35
beersoft

beersoft

    el Borracho

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,318 posts
  • Location:Scary Devil Monastery - Milton Keynes
  • Interests:Beer, tech toys, sleep, more beer
  • Devices:2 cups and some string
Hi Chaps,

Ok, the official thing with the WM5 smartphones is microsoft broke it and i've lost the code,

the only WM5 Devices i've been able to test on are the charmer and universal, and it works on them.

the problem is the EVC3 samples that i ripped off which work on just about everything, have some issues with WM5, when i have the time i'll look for the backup code i have and see if i can get it working.

off the top of my head, if you can install the nina font it might work

later

Owen

  • 0

#36
atlas

atlas

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Devices:iMate SP5

Hi Chaps,

Ok, the official thing with the WM5 smartphones is microsoft broke it and i've lost the code,

the only WM5 Devices i've been able to test on are the charmer and universal, and it works on them.

the problem is the EVC3 samples that i ripped off which work on just about everything, have some issues with WM5, when i have the time i'll look for the backup code i have and see if i can get it working.

off the top of my head, if you can install the nina font it might work

later

Owen


Where do we get this nina font??

  • 0

#37
jipushiitmge

jipushiitmge

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Audiovox 5600
thank you :)

  • 0

#38
SinnedSkin

SinnedSkin

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
More than a year later -- my post.
I get the same bar effect on the Dash. Just curious if this has been fixed or not. I would love to use this application. ;)

  • 0

#39
Lex03

Lex03

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Yea, two years and I arrive to see this. I would love to have this app working on my Moto Q. I get the squares like most people do.

  • 0

#40
scoloni87

scoloni87

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:Blackjack 2, Nokia N75
Just installed it and when I ran it I got squares in place of values. I reset my phone and it still doesn't work. I'm using a Blackjack 2

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users