Jump to content

FREEWARE / UTILITKY apod.

- - - - -

• Please log in to reply
55 replies to this topic

Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

Diehard

• Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
  • Devices:Samsung i600, HTC Typhoon

koutnyp, on Mar 1 2005, 06:37, said:

Mno řekl bych že rovnou bude lepší link na http://www.airfagev.com/ protože toho tam mají mraky a softík po softík to by bylo šílenství :D

<{POST_SNAPBACK}>

No asi takhle - většina lidí si dokáže přečíst úvodní článek pro nové majitele telefonů (link na pinned diskuzi) ale někteří prostě nechtějí nic hledat, nic číst a radši se 100x budou ptát na to, co bylo 100x zodpovězeno a když nedostanou odpověď během minuty, tak se naštvou a pošlou ti PM nebo napíšou na ICQ jak to, že jim nikdo nechce poradit atd.  ;)
Je to tak všude, ve všech konferencích je to stejný a je jedno o jaké zařízení se jedná. Někde to správci dělají hustě (třeba i v hlavních anglických fórech na Modaco, protože jinak by se denně objevovaly stovky dotazů stejného typu), takže když se někdo zeptá na to, co je "pinned" nebo co se dá snadno vyhledat, tak to okamžitě mažou a dotyčnému pošlou PM s odkazem co si má nejdřív přečíst než začne něco psát...

Zatím není důvod to čistit ale myslel jsem že tahle diskuze bude spíš upozorňovat na novinky co se kde dá sehnat apod.

Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Samsung SGH-i600 (european version of BlackJack)
Eurotel Smartphone II (HTC Typhoon)
Eurotel Smartphone (HTC Tanager)
Nokia N70, N73

tiborq

tiborq

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Devices:Motorola MPx220
Tak sorry. Viem, že to nepatrí do tejto témy, ale napadlo ma to práve pri čítaní tejto témy...

Motorola MPx 220 rulez...!

Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

Diehard

• Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts

tiborq, on Mar 1 2005, 12:36, said:

Tak sorry. Viem, že to nepatrí do tejto témy, ale napadlo ma to práve pri čítaní tejto témy...

<{POST_SNAPBACK}>

To je docela aktuální téma co řeší lidi kterým "základní" nastavení a úpravy nestačí. Vytvoř nový topic a dej to do názvu - něco jako třeba Úpravy registrů pro mírně pokročilé apod :D
Tady to zapadne a když to někdo bude hledat, tak to není logický psát o tom tady ve freeware. Já to pak tady smáznu.

Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Nokia N70, N73

Vanis

Vanis

Regular

• Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:Siemens C35 :)

Tomas Kocanda, on Mar 1 2005, 12:23, said:

No asi takhle - většina lidí si dokáže přečíst úvodní článek pro nové majitele telefonů (link na pinned diskuzi) ale někteří prostě nechtějí nic hledat, nic číst a radši se 100x budou ptát na to, co bylo 100x zodpovězeno a když nedostanou odpověď během minuty, tak se naštvou a pošlou ti PM nebo napíšou na ICQ jak to, že jim nikdo nechce poradit atd.  :D
Je to tak všude, ve všech konferencích je to stejný a je jedno o jaké zařízení se jedná. Někde to správci dělají hustě (třeba i v hlavních anglických fórech na Modaco, protože jinak by se denně objevovaly stovky dotazů stejného typu), takže když se někdo zeptá na to, co je "pinned" nebo co se dá snadno vyhledat, tak to okamžitě mažou a dotyčnému pošlou PM s odkazem co si má nejdřív přečíst než začne něco psát...

Zatím není důvod to čistit ale myslel jsem že tahle diskuze bude spíš upozorňovat na novinky co se kde dá sehnat apod.

<{POST_SNAPBACK}>

OK, ale kdo určuje tu míru, kdy už je ten dotaz rozumný ? Ono se někde dá najít asi úplně všechno, ale každý není tak skilled, že zvládá procházet 20 fór. Dejme tomu pro nějakého smartphone guru může být 99% dotazů jasných a může každého setřít, ať se to někde vyhledá, že to je jasné ... od toho jsou přece fóra, aby např. ti zkušenější poradili těm méně ...

no flame pls peace ;)

P.S.
z vlastní zkušenosti vím, že lidi chtějí vědět hned, taxe hned raději ptají, než by někde sáhodlouze hledali, to je asi přirozené  :D

Vanis
ICQ 70992833
Eurotel Smartphone II

Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

Diehard

• Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts

Vanis, on Mar 1 2005, 21:37, said:

OK, ale kdo určuje tu míru, kdy už je ten dotaz rozumný ? Ono se někde dá najít asi úplně všechno, ale každý není tak skilled, že zvládá procházet 20 fór. Dejme tomu pro nějakého smartphone guru může být 99% dotazů jasných a může každého setřít, ať se to někde vyhledá, že to je jasné ... od toho jsou přece fóra, aby např. ti zkušenější poradili těm méně ...

no flame pls peace :D

P.S.
z vlastní zkušenosti vím, že lidi chtějí vědět hned, taxe hned raději ptají, než by někde sáhodlouze hledali, to je asi přirozené  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Obvykle tu míru posuzují moderátoři. Celkem o nic nejde, zatím je tady relativně klid ale když bude v konferenci pořádek hned zkraje, tak se pak třeba po půl roce nebudeme muset trápit věcma jako se řeší jinde (např. promazávání fór se stovkami příspěvků kde 90% z nich jsou dotazy a odpovědi pořád na jedno a to samé nebo dotazy na kradený SW atd atd atd.)

Takže když někdo napíše - hledal jsem to takhle a takhle, díval jsem se na ty odkazy na ty informační weby a nemůžu najít to a to, tak se NIKDO nebude zlobit když ten člověk napíše, i třeba mimo topic. Ale když se někdo poprvé naloguje a jeho první příspěvek je "napište mi odkazy kde si stáhnu programy, hry a jak se zbavím simlocku - mám málo času, nechce se mi nic nikde hledat", tak to asi bude přesně ten případ, nad kterým se nepřemýšlí a rovnou se maže. OK?

Myslím že je to v pohodě, snažte se poradit všem kdo se ptají pokud to víte a když tady bude dobrá "nálada" tak snad lidi budou nejdřív trošku číst a hledat a pak se teprve ptát na to, co nenajdou a o to jde.

Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Nokia N70, N73

Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

Diehard

• Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts
Protože to třeba někdo nenašel na tom webu, kde jsou DVĚ sekce s programy (freeware downloads a vlastní aplikace RJV), tak tady je odkaz na první stránku s popisem aplikací RJV:

http://www.airfagev....=RJV Apps&nav=1

Kromě RegTweaks UI 2003 (které jsou popsané v diskuzi o registrech pro začátečníky) stojí za zmínku SendContact SP2003, což je prográmek který posílá libovolné číslo z kontaktů pomocí SMS. Ideální když vám někdo napíše - pošli mi číslo na toho a toho člověka....
Nepodporuje to hledání podle T9 ale dá se v tom hledat docela dobře podle příjmení (režim abc).

Za zmínku tam stojí i Secure Inbox SP2003 (zaheslování příchozích zpráv, takže vám třeba manželka nemůže číst SMSky :D a teď poprvé koukám na prográmek iMenu, který umožňuje základní funkce Copy/Paste a umí i spustit některé programy. Vypadá to dobře a třeba to někomu pomůže... kdo nemá xBar tak zcela určitě to ocení.

Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Nokia N70, N73

Jenycek

Jenycek

Regular

• Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Devices:Qtek 8310
Existuje nejaky freeware soft na cteni PDF dokumentu?

Jenycek
email: web(dot)net(at)ramdata(dot)org
http://www.ramdata.org

Qtek 8310 + 1GB Kingmax

Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

Diehard

• Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts

Jenycek, on Mar 2 2005, 21:14, said:

Existuje nejaky freeware soft na cteni PDF dokumentu?

<{POST_SNAPBACK}>

O free nevím ale jinak funguje CV PDF, součást balíku Clearvue.

Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Nokia N70, N73

Vanis

Vanis

Regular

• Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:Siemens C35 :)
Jaký ICQ klient používáte ? Jsou mezi jednotlivými rozdíly v objemu přenášených dat ?

Vanis
ICQ 70992833
Eurotel Smartphone II

Majkl

Majkl

Regular

• Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Devices:QTec 8010
Autoflight - výborná věc pro ty, co chtějí mít v noci klid a přitom mít funkčního budíka. Je to sice shareware, nicméně bez registrace tu hlavní úlohu plní. Nejsou jen odemknuté všechny fičury.

AUTOFLIGHT

Eurotel Smartphone II / Qtek 8010

Tomas Kocanda

Tomas Kocanda

Diehard

• Members
  • PipPipPipPip
  • 463 posts

Vanis, on Mar 5 2005, 22:38, said:

Jaký ICQ klient používáte ? Jsou mezi jednotlivými rozdíly v objemu přenášených dat ?

<{POST_SNAPBACK}>

Data neřeším (GPRS nonstop) ale Agile v posledních verzích nemá chybu. Zkoušel jsem ještě imov ale ten měl strašný problémy s češtinou...

Tomas Kocanda
Prague, Czech Republic
Nokia N70, N73

Jenycek

Jenycek

Regular

• Members
  • PipPip
  • 52 posts
Nevite nekdo o nejakem softiku na mereni prenesenych pres GPRS? Docela by se hodilo vedet kolik dat protece pres GPRS.

Jenycek

Qtek 8310 + 1GB Kingmax

Lord Mystic

Lord Mystic

Regular

• Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Devices:SDA

Jenycek, on Mar 14 2005, 18:00, said:

Nevite nekdo o nejakem softiku na mereni prenesenych pres GPRS? Docela by se hodilo vedet kolik dat protece pres GPRS.

<{POST_SNAPBACK}>

No nejpřesnější měřič dat gprs má jistě tvůj operátor :D. Na faktuře to najdeš :D.

Lord Mystic
http://shadowork.net

Jenycek

Jenycek

Regular

• Members
  • PipPip
  • 52 posts

Lord Mystic, on Mar 14 2005, 21:52, said:

No nejpřesnější měřič dat gprs má jistě tvůj operátor :D. Na faktuře to najdeš :D.

<{POST_SNAPBACK}>

Ale chci mit prehled abych az mi prijde f®aktura to se mnou nesvihlo.

Nasel jsem SPB GPRS Monitor, ale kdyz nastavim Connection na profil pripojeni, tak pak nejni mozne se z IE pripojit vubec nikam. A zkonci to u Pripojovani.... a mobil vytuhne a pomuze jen Off/On. Nemate nekdo tuchu cim to?

Problem vyresen. Musel jsem unlocknout registry

Edited by Jenycek, 14 March 2005 - 11:02 PM.

Jenycek

Qtek 8310 + 1GB Kingmax

kultus

kultus

Newbie

• Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:SDA Eurotel

Jenycek, on Mar 14 2005, 23:11, said:

Ale chci mit prehled abych az mi prijde f®aktura to se mnou nesvihlo.

Nasel jsem SPB GPRS Monitor, ale kdyz nastavim Connection na profil pripojeni, tak pak nejni mozne se z IE pripojit vubec nikam. A zkonci to u Pripojovani.... a mobil vytuhne a pomuze jen Off/On. Nemate nekdo tuchu cim to?

Problem vyresen. Musel jsem unlocknout registry

<{POST_SNAPBACK}>

tak operatori maju najhorsie merace dat a ked pride faktura urcite vas mrdne...hlavne ked vas chcu oj...t ale napadlo ma kolko kB sa minie na stiahnutie 2 kB emailu zo vzdialenej schranky nemam nonstop inet takze je to pre mna trochu problem...ide mi o to kolko kB je pripajanie a odpajanie zo serveru pripadne ine data pocitane pri stahovani mailov cez GPRS som v tomto uplny amater prosim pomozte ak viete lebo nevyuzit tak skveli email klient je HRIEEEEECH :D  :D  :D

Eurotel SDA-HTC sonata

Jenycek

Jenycek

Regular

• Members
  • PipPip
  • 52 posts

kultus, on Mar 15 2005, 20:59, said:

tak operatori maju najhorsie merace dat a ked pride faktura urcite vas mrdne...hlavne ked vas chcu oj...t ale napadlo ma kolko kB sa minie na stiahnutie 2 kB emailu zo vzdialenej schranky nemam nonstop inet takze je to pre mna trochu problem...ide mi o to kolko kB je pripajanie a odpajanie zo serveru pripadne ine data pocitane pri stahovani mailov cez GPRS som v tomto uplny amater prosim pomozte ak viete lebo nevyuzit tak skveli email klient je HRIEEEEECH :D  :D  :D

<{POST_SNAPBACK}>

Tak pripojeni, prihlaseni, zjisteni novych mailu a odhlaseni je kolem 7kB. Ted vyzkouseno.

Jenycek

Qtek 8310 + 1GB Kingmax

kultus

kultus

Newbie

• Members
  • Pip
  • 47 posts
  • Devices:SDA Eurotel
[quote name='Jenycek' date='Mar 15 2005, 21:47']
Tak pripojeni, prihlaseni, zjisteni novych mailu a odhlaseni je kolem 7kB. Ted vyzkouseno.
[right]<{POST_SNAPBACK}>[/right]

ale to si len pozrel maily alebo aj stiahoil pripadne kolko???

Eurotel SDA-HTC sonata

Jenycek

Jenycek

Regular

• Members
  • PipPip
  • 52 posts

ale to si len pozrel maily alebo aj stiahoil pripadne kolko???

Dal jsem odeslat a prijmout, bez toho aniz by se jakykoliv mail stahnul.

Edited by Jenycek, 17 March 2005 - 06:30 PM.

Jenycek

Qtek 8310 + 1GB Kingmax

BrAtKo

BrAtKo

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Devices:SPV E200
Caute, viete co by som uvital ?

Nejaky hack alebo utilku ci softik, ktory mi umozni urobit SOFT RESET, proste obycajny restart...

Dalej by som chcel mat prave tlacitko namiesto Contacts tam mat napriklad NEW SMS.

Existuje take cosi ?

Diks

Majkl

Majkl

Regular

• Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Devices:QTec 8010

BrAtKo, on Mar 18 2005, 11:03, said:

Caute, viete co by som uvital ?

Nejaky hack alebo utilku ci softik, ktory mi umozni urobit SOFT RESET, proste obycajny restart...

Dalej by som chcel mat prave tlacitko namiesto Contacts tam mat napriklad NEW SMS.

Existuje take cosi ?

Diks

<{POST_SNAPBACK}>

Obávám se, že RESTART telefonu pomocí sw není možný, holt jak se jednou ty Win ME vypnou, tak je konec. Ten telefon na to prostě není stavěný.

To tlačítko si pomocí registrů můžeš konfigurovat, hledej v minulém vlákně o registrech. Tam zjistíš, jak na to.

Eurotel Smartphone II / Qtek 8010

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users