Jump to content


Photo

BlueTunes

- - - - -

  • Please log in to reply
126 replies to this topic

#1
supbro

supbro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Location:San Diego, CA
  • Devices:HTC Titan/Sprint Mogul
Posted Image
File Name :: BlueTunes
Author :: supbro
Category :: Tools - Fun
Description ::
Use your Bluetooth headset to listen to MP3's with Windows Media player. VB.NET Source code included!

Updated Wed, Mar 16 2005 11:04 am

View File

  • 0
-Doug Melton
supware.net

Ericsson T28z < SonyEricsson T68 < SonyEricsson T610 < Audiovox SMT5600 < TMobile SDA < Sprint Mogul

#2
JLang

JLang

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Devices:MPX220
If it works with the MPx220 you are a god!

Anybody tried it yet?

  • 0

#3
Shafty

Shafty

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Unless I am doing something seriously wrong this program doesn't work for the MPX220

  • 0

#4
Dr_StrangeTrick

Dr_StrangeTrick

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 728 posts
  • Gender:Male
  • Location:Birmingham
  • Devices:HD2 flashed with WP7
Hi Supbro, I have been trying to get this working for ages by killing CDIAL via the task manager and I have never managed to get this to work (yes I have read the other posts).

Unfortunately this does not work either as I assume it just automates the end task process.

I am using an E200 and a Jabra BT200 headset, does anyone have any suggestions :?:

  • 0
Giffgaff the network run by you

#5
lighthouse82

lighthouse82

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 164 posts
  • Location:Oxford
  • Devices:Black C500 :D
Very nice, this is just what i and others have been looking for. cheers supbro! :D

to those of you who can't get it to work:
- turn BT on for both devices
- run BlueTunes, select enable
- press the button on your headset to toggle headset/phone speaker
- run windows media player etc

sorted!

EDIT: This works with C500 and Sony Ericsson HBH-35 BT headset.

Edited by lighthouse82, 19 March 2005 - 02:01 PM.

  • 0

#6
Socrates

Socrates

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 200 posts
Awesome. I've been wanting this. Even though the sound quality in the ear piece is about on par with a 1975 transistor AM radio, it's so damned convenient. Perfect for riding a bike where it's a good safety idea to keep an ear free and cords all over are a definite issue.

I shudder to think waht this is going to do to battery life though.

Also, it seems like the speaker in the headset is crackling, and that makes me worry if using it this way will eventually damage it.

Edited by Socrates, 19 March 2005 - 01:09 AM.

  • 0

#7
Socrates

Socrates

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 200 posts
How do you disconnect from it though?

Once I enable it, and press the button to transfer the sound, it seems there is no going back. Disabling it again does not end the connection. Pressing the button has no effect either.

Going in and out of flight mode will do it, but that is probably not the best method.

  • 0

#8
Dr_StrangeTrick

Dr_StrangeTrick

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 728 posts
  • Gender:Male
  • Location:Birmingham
  • Devices:HD2 flashed with WP7
Thanks Lighthouse82, tried those steps and still nothing.

I press the button on my Jabra, start Media Player and the sound comes through the phone speaker :D

Anyone else tried this with a Jabra BT200 :?:

  • 0
Giffgaff the network run by you

#9
supbro

supbro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Location:San Diego, CA
  • Devices:HTC Titan/Sprint Mogul
Hi everybody,
Thanks for all the feedback on my program! I have an Audiovox SMT5600 and I have tested it with both a Jabra BT200 and Nextlink Bluespoon AX, successfully. Dr_StrangeTrick is right, all this does is automate killing (and restarting) the CDIAL.exe process. I'll retry with the BT200 to make sure I'm not crazy when I get back from vacation on Sunday.

Socrates: I have had no problems connecting or disconnecting... I push the action button on the headset, it connects. If I push the action button again, it disconnects and the music comes back out of the phone speaker. easy!

cdial seems to be restarted by many different methods. If I get an incoming call, cdial starts. If I type a phone number, cdial starts. It seems like basically any normal telephone function starts cdial, which (imho) is how it should work.

Yes, the sound quality is about that of my dad's old record player (you know, the one where you have to turn the crank yourself) but it's convenient to go on a jog without any wires attached.

I would appreciate any feedback of which exact setup this does or does not work with, so I can put it in the documentation. Thanks!

-supbro
http://supware.net/?smartphone

  • 0
-Doug Melton
supware.net

Ericsson T28z < SonyEricsson T68 < SonyEricsson T610 < Audiovox SMT5600 < TMobile SDA < Sprint Mogul

#10
spenh

spenh

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Devices:spv c500
what a cracking program! found it it so usefull to be able to clearly hear the voice commands in tom tom mobile through my bt headset when bombing around in the works vans. sound quality for listening to music is a bit iffy though!!

works well with both my headsets, jabra bt200 and plantronics m3000

  • 0

#11
grumpy_old_technobyte

grumpy_old_technobyte

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 159 posts
  • Location:Texas
  • Interests:Hashbrowns and FTA's
  • Devices:Artemis,3125
Awesome program, ive tried doing the regedit to enable this before with no luck, ya made it very painless to work. Now I wish i had the BT stereo headset made my motorola (not released yet) or HP's. Im using SMT5600 w/ Motorola HS810 headset.

  • 0
All these contraptions, so little time.


http://www.modmyprofile.com/worlds/261711.bmp
Click to zoom in on my visitor map!

#12
lennyb

lennyb

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:mpx 220
Has anyone got this to work on the mpx 220, dont seem to work, can someone guide me thru.

  • 0

#13
k-weil

k-weil

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
  • Location:Delft, The Netherlands
  • Devices:Huawei Ascend Y300
Thanks for the program. After a successful connection with betaplayer and bluetunes enabled I notice this.

I disable bluetunes and prompt a voice dial with betaplayer still playing. Then I cancel it and push the headset button, it is connected to betaplayer again. The only way to disconnect this is to toggle a voice dial and cancel it. Dou you have an explanation on this?

I use it with SPV C500 and HBH-600.

  • 0

#14
norbs888

norbs888

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:SAP2
It doesent work on my Voyager

  • 0

#15
RUFFRYD3R

RUFFRYD3R

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
havin trouble gettin this to work on my mpx220...any help would be appreciated!

  • 0

#16
babalui

babalui

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
i've tried with imate sp3, and sony ericsson HBH-60 and all seems to be good
Thanks very much
Is it possible to make the same thing with the pocket pc?

  • 0

#17
supbro

supbro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Location:San Diego, CA
  • Devices:HTC Titan/Sprint Mogul
I have an idea of something that may fix bluetunes for those of you who can't get it to work. I only have an Audiovox SMT5600 though, so I can't test it. Bluetunes searches for the "process list" for cdial.exe and kills it. On some phones, I thought cdial.exe may appear in the "task list" instead of the process list. If that's the case, I should be able to modify bluetunes to work with those phones. If someone (for whom bluetunes currently does NOT work) wants to try that on their phone, please let me know the outcome.

Here is a good program if you do not have a task manager on your phone:
http://www.binarys.com/download_en.asp

Also, for those of you who are good with graphics, I'm taking submissions for graphics for bluetunes. I need a picture for "enabled", one for "disabled", and one as a program icon. I was thinking something like the bluetooth "B" logo with headphones in front or something simple like that. I will be sure to give the artist credit. You can email any submissions to me at [email protected]

Thanks for all your feedback!

  • 0
-Doug Melton
supware.net

Ericsson T28z < SonyEricsson T68 < SonyEricsson T610 < Audiovox SMT5600 < TMobile SDA < Sprint Mogul

#18
Dr_StrangeTrick

Dr_StrangeTrick

    Addict

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 728 posts
  • Gender:Male
  • Location:Birmingham
  • Devices:HD2 flashed with WP7
Hi again Supbro, I know this is not really your problem but at the moment you are the only one who seems to be doing something.

I have tried the kill CDIAL (as mentioned on other threads) with task manager before but it does not make any difference. As soon as I kill CDIAL it re-appears however when I press Enable on BlueTunes and I press Refresh it still says enabled so that I assume is a good thing.

Now I don’t know if you came across this and I apologise if you already have. But it would seem to me that if someone can manually or programmatically trigger the process/event that sends an incoming call to the headset they would have this problem licked for every phone/headset going.

What do you reckon Supbro :?:

  • 0
Giffgaff the network run by you

#19
gratefuled

gratefuled

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:I-Mate JAM
supbro,
I would nearly kill, and certainly pay, to be able to use this new tool for smartphones on my I-Mate PPC-PE I-Mate JAM.

Can it be done? Are you interested? Please, I mean pretty please.
Ed

  • 0

#20
yarod_g14

yarod_g14

    I have come to take over all bung holes!

  • Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • Location:London
  • Interests:Socialising Cycling films Games Win Mobile creating movies, music, Simple art work.
  • Devices: Amao
Hello all,
Nice app here SupBro-
Like other E200 users I do seem unable to get this going on my E200 when using a Bluetrek G2 handset.
I have opened Bluetunes and enable the service, I press the button on the headset and I only get the usual beeping noise, as if its waiting to be paired (i pressed the button once lightly-same if I hold)
I press home and open Media player through start menu and still doesnt seem to want to do anything......!
Are there any E200 success stories??
It seems everyone who has mentioned E200 has had no luck.
Thanks!!!

Update,
I installed task manager from Binarys.com and loaded it up. I listed the processes and included all system apps, when I look through the list there is no App called cdial.exe, I have just checked again in case I missed it but there dont seem to be any even near this name, there is a cprog.exe which I can see. As these are processes I presume they will be initiated on system startup but Im scared to end any in case they dont start again on bootup....
Im having a flash back to when I managed to killl VGAsave service on my PC ages ago and had to reinstall windows to get it back.....recovery console wouldnt let me save changes to its start up....

Thanks!

Edited by yarod_g14, 22 March 2005 - 05:17 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users