Jump to content


Photo

TomTom with new Orange Rom Update

- - - - -

  • Please log in to reply
78 replies to this topic

#41
beersoft

beersoft

    el Borracho

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,318 posts
  • Location:Scary Devil Monastery - Milton Keynes
  • Interests:Beer, tech toys, sleep, more beer
  • Devices:2 cups and some string
ok, maybe i was a bit harsh, but isn't it a bit strange how noone ever asks tomtom about probelms using tt4 with a non tomtom gps

it doesn't work, means excatly that, i copied the file over from a 4.1 phone onto a 4.2 phone and it doesn't work, tomtom will delete the gps device if its named as the tomtom one and it isnt

and a final thing, im sure its been said before but putting leaked roms on your phone you do at your own risk

later

Owen

  • 0

#42
earthling0001

earthling0001

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

isn't it a bit strange how noone ever asks tomtom about probelms using tt4 with a non tomtom gps ... it doesn't work, means excatly that, i copied the file over from a 4.1 phone onto a 4.2 phone and it doesn't work, tomtom will delete the gps device if its named as the tomtom one and it isnt

<{POST_SNAPBACK}>


I think you may have forgotten to put your specs on 8)

1) I don't have TT4 - I have TT5 - legit
2) I don't have a 'non tomtom gps' I have the official one - legit
3) Which file did you copy? The only file I'm looking for is serialportsetup.exe from \Windows on a 4.2 C500
4) What on earth does "tomtom will delete the gps device if its named as the tomtom one and it isnt" mean?

If someone could just e-mail the file without all this fuss that'd be great :D

modaco at the-simpson dot tv

Thanks in advance :)

Edited by earthling0001, 25 June 2005 - 11:53 AM.

  • 0
Thanks!

Galaxy Nexus - Latest Stock Google ROM - rooted and that's it!

#43
beersoft

beersoft

    el Borracho

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,318 posts
  • Location:Scary Devil Monastery - Milton Keynes
  • Interests:Beer, tech toys, sleep, more beer
  • Devices:2 cups and some string
doh! its a bit early on a saturday for me trying to be clever, that and the voices in my head are shouting about beer again :)

/me puts on helpful hat
ok, getting tt5 working on 4.2 roms we need to do this

delete the gps partnership from the phone
bond the gps with the phone
add the gps as a serial port com6 with unsecured serial (the encryption confuses the gps and you get garbage from it)

go into tomtom and it should see the gps, if it doesnt check in setttings > gps config

this may or may not work on wm5 as well, as they both use the same bt config settings


later

owen the helpful

  • 0

#44
earthling0001

earthling0001

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
Thanks, but how do I add this COM6? I can't seem to find BTSerialSetup.exe on ROM 4.2.2.1.

Am I missing something?

  • 0
Thanks!

Galaxy Nexus - Latest Stock Google ROM - rooted and that's it!

#45
beersoft

beersoft

    el Borracho

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,318 posts
  • Location:Scary Devil Monastery - Milton Keynes
  • Interests:Beer, tech toys, sleep, more beer
  • Devices:2 cups and some string
that in bluetooth, under menu then comports

later

Owen

  • 0

#46
ElGato65

ElGato65

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 215 posts
  • Devices:SPV C500 + C600

add the gps as a serial port com6 with unsecured serial (the encryption confuses the gps and you get garbage from it)

<{POST_SNAPBACK}>


Works OK with secure connection on mine.

  • 0
That cat's something I can't explain.

Posted Image

#47
earthling0001

earthling0001

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
Owen, THANK YOU so much. Why the **** TT don't tell you this in their 'comprehensive' FAQ is beyond me.

After wasting 2 days of my w/end and pissing off my girlfriend, this suddenly works! :) :D :D :lol:

  • 0
Thanks!

Galaxy Nexus - Latest Stock Google ROM - rooted and that's it!

#48
beersoft

beersoft

    el Borracho

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,318 posts
  • Location:Scary Devil Monastery - Milton Keynes
  • Interests:Beer, tech toys, sleep, more beer
  • Devices:2 cups and some string
:)

i like it when it works

now if orange can stop breaking tomtom with romupdates everything would be fine :D

later

Owen

  • 0

#49
3xH

3xH

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Devices:XDA Mini S & SPV C500

:)

i like it when it works

now if orange can stop breaking tomtom with romupdates everything would be fine :D

later

Owen

<{POST_SNAPBACK}>


Ok, when i turn off my GPS device it looses the pairing with my phone? any ideas?

  • 0

#50
rbramhill1

rbramhill1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
I have just upgraded to 4.2.1.1 and now i cant get my TT5 to work. Its not a matter of not getting the phone to connect with my TomTom Receiver, I am unable to agree to the terms and conditions (legal Notice) that comes up when first running it. The I AGREE button just does not work. Any ideas?

ANYONE

HELP

  • 0

#51
chrisbpr

chrisbpr

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 209 posts
  • Gender:Male
  • Location:england
  • Devices:apple iphone 3g
i have a socket bt reciver & it only worked with the secure connection off.

  • 0
please visit my little bit of the web

#52
matt.hook

matt.hook

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Devices:spv
I just upgraded my SPV from the orange website, and it sounds like everyone is having probs with TTM4. I have apolstar GPS receiver, Yes you can buy this legally seperate to the SW. Now I cant get the GPS receiver to talk to the phone at all.

I have tried all the ideas from previous forum's i.e. renaming the device to TOM TOM Wireless etc. but TTM4 deletes the device when you run it.

I have got incoming port 6, and also tried port 7 and also outgoing 6 and 7, but all possible combinations DO NOT WOrk

Are there any registry tweaks to get around this, Or does any have a DEFINATIVE answer to why this doesnt work after the upgrade. I have checked the tomtom site, no answers there

  • 0

#53
mavisdavis

mavisdavis

    Its not my real name ya know !!!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,060 posts
  • Gender:Male
  • Location:Long Eaton,Notts
  • Interests:GADGETS
  • Devices:M600
Create a folder in Storage/My Documents ans call it TomTom then drop a picture file in there. TT5 requires this folder as it plonks a file in there but It wont create it on its own unless of course your running an original version :)

  • 0
Grab ya free console HERE ;-)

#54
nsp24

nsp24

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Location:Harrogate
  • Devices:SPV C500 & M500
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue]

Create a folder in Storage/My Documents ans call it TomTom then drop a picture file in there. TT5 requires this folder as it plonks a file in there but It wont create it on its own unless of course your running an original version :)

<{POST_SNAPBACK}>


you hero, how did you work that out!

  • 0

#55
cdrider

cdrider

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 103 posts
  • Devices:HTC Wizard
Just to confirm that TTM5 works OK with the new ROM. I copied the files from my SD card to the PC, flashed it and copied them back. Didn't ask to be activated which is nice

  • 0

#56
sameerabedi

sameerabedi

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 116 posts
  • Interests:HTC WM7 TomTom
  • Devices:HTC Touch HD
I've just upgraded to the new ROM, but TTM 4 no longer works - although it links with the GPS receiver (original) and initally the map displays, as soon as I access the menus the screen goes all fuzzy and doesn't go back to normal. Does anyone else have this problem?
I've tried re-installing the traffic patch (after a hard reset), but to no avail.
Any ideas about what to do?
Thanks

  • 0
Nokia 6110i / Nokia 6210i / Nokia 8310i / SPV Classic / SPV E200 / SPV C500 / SPV C600 / SPV M3100 / HTC Tytn II

Check out my blog

#57
rikwebb

rikwebb

    Call this Job Satisfaction !

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPip
  • 337 posts
  • Location:Derby, UK
  • Devices:Diamond, HD, Pro, HTC HD2
Guys looking around I have found the following by a guy called eisbaer82

Sorry, I've forgotten the BR Tags in last post.

If you have the new Orange Software Update (with Windows Media Player 10) on your Phone, you need to create some Registry entries:

Create the Key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuildIn\BTOBSerial
with values:
Index as DWORD with value 6
Prefix as String with value COM

Then bind the Parrot to COM6. If you wish to use COM7, set Index to 7.
TomTom 5 will now find the Parrot as Other GPS Device (if it's configured to find other devices)


Later :)

Rik

  • 0

#58
TrickUK

TrickUK

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Orange SPV C500

Guys looking around I have found the following by a guy called eisbaer82
Later  :)

To make this process a little easier on everyone, I've made a little cab file which takes care of the registry entries for you (its a protected area).

You can download it here:

http://www.ulticonn....AnyGPSTweak.cab

It'll set it up as COM6 so make sure you add the COM port accordingly.

Regards,

Trick.

  • 0

#59
RiCoCheT

RiCoCheT

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Devices:XDA ATMOS
:x

I tried what was suggested, still no joy,
what am I doing wrong. :oops:
My SPV C500 is app unlocked.
I created the reg key (using above cab file)
Created an incoming port - 6
Created an outgoing port - 7 (this is called parottck3300)
tried both (un)checking secure to no luck.

Any detailed, instructions will be appreciated..even if its basic, if it doesnt help me, will someone else who might not understand.. Helppppppppp. Thanks...

Edited by RiCoCheT, 15 July 2005 - 07:51 PM.

  • 0

#60
TrickUK

TrickUK

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Devices:Orange SPV C500

Created an incoming port - 6
Created an outgoing port - 7 (this is called parottck3300)
tried both (un)checking secure to no luck.

You don't need the Incoming Port, just a single Outgoing Port on COM6. Oh and don't forget to start with bluetooth switched off before you launch TomTom, so that the GPS connects first before the handsfree kit (otherwise the serial link doesn't work properly).

HTH,

Trick

Edited by TrickUK, 15 July 2005 - 09:51 PM.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users