Jump to content


Photo

Sat Nav on prophet.

- - - - -

  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
dwj

dwj

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 81 posts
  • Location:Cardiff
  • Devices:Xperia X1
I've heard some reports of prophet proccessor being a bit slow for some applications. Anyone have copilot or tomtom working on prophet? Any reports?

  • 0

#2
MJPMoc

MJPMoc

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:orange spv m500

I've heard some reports of prophet proccessor being a bit slow for some applications. Anyone have copilot or tomtom working on prophet? Any reports?


Tomtom 5.21 with the tomotm bluetooth GPS works fine for me !

the only issue i'm having is that it is taking 30 seconds to bootup (which it wasn't to begin with). Will probably hard reset my device this week and re-install to try and resolve the issue (find out what the conflict is). Most others seem to be reporting a 10 second ish boot time.

cheerio

Matt

  • 0

#3
wardy

wardy

    Been around a while

  • Members
  • PipPipPip
  • 192 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@bjwardie
I have Copilot running on mine . No problems at all.

  • 0
Cheers Wardy

HTC Tytn II

#4
dwj

dwj

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 81 posts
  • Location:Cardiff
  • Devices:Xperia X1
Thanks guys. Got an M600 arriving tomorrow so I'll grab myself some software. Cheers.

  • 0

#5
badlad

badlad

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 100 posts
  • Location:York
  • Devices:M500 / XDA IQ

Tomtom 5.21 with the tomotm bluetooth GPS works fine for me !

the only issue i'm having is that it is taking 30 seconds to bootup (which it wasn't to begin with). Will probably hard reset my device this week and re-install to try and resolve the issue (find out what the conflict is). Most others seem to be reporting a 10 second ish boot time.

cheerio

Matt

On my m600 tomtom just hangs at startup ... have never had it running yet ;)

  • 0

#6
J273

J273

    Addict

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPipPipPip
  • 925 posts
  • Location:UK - Burton on trent
  • Interests:Phones / computers / Cars
  • Devices:WHITE IPHONE 3GS
  • Twitter:@J273

Tomtom 5.21 with the tomotm bluetooth GPS works fine for me !

the only issue i'm having is that it is taking 30 seconds to bootup (which it wasn't to begin with). Will probably hard reset my device this week and re-install to try and resolve the issue (find out what the conflict is). Most others seem to be reporting a 10 second ish boot time.

cheerio

Matt



Yea i got the same problem ...Seems to take an age now for bootup which it didnt do before..If you find the cause post back

Cheers (Y)

  • 0
Flickr
Iphone / Asus p750 / Samsung I780

#7
wardy

wardy

    Been around a while

  • Members
  • PipPipPip
  • 192 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
  • Devices:Galaxy Nexus
  • Twitter:@bjwardie

Yea i got the same problem ...Seems to take an age now for bootup which it didnt do before..If you find the cause post back

Cheers (Y)



This is the reason I quit using TomTom products on a PPC . They have compatability problems with the same hardware platform with a different ROM . Never had this issue with Copilot and they do the same thing. Get you from A-B in one go without fiding e, f, g and h on the way ;)

  • 0
Cheers Wardy

HTC Tytn II

#8
themugger

themugger

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:SPV M600
Im using TomTom 5.21 and have no problems at all, takes about 3-5 seconds to start but after that everything is fine.

  • 0

#9
ndiqbal

ndiqbal

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Location:Manchester UK
  • Interests:Anything electrical

Im using TomTom 5.21 and have no problems at all, takes about 3-5 seconds to start but after that everything is fine.




What are you using?

Is it the SPV M600?

  • 0
Kind Regards
Nads
to contack me please select anything from below!

#10
MJPMoc

MJPMoc

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:orange spv m500

Yea i got the same problem ...Seems to take an age now for bootup which it didnt do before..If you find the cause post back

Cheers (Y)


Hi, no ive not found the solution yet....same here, if you find out the fix please post here... Can't belive someones got it running in 3-5 seconds....that would be nice ;)

  • 0

#11
themugger

themugger

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Devices:SPV M600

Hi, no ive not found the solution yet....same here, if you find out the fix please post here... Can't belive someones got it running in 3-5 seconds....that would be nice ;)

guys sorry, 3-5 seconds was a bit off lol :P . i only really used it a few times. Just tried a few times again and it after actually timing it, times are around 10 seconds!

  • 0

#12
MJPMoc

MJPMoc

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:orange spv m500

guys sorry, 3-5 seconds was a bit off lol ;) . i only really used it a few times. Just tried a few times again and it after actually timing it, times are around 10 seconds!


ahhh.....anyway, mine used to be 10 seconds unfortunately now seems to be 30 or so :P nevermind....hopefully someone will find the cure. (and post here)

cheers

  • 0

#13
spangelsaregreat

spangelsaregreat

    Regular

  • MoDaCo Silver
  • PipPip
  • 136 posts
  • Devices:HTC Desire

ahhh.....anyway, mine used to be 10 seconds unfortunately now seems to be 30 or so ;) nevermind....hopefully someone will find the cure. (and post here)

cheers


Hi,

Also using version 5.21 with my imate JAMin. Does take about 20 seconds to go from selecting in the Start Menu to the screen coming up. After that it runs fine with no problems. I make use of OMAP overclock to 240mhz as this cures some of the lag I was getting without it. I only use the overclock in Tom Tom. Certainly runs as well as it did on my JAM but hugely improved battery life.

Regards

  • 0

#14
rsearley

rsearley

    Addict

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • Devices:PDA2K SP5m M600 Ubq501

Hi, no ive not found the solution yet....same here, if you find out the fix please post here... Can't belive someones got it running in 3-5 seconds....that would be nice ;)


I use TT5.21 without problem, start up is about 12 seconds, i think it take longer with larger maps and loads of poi's

if i disable poi's and install just a smaller map from (southern uk) from an older version of TT then i load much quicker

i have also noticed differances between what SD card i use, my older cards seem to be slower

  • 0
When? Where? Why?.

#15
MJPMoc

MJPMoc

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Devices:orange spv m500

I use TT5.21 without problem, start up is about 12 seconds, i think it take longer with larger maps and loads of poi's

if i disable poi's and install just a smaller map from (southern uk) from an older version of TT then i load much quicker

i have also noticed differances between what SD card i use, my older cards seem to be slower


It actually seems to me that the more applications you install on your prophet the longer tomtom takes to start up. Strange. Anyway, when i reached a certain point it jumed from about 15-20 seconds to 30 ish....not great but nevermind...hopefully someone will find a fix soon enough.

cheers

Matt

  • 0

#16
badlad

badlad

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 100 posts
  • Location:York
  • Devices:M500 / XDA IQ

It actually seems to me that the more applications you install on your prophet the longer tomtom takes to start up. Strange. Anyway, when i reached a certain point it jumed from about 15-20 seconds to 30 ish....not great but nevermind...hopefully someone will find a fix soon enough.

cheers

Matt



I'm guessing mine is failing to start cause of the SD card, its a kingston one.

Anyone got recoemndations on faster cards ?

  • 0

#17
timoftheblues

timoftheblues

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Devices:Orange M600

I'm guessing mine is failing to start cause of the SD card, its a kingston one.

Anyone got recoemndations on faster cards ?


I have exactly the same problem, it just fails to start. I bought a 1gb Pretek SD card which was the fastest I was advised to go for - 133 and it still doesn't work.

Would be greatful for any assistance.

  • 0

#18
hp1

hp1

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 299 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HTC Sensation XE, Stock 2.3.4
I know its not tomtom, but I have Fugawi OS software and Satnav working nicely on my M600, not so great for street level but great for hillwalking and mountainbiking (if you have bar mount).

  • 0

#19
bugeyes

bugeyes

    Enthusiast

  • MoDaCo Silver
  • PipPipPip
  • 257 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kettering UK
  • Interests:Long distance walker

I know its not tomtom, but I have Fugawi OS software and Satnav working nicely on my M600, not so great for street level but great for hillwalking and mountainbiking (if you have bar mount).

cool so fugawi works well eh?
currently using on a treo 650 but will be getting a m600 asap nice to know that will work! :)

  • 0
walk wild walk free! and die living!

#20
hp1

hp1

    Enthusiast

  • Members
  • PipPipPip
  • 299 posts
  • Gender:Male
  • Devices:HTC Sensation XE, Stock 2.3.4
Mmm elements of it seem to work well others dont. THe PC software is very good. The PDA software is ok if a little limited. You have to manually load the maps from the PC to the SD card because there is a bug that means Fugawi only recognises the main memory. Also there are problems transferring tracks you have recorded on the PDA back to the PC. But I have loadded maps and routes onto the M600 no problem and it will show your position in real time. Good enough for me.

  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users