Jump to content


Photo

DrLP MacOSX

- - - - -

  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1
lpthecool

lpthecool

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Location:Vienna, Austria
  • Devices:Qtek 8310
DrLP MacOSX

Posted Image

Category: QVGA Computer
File Version: 1.2
File License: GNU Public Licence

Description:
MacOS X style homescreen
My own version of Mac OS X skin (based on a skin by juni)

Plugins needed: (please install before)
SmartMonitor http://www.ferrandez.plus.com/SmartMonitor/
RJTime http://smartphone.peakin.com/

Version 1.1: now with text highlighting and battery meter
Version 1.2: additional file for WM2003 phones (thanks to w411y)

View File

Submitted by lpthecool, on May 6 2006, 23:18

Edited by lpthecool, 29 May 2006 - 08:20 PM.

  • 0

#2
greenturtle

greenturtle

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,717 posts
  • Location:Guildford
  • Interests:Windows Mobile Devices. I love my music and wont go anywhere with out a pair of wireless headphones.
  • Devices:8gb Kaiser
Fantastic homescreen! i love the mac ones, you should include an ipod skin for WMP or sumin.

  • 0

#3
mundungous

mundungous

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:SPV C550
Like the look of the theme but...
On my C550 it doesn't show up properly.
The time in the top right is too big for the box.
The battery indicator text is cut off at the bottom.
And moving up and down doesn't change the pointer in the "Dock"

Any way of fixing this cos It looks great otherwise.

Cheers!

  • 0

#4
lpthecool

lpthecool

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Location:Vienna, Austria
  • Devices:Qtek 8310
hmm, that sounds like a font size problem, i probably have to insert some more font-size options in the file ... i'm working on it ...

but the other thing (moving up and down does not change black arrows) is rather strange, how could that be? are the dock icons moving?

- LP

  • 0

#5
de vetnek

de vetnek

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Location:Hoogeveen, NL
Same probs here. situation looks like this

Posted Image

if these minor problems could be solved the homescreen would be one of my favourites.. no cirucs. just plain, simple and usefull! (Y)

Edited by de vetnek, 18 May 2006 - 10:56 AM.

  • 0

#6
mundungous

mundungous

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Devices:SPV C550

hmm, that sounds like a font size problem, i probably have to insert some more font-size options in the file ... i'm working on it ...

but the other thing (moving up and down does not change black arrows) is rather strange, how could that be? are the dock icons moving?

- LP


No. I assume there is a different picture for each position of the pointer.
Its as if it doesn't load or change the picture although it does select the right thing. (ie you have to count up and down to know where the pointer is).


Cheers!

  • 0

#7
lpthecool

lpthecool

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Location:Vienna, Austria
  • Devices:Qtek 8310
Thanks for the screen shot! Now i see the problem. What version of Windows Mobile are you using? Your buttons on the bottom of the screen look very different...

kind regards,
LP

Same probs here. situation looks like this

Posted Image

if these minor problems could be solved the homescreen would be one of my favourites.. no cirucs. just plain, simple and usefull! (Y)


  • 0

#8
w411y

w411y

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,516 posts
  • Location:Pontypridd, Wales
  • Devices:SPV M1500 & SPV C550
Thats WM2003 running on a QVGA device (ie. same resolution as your device)

  • 0

#9
lpthecool

lpthecool

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Location:Vienna, Austria
  • Devices:Qtek 8310
ah, i see...

so, i guess, the "bugs" of my theme occur because of differences between WM2003 and WM5.

do you know if the xml code for changing background images is different in WM2003? are there differences with font sizes or font families?

it is hard for me to test this, as i do not own a WM2003 device...

thanks,
LP

Thats WM2003 running on a QVGA device (ie. same resolution as your device)


  • 0

#10
w411y

w411y

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,516 posts
  • Location:Pontypridd, Wales
  • Devices:SPV M1500 & SPV C550
Strange there shouldn't be much of a difference. I have a WM2003 device so I'll take a look at it later for you and if I have the same problem Ill make a version that works on WM2003 for you ;)

  • 0

#11
lpthecool

lpthecool

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Location:Vienna, Austria
  • Devices:Qtek 8310
cool. thank you!

btw: in the meantime i have written an updated version that has highlighted text for active plugins and the battery indicator has changed position. (so that the "dock" has more space)

is there a way to post y new version of my theme in the same entry?

Strange there shouldn't be much of a difference. I have a WM2003 device so I'll take a look at it later for you and if I have the same problem Ill make a version that works on WM2003 for you ;)


  • 0

#12
w411y

w411y

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,516 posts
  • Location:Pontypridd, Wales
  • Devices:SPV M1500 & SPV C550
Yes ...

Click downloads. You'll then see 'lpthecools Menu'. Click that and go to 'Your Files.
Next to DrLP MacOSX you'll see a green tick... click that and update the file ;)

I'll make a WM2003 version of the newer one once youve updated it :P

Edited by w411y, 22 May 2006 - 11:55 AM.

  • 0

#13
lpthecool

lpthecool

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Location:Vienna, Austria
  • Devices:Qtek 8310
The new version is finished and online!
(some minor enhancements, but now it's nearly perfect ;))

It would be great if you could make an WM2003 version out of it and test it on your device.

As far as I have seen, the image paths have changed from WM2003 to WM5, that's probably the reason for the images not changing. I think you have to add a "\Storage\..." to all the image paths.

And then there is the font problem, i don't know, why all text is too big on WM2003 devices...

thanks and kind regards,
LP

Yes ...

Click downloads. You'll then see 'lpthecools Menu'. Click that and go to 'Your Files.
Next to DrLP MacOSX you'll see a green tick... click that and update the file ;)

I'll make a WM2003 version of the newer one once youve updated it :P


  • 0

#14
de vetnek

de vetnek

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
  • Location:Hoogeveen, NL
If you can;t find someone who is willingly to act as guinea pig for your homescreen on WM2003.
just drop a message.

  • 0

#15
lpthecool

lpthecool

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Location:Vienna, Austria
  • Devices:Qtek 8310
yes, i would like to know why the fonts are too big on WM2003

(for images working i guess you have to change the image paths, just add "\Storage\...")

thanks!

If you can;t find someone who is willingly to act as guinea pig for your homescreen on WM2003.
just drop a message.


  • 0

#16
w411y

w411y

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,516 posts
  • Location:Pontypridd, Wales
  • Devices:SPV M1500 & SPV C550
Here you go DrLP.... as promised :) Sorry I took so long been busy this weekend
Attached File  DrLPMacOSX_2003SE.home.xml   8.62KB   163 downloads

  • 0

#17
lpthecool

lpthecool

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Location:Vienna, Austria
  • Devices:Qtek 8310
thanks a lot, w411y !!

did you have to change something in order to make the fonts work? what was it?

i will add the file to the download package...

Here you go DrLP.... as promised :) Sorry I took so long been busy this weekend
Attached File  DrLPMacOSX_2003SE.home.xml   8.62KB   163 downloads


  • 0

#18
w411y

w411y

    Hardcore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,516 posts
  • Location:Pontypridd, Wales
  • Devices:SPV M1500 & SPV C550
Well... just changed the image paths and had to make the font size smaller but fits snug now :)
And your more than welcome mate... I know what its like not being able to test on a device you dont have. I often get people comlpaining my skins dont work on their WM5 device.
But yeh.. good looking skin mate, looking forward to future stuff :)

  • 0

#19
Casao

Casao

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Devices:Nexus One
  • Twitter:@Casao
What is that icon next to the new battery monitor?

  • 0

#20
mickolas

mickolas

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Devices:iMate SP5

DrLP MacOSX
Posted Image
Category: QVGA Computer
File Version: 1.2
File License: GNU Public Licence
Description:
MacOS X style homescreen
My own version of Mac OS X skin (based on a skin by juni)

Plugins needed: (please install before)
SmartMonitor http://www.ferrandez.plus.com/SmartMonitor/
RJTime http://smartphone.peakin.com/

Version 1.1: now with text highlighting and battery meter
Version 1.2: additional file for WM2003 phones (thanks to w411y)
View File
Submitted by lpthecool, on May 6 2006, 23:18


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users