Jump to content


Photo

More external clocks?

- - - - -

  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1
Untouchab1e

Untouchab1e

    Newbie

  • MoDaCo Silver
  • Pip
  • 28 posts
  • Location:Norway
  • Devices:HTC Touch Pro, HTC ADP1
Just wondering: Right now i have one of the analog clocks on my external Qtek 8500 display since i dont like any of the digital ones. Still, its hard to tell the exact time with the analoges, and I was wondering if its possible to make more clocks? :)

  • 0

#2
nickcornaglia

nickcornaglia

    Blackjack'd

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,251 posts
  • Gender:Male
  • Location:Mt Laurel, NJ USA
  • Devices:iPhone5
  • Twitter:@nickcornaglia
They are embedded in dll's so I'm not sure. But I'd like to find out as well.

  • 0
-Nick

#3
ateece

ateece

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Interests:.Net development, golf, music, technology
  • Devices:Qtek 8500
The image resources are all stored in SubDisplayDll.dll

This includes the characters, etc for the clocks, which are just segments of an image.

I have been opening the file with VS2005, but it refuses to save it. Maybe a dedicated resource DLL file editor will be more use.

If i manage to update the file, and get my 8500 to like it I will post more details.

  • 0

#4
ateece

ateece

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Interests:.Net development, golf, music, technology
  • Devices:Qtek 8500
DONE IT!!!!!!!!!

Ok, what have i done... Made the bluetooth icon on the external screen blue instead of white. You may think this is small, but actually it was just my test. I can no modify any resource in the subdisplay.dll file (clocks, all icons, etc).

This took alot of research because of the WM5 code signing. Basically, I edited the file with PE Explorer - a quick google will get you that.

Problem was, that when i uploaded the file to my phone, my external screen no longer worked. This was because it wasnt a signed with a trusted certificate, and although my device has had all the application unlocking routines run, device drivers must always be signed.

So i have installed the developer certificates from the WM5.0 smartphone sdk (http://www.microsoft...o...2bsdk&meta=) and then signed my updated DLL. Copied it to the device, and hey presto, new icon!

See http://msdn.microsof.../wmsecurity.asp for details of the code signing.


Also worth mentioning is that sometimes i had problems overwriting subdisplay.dll, so i stopped it from loading on startup by deleting the HKLM\Services\Subdisplay registry key AFTER EXPORTING IT TO A FILE. Restart my phone. Updated my file. The imported the export file again. Restart my phone.


Any questions. Just ask.

  • 0

#5
Fredde87

Fredde87

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 96 posts
  • Devices:tytn strtrk mio 8390 mpx200
Thank you! Hopefully we will se a lot of new external screens soon. Good work!

  • 0

#6
hylton

hylton

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Devices:Cingular 3125, Motorola MPx220
@ ateece,

question for you if you don't mind. on the cingular 3125, there seems to be a bug in this file somewhere, or the MUI file that goes with it regarding missed calls and voicemail. after a call comes thru and hits voicemail, the external screen displays the icon associated w/ that, which i found the position/reference for that in the resource part of the dll. but, above the image, currently a non-standard character is displayed ( Ą ), it's an 'A' w/ a tail on it, for lack of a better term (I believe the correct term would be Ogonek), probably from an EU language set.

Anyway...trying to figure out what text is suppose to go there, but in the resource section of the DLL, nothing that references voicemail, only missed calls, and that looks like standard english text. So I was curious if you had any thoughts or would like to take a look at this DLL from the 3125 to compare it to the one from your 8500 (or vice versa, send me your dll if you don't mind).

If I can find the problem, I thought I might try your technique of editing it and putting the sig back on it and try it out on my phone.

Thanks in advance,
Chris

Edited by hylton, 03 October 2006 - 07:40 PM.

  • 0

#7
ccarrara

ccarrara

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Interests:Surfing, Skiing, Fishing, IT
  • Devices:Samsung Blackjack2 SGH-i617
Well? Any new External Screen designs yet??

  • 0

#8
trublu01

trublu01

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Location:South Florida
  • Devices:Cingular 3125

Well? Any new External Screen designs yet??


Any answer to hylton's question?

BUMP

  • 0

#9
spazzwig

spazzwig

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Devices:Audiovox SMT5600
I too see this display issue (the "tailed A" noted by hylton) with Cingular's ROM. I didn't back up my Qtek ROM before updating... else I would provide the Qtek dll to play with. The Qtek ROM didn't have any display issues that I saw while I had it, so it likely is a good reference to build from.

I would also like to change the "Bliss" grassy hill image that is part of the Cingular version...

  • 0

#10
th1rt3en

th1rt3en

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Location:Saint Paul, Minnesota
  • Devices:I-Mate SmartFlip
anyone with the cingular 3125... If you set your external screen to digital clock(1 or 2).. how does it display?

I have the I-Mate Smartflip, and its pestering me because it displays like this to me: 2006/11/13 for november 13... does the cingular do the same? If not, do you mind posting your SubDisplayDll.dll(Im assuming i can just copy and paste it to my smartflip, as the cingular dll is signed just like the smartflip)... Lemme know

  • 0
Posted Image

#11
ccarrara

ccarrara

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Interests:Surfing, Skiing, Fishing, IT
  • Devices:Samsung Blackjack2 SGH-i617

anyone with the cingular 3125... If you set your external screen to digital clock(1 or 2).. how does it display?

I have the I-Mate Smartflip, and its pestering me because it displays like this to me: 2006/11/13 for november 13... does the cingular do the same? If not, do you mind posting your SubDisplayDll.dll(Im assuming i can just copy and paste it to my smartflip, as the cingular dll is signed just like the smartflip)... Lemme know


The Cingular 3125 displays the date dependant on ho you have it set in the Settings menu. So if I set it to YYYY/MM/DD that is how is shows up on external display. If I set it to MM/DD/YYYY then that is how it displays.....

  • 0

#12
hylton

hylton

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Devices:Cingular 3125, Motorola MPx220

I too see this display issue (the "tailed A" noted by hylton) with Cingular's ROM. I didn't back up my Qtek ROM before updating... else I would provide the Qtek dll to play with. The Qtek ROM didn't have any display issues that I saw while I had it, so it likely is a good reference to build from.

I would also like to change the "Bliss" grassy hill image that is part of the Cingular version...


If anyone has the ExternalScreen.dll and ExternalScreen.0409.dll from their Imate, Qtek, Dopod, shoot it my way. I'm at cchylton (@hotmail.com). I would be willing to drop them on my 3125 and see what happens.

ateece was going to give me a yell back when he had time, his StrTrk was 'in the shop' w/ HTC when I talked to him a few weeks back. haven't heard from him, but as i've poked thru the resource part of the DLL I haven't found a single thing that defines the image and text for voicemail in the 3125 version of the DLL. The date on the DLL on the 3125 is just before the 3125's release, so I'm guessing it got tweaked for some reason right near the end, somebody probably screwed it up.

Might even be possible to simply drop the DLL from another StrTrk version onto my 3125 and reboot...again, if someone has them, shoot me an email.

I've just been busy, not a ton of time to look into this, and ateece is probably more knowlegable than me regarding DLL editing, but I'm willing to give anything a try...a hard reset is always there to save me if I screw up.

Chris

Edited by hylton, 15 November 2006 - 08:32 PM.

  • 0

#13
ateece

ateece

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Interests:.Net development, golf, music, technology
  • Devices:Qtek 8500
Sorry for being a little quiet guys.

As hylton said, my Qtek was in the shop after dropping it onto the pavement (which didnt leave a single mark on the case! - Just made the device crash after 1 - 2 minutes!) - All back now though.

hylton will hopefully be trying the subdisplay from a Qtek soon, so we'll c how that goes, but i'm not that hopeful.

What might be worth a look is differences in the font files though.

Lets just see what / if there are differences between the Qtek and Cingular's roms.


If anyone else wants the subdisplay to try, see attachment.

Attached Files


  • 0

#14
th1rt3en

th1rt3en

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Location:Saint Paul, Minnesota
  • Devices:I-Mate SmartFlip

The Cingular 3125 displays the date dependant on ho you have it set in the Settings menu. So if I set it to YYYY/MM/DD that is how is shows up on external display. If I set it to MM/DD/YYYY then that is how it displays.....


Ive tried that numerous times, didn't work.

Would you mind posting your SubDisplayDll.dll? If that does it, that'd be great..

  • 0
Posted Image

#15
hylton

hylton

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Devices:Cingular 3125, Motorola MPx220
Here's what I've found so far. Image 244 is the one that is displaying for voicemail on the 3125.

I dropped the 8500 dll and 0409 mui onto my 3125 and rebooted. Then I left myself a voicemail. The funky character is gone, only the missed call image appears, the missed call image you see when no voicemail is left, not 244 (since it doesn't exist in the 8500 dll). The missed call counter shows up. No indicator at all though that I have a voicemail. With the 3125 file, you get the goofy character, no count, but you do get one of the voicemail icons (245-248) at the top of the display, similar to what you see on the internal display iconbar for a voicemail.

i can't seem to locate where the image is matched up w/ a resource string, like when you have missed calls...something in the dll has to be able to match up the '%d missed call(s)' string w/ the missed call image...but i can't seem to find where that is, much less where it is getting the goofy character matched up with image 244.

more to come, but for now at least, i don't have that stupid character and i get to see how many missed calls i have...maybe i'll be able to get the VM counter working eventually.

bitmaps differences

138 GPRS available (images different)
209-214 GPRS connected (images different)
229 EDGE available (images different)
230-235 EDGE connected (images different)

bitmaps on 3125, not on 8500

243 speaker muted, external media controls
244 missed call, voicemail
245-248 voicemail icons for external iconbar

Edited by hylton, 16 November 2006 - 08:06 AM.

  • 0

#16
th1rt3en

th1rt3en

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Location:Saint Paul, Minnesota
  • Devices:I-Mate SmartFlip
Is that the only file I would need to change the Imate Smartflip external display to look like the Cingular 3125 display?

just: SubDisplayDLL.dll?

Any help would be greatly appreciated.

  • 0
Posted Image

#17
hylton

hylton

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Devices:Cingular 3125, Motorola MPx220

Is that the only file I would need to change the Imate Smartflip external display to look like the Cingular 3125 display?

just: SubDisplayDLL.dll?

Any help would be greatly appreciated.


Yes, seems to be. I am running the Qtek 8500 display on my 3125 and it works great, and I don't have that odd character. I haven't had any errors or things not work and that's the only file I've overwritten.

I'm planning (over Thanksgiving) to replace alot of the resource stuff in the iconbar area, but probably not the clock, with other images. I'm at least going to replace the GPRS/EDGE icons and signal bars in the 8500 version of the DLL with what was on my 3125, color the BT icon blue, maybe change the battery bar to transition from green, to yellow, to red as the battery levels drop.

Might look into the clock thing later, dunno, i kinda like the existing analog clock display.

Also, FYI, I've been trying to decompile the DLL, after ateece suggested to me it might be a .NET managed code DLL, but it doesn't seem to have a CLI Header, which would mean it's not .NET code unless they've done something to it after it was compiled. Anyway...I was hoping to be able to totally re-engineer the external display, but at this point it seems it may only be possible to replace resource stuff.

Chris

  • 0

#18
th1rt3en

th1rt3en

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Location:Saint Paul, Minnesota
  • Devices:I-Mate SmartFlip

Yes, seems to be. I am running the Qtek 8500 display on my 3125 and it works great, and I don't have that odd character. I haven't had any errors or things not work and that's the only file I've overwritten.

I'm planning (over Thanksgiving) to replace alot of the resource stuff in the iconbar area, but probably not the clock, with other images. I'm at least going to replace the GPRS/EDGE icons and signal bars in the 8500 version of the DLL with what was on my 3125, color the BT icon blue, maybe change the battery bar to transition from green, to yellow, to red as the battery levels drop.

Might look into the clock thing later, dunno, i kinda like the existing analog clock display.

Also, FYI, I've been trying to decompile the DLL, after ateece suggested to me it might be a .NET managed code DLL, but it doesn't seem to have a CLI Header, which would mean it's not .NET code unless they've done something to it after it was compiled. Anyway...I was hoping to be able to totally re-engineer the external display, but at this point it seems it may only be possible to replace resource stuff.

Chris



So do you still have a copy of your Cingular 3125 DLL file? If so, lemme know

  • 0
Posted Image

#19
hylton

hylton

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Devices:Cingular 3125, Motorola MPx220

So do you still have a copy of your Cingular 3125 DLL file? If so, lemme know


Yes, still have both. Do you want copies ?

  • 0

#20
th1rt3en

th1rt3en

    Regular

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Location:Saint Paul, Minnesota
  • Devices:I-Mate SmartFlip
yes please, the 3125 one if you could.

my email is [email protected]

thanks ahead of time

  • 0
Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users